Založ si blog

Pellegrini-Kollár-Heger: zaraďte SR do aliencie mieru a nie vojny !

Dnes sa stretli na spoločnom rokovaní ministri zahraničia Bieloruska a Maďarska. Z rokovania okrem iného vzišla ponuka sprostredkovať mierové rokovania medzi Ukrajinou a Ruskom, resp. ,medzi Ruskom a NATO/USA. Na rokovaní odznela aj myšlienka o možnosti vzniku akejsi neformálnej aliancie mieru.

Do tejto aliancie by patrili krajiny Európy, ktoré odmietajú dodávať zbrane na Ukrajinu alebo majú k dodávkam zbraní na Ukrajinu kritický či rezervovaný postoj. Do skupiny týchto štátov sa dnes zaraďujú Bielorusko, Maďarsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Chorvátsko, Srbsko, Bulharsko, Cyprus a Turecko.

Odvolaný slovenský pseudopremiér Heger má inú predstavu o aliančnom zaradení Slovenska. Chce, aby Slovensko bolo predvojom v dodávkach bojových lietadiel na Ukrajinu a aby sa sformovala alianciu ochotných, – skupina štátov, ochotných poslať banderovcom lietadlá. K Hegerovi sa hrdo hlási aj pseudosociálny demokrat a opozičný oportunista Pellegrini a priskoč-Janko pardon priskoč Borisko Kollár. Našich troch vojnových pomáhačov – Hegera, Pellegriniho a Kollára už svrbia ruky, – priam sa trasú, aby banderovcom lietadlá dodali. Hanbia sa však byť prví. Ak by sa k nim pridal nejaký štát, povedzme Lotyšsko, -hneď by sa im lietadlá do Kyjeva ľahšie šikovali.

V septembri budú v SR voľby. Strany ako Smer SSD, SNS, Republika a i. začínajú predvolebnú kampaň s heslom mieru. S tým, aby SR bola pri dosahovaní mieru prostredníctvom prímeria a rokovania o mierovej zmluve čo najviac nápomocná. Tieto strany by radi zaradiť Slovensko do aliancie mieru.

Na druhej strane sú tu strany, ktoré chcú konflikt na Ukrajine riešiť po starom: nefunkčnými protiruskými sankciami a stále sa stupňujúcimi dodávkami zbraní. Medzi takéto strany patria nielen mimoparlamentné PS a KDH alebo SaS -ale aj Pellegrini /s jeho zradcovským tieňovým ministrom zahraničia Kmecom a ostatnými renegátmi z Hlasu/ a samozrejme Heger a večne sa v postojoch vrtiaci Boris Kollár.

Na jeseň budú voľby. Slovenskí voliči rozhodnú, či chcú aby Slovensko bolo v skupine štátov, ktoré podporujú okamžité a bezpodmienečné mierové rokovania Ruska, Ukrajiny a USA, – alebo či chcú ďalej do ohňa bojov prilievať viac a viac oleja, stále útočnejšie a útočnejšie zbrane. Stále viac munície na zabíjanie Slovanov.

Do septembra je bohužiaľ príliš ďaleko. Fanúšikovia vyzbrojovania banderovcov budú mať ešte dosť času, aby Slovensko zatiahli do vojnychtivých spolkov. – Priatelia, nezostáva nám momentálne nič iné, iba Pellegrinimu, Hagerovi a Kollárovi z plného hrdla zakričať: Nechceme Slovensko v aliancii vojny, nechceme migy v rukách banderovcov. Chceme Slovensko v aliancii mieru, okamžitých a bezpodmienečných rokovaní, v aliancii spolupráce a vzájomného rešpektu.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2856757x
Priemerná čítanosť článkov: 3739x

Autor blogu

Kategórie