Založ si blog

SCHVÁLENÉ – aj keď takmer v mediálnom utajení. Na obzore ďalšie opozičné a prezidentské zákernosti.

Poslanci NRSR s počtom 78 hlasov definitívne schválili novelu trestného zákona, Schválili tým aj organizačnú zmenu v rámci slovenskej prokuratúry. „Úrad“ špeciálneho prokuratora podľa nej stratil riadiacu autonómiu. Špeciálni prokurátori stratili špeciálne výhody /plat, auto a i./ a vrátili sa do personálu generálnej resp. krajských prokuratúr. Dnes teda padlo rozuzlenie drámy, trvajúcej viac ako dva mesiace.

Zaujímavé, že hoci novinári dva mesiace nerobili nič iné, iba non stop prinášali kadejaké „informácie“ a dezinformácie o obsahu novelizácii, o názoroch „odborníkov“ a šarlatánov na ne, o demonštráciách tisícov insitných znalcov trestného práva na ulici…- tak z konečného hlasovania dnes večer nepriniesli na živo takmer nič. Hoci sú live prenosy z takýchto udalostí prirodzeným jadrom fungovania spravodajských televízií a hoci pracovníci ta3, joj 24 a stv 24 sľubovali konečné hlasovanie naživo, -napokon nepriniesli takmer nič. Finálne odhlasovanie novely trestnoprávneho systému tak prebehlo -paradoxne takmer v mediálnom utajení. Všetky „spravodajské“ televízie sa vlastne obmedzili akoby len na písomné flešky na vrchu či spodku obrazovky.

Prečo to médiá urobili ? Nedokázali prežrieť vlastnú politickú porážku ? /Redaktori a moderátori ta3, joj 24 a stv 24 sú totiž napospol na strane opozičných protivládnych politikov/. Alebo dali prednosť „úžasným“ trom besedám o dianí v europarlamente, o eurofondoch a škandále pána Hellebrandta – lebo toto Slovákov zaujíma iste oveľa viac ako záver udalosti, ktorú médiá dva mesiace občanom tlačili do hlavy ako kapustu do suda ? – Mimochodom, účastníkmi všetkých spomenutých „dôležitých“ besied -aká to náhoda, boli poslanci Progresívneho Slovenska. Buď v Bruseli alebo v NRSR.

-Mediálne utajenie výsledného hlasovania má jednu dobrú stránku. Opozične ladení občania, čo už z pravicovými médiami navodenej protivládnej hystérie boli takmer na nervové zrútenie, boli ušetrení stresujúceho zážitku prehry. Mediálne utajenie odhlasovania novely trestného zákona na našich opozičných občanov zapôsobilo iste ako správna psychohygiena. Veď čo oči nevidia, srdce nebolí, no nie ?

„Naše“ médiá, najmä rádiá a televízie pracujú s veľmi vyspelým repertoárom nástrojov demagógie. Keď v rámci diskusií vznikla príležitosť novelu trestného práva okydávať, makali novinári ako včeličky. Keď nastalo rozuzlovaniu veci, tak ho takmer ignorovali.

Nuž a od zajtra médiám znovu začne práca na 110%. Médiá zahája kampane, zamerané na to, aby Čaputová novelu nepodpísala, aby ju vetovala. Ak to Čaputová urobí, znovu vypukne parlamentná mela. Ak Čaputovej veto vládna koalícia prelomí, vstúpime do tretieho, azda už posledného dejstva mediálnej drámy. – Nastane politický a mediálny tlak na Ústavný súd.

Opoziční experti na obštrukcie z radov OLaNO, PS a pod. však radia Čaputovej najnovšie aj inú cestu. Cestu typicky matovičovského chytráctva a podlosti. Odporúčajú Čaputovej novelu nevetovať a miesto toho sa hneď -ešte pred nadobudnutím jej účinnosti -obrátiť sa na Ústavný súd. Ak by potom rozhodoval aj ÚS rovnako chytrácky ako Čaputová, výnimočne bleskovo by pozastavil účinnosť novely tak, aby nebola účinná ani sekundu, dosiahla by opozícia lsťou čo chcela. Celý tento trik predpokladá, že na matovičovskú cestu nečestných chytráctiev nastúpi už nie iba PS, KDH a SaS, ale aj prezidentka a s ňou dokonca aj Ústavný súd. Demokratická férovosť by sa potom zo SR úplne vytratila.

Nech je akokoľvek, nechcel by som byť v koži tých, čo o novele budú na Ústavnom súde rozhodovať. Beda sudcom, čo „našim“ liberálnodemokratickým médiám nevyhovejú. V Košiciach sa rozpúta peklo…Odolajú iba skutočne silné povahy. Koľko ich na Ústavnom súde máme ? -Uvidíme.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Výbor obrana bezpečnosť, migaľ, gašpar, grendel

Pri bombových hrozbách mohlo ísť podľa Gašpara aj Grendela o testovanie

11.05.2024 15:18

Politici sa vyjadrili aj k odvolávaniu ministeriek zdravotníctva a kultúry.

medveď, laba

Pri Očovej odstránili problémovú medvedicu, bol pri tom aj Huliak

11.05.2024 14:28

Ide už o druhú elimináciu medveďa v katastrálnom území obce Očová.

Izrael Palestína Gaza Rafah Evakuácia

Izrael vyzval na ďalšie evakuácie na východe Rafahu, aj na severe Pásma Gazy

11.05.2024 12:23

Podľa odhadov izraelskej armády už oblasť Rafahu opustilo 300 000 Palestínčanov.

polárna žiara, aurora borealis

Nebeské divadlo tancujúceho svetla. Polárnu žiaru videli ľudia aj nad Slovenskom. Zopakuje sa v noci?

11.05.2024 12:00

Slovákom sa naskytol v noci zriedkavý pohľad na polárnu žiaru.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2860415x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie