Založ si blog

Zomrel Vladimír Žirinovskij

Paradoxne, uprostred doby, ktorá dokazuje pravdivosť jednej z jeho politických prognóz zomrel Vladimír Volfovič Žirinovskij. Po otcovi ruský Žid, po mame pravoslávny Rus,- predovšetkým však veľký ruský vlastenec a ideológ renesancie ruskej imperiálnej veľkosti.

Žirinovskij bol skvelý rečník, bystrý mysliteľ ale aj postrach oponentov v akejkoľvek diskusii. To čo povedal, vychádzalo z kvalitnej teoretickej prípravy, obrovského množstva znalostí-ale slovník, aký pri tom používal, nepatril medzi skvosty dvornej ruštiny.

Nikdy to nebol vládny politik. V.V. Putina občas posmeľoval, občas kritizoval za malú radikálnosť a polovičatosť. V r.2014 napríklad požadoval intervenciu na Ukrajinu -keď treba, aj po čiastočnej mobilizácii. Podľa neho by 2-miliónová ruská armáda za dva dni dosiahla hranice Poľska a Rumunska, NATO by sa „pokakalo“ a bol by naveky pokoj. Nazdal sa, že vrátiť do Ruska iba Krym a kúsok Donbasu je nebezpečne polovičaté riešenie-ktoré sa Rusom vypomstí a vojnu na Ukrajine iba odloží na čas, keď už budú mysle Ukrajincov sfažizované a armáda Ukrajiny po zuby vyzbrojená modernými zbraňami NATO.

Putinovu špeciálnu operáciu s použitím niečo vyše 100 tisíc profesionálnych vojakov skritizoval ako polovičaté riešenie, ktoré Rusko bude aj tak skôr-neskôr korigovať s použitím ozajstnej ruskej sily. Žirinovskij ale napriek výhradám vládu V.V. Putina podporoval až do konca svojho života. Prečo ? Lebo Putin je legitímny vodca národa- a vodcov Ruska treba v záujme štátnosti Ruska podporovať. Tak sa to dialo počas celej Žirinovského politickej kariéry. Napriek kritike LDSR Putina vždy podporila, – keď to bolo treba a ke´d išlo do tuhého.

Na ruskej politickej scéne po Žirinovskom zostane nuda. Ani nie tak preto, že by tam nebolo dosť ohnivých rečníkov – tých je v Rusku neúrekom. Skôr preto, že so Žirinovským stíchne čosi ako „intuícia národa“. No určite nie nadlho. Ruský svet je príliš preduchovnený. Nemôže ostať bez dvorného vizionára a jeho niekedy šokujúcich, niekedy neslušných, ale takmer vždy pravdivých vízií.

Odpočívajte v pokoji – Vladimír Volfovič !

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2825496x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie