Založ si blog

Biden má kognitívne problémy /ale nielen on/

Našiel som v médiách ZÁPADU zopár informácií, ktoré by som v našich slovenských médiách ťažko hľadal. Ak chcete, podelím sa s vami o ne:

  • Podľa Washington Times má J.Biden kognitívne problémy, ktoré môžu ohroziť bezpečnosť USA. /Naposledy napr. Biden po stojačky zaspal pri ceremónii krstu novej americkej ponorky. Následne pri stretnutí s B.Obamom si na chvíľu asi myslel, že úradujúcim prezidentom je ešte B.Obama…/.
  • The Economist objavil „ameriku“,-keď napísal, že pocit Západu, že celý svet sankcionuje Rusko, je veľmi mylný. Sankcie Západu ignorujú DVE TRETINY krajín sveta. /V skutočnosti až takmer tri štvrtiny…pozn.blogera/.
  • Bloomberg si všimol, že za májové dodávky energií z Ruska do Číny už Čína zaplatila Rusku v juanoch.
  • The New York Times prvýkrát pripustil, že správanie sa Ukrajincov k zajatým ruským vojakom nie je vždy plne v súlade so ženevskými konvenciami.
  • The Cyprus Mail oznámil, že Cyprus odmietol žiadosť Ukrajiny o dodávky rakiet S-3OO, vrtuľníkov a tankov ruskej resp. sovietskej výroby.
  • V gréckom parlamente dnes vystúpil prezident Zelenskij a ako inak, pýtal od Grécka zbrane a nové sankcie proti Rusku. Opoziční poslanci sa na tomto Zelenského predstavení nezúčastnili. Zelenskij na záver dal slovo aj dvom gréckym nájomným žoldnierom, pôsobiacim v batalióne Azov. To u prítomných gréckych poslancov vzbudilo veľké rozhorčenie. S výkrikmi proti „fašistom z Azova“ potom ďalší prejav Zelenského de facto znemožnili.
  • Predseda zboru náčelníkov štábov gen. Milley dnes pred celým svetom obvinil Rusko a Čínu z pokusu o zmenu svetového poriadku, ktorého „autorom“ sú USA. Fíha,- čo si to tieto dve z troch svetových superveľmocí dovoľujú ?!
  • Stoltenberg z NATO dnes vyhlásil, že na Ukrajinu treba dodať ešte viac zbraní, ABY VOJNA TRVALA MESIACE, aby trvala čo najdlhšie. On síce podľa Pravdy miesto „aby“ požil „lebo,“ ale verí mu tu niekto ?
  • V Mukačeve zlikvidovali včera bustu básnika Puškina. Podľa vyjadrenia miestnych orgánov busta Puškina predstavovala ohrozenie bezpečnosti a suverenity ukrajinského štátu. /Video si nájdete na youtube/-
  • Na youtube si možno nájsť aj videjko z Česka. Na ňom skupina 6 pro-ukrajinských aktivistov zablokovala cestu, aby protestovala proti vodičom, čo jazdou na autách, naplnených PHM z ruskej ropy podporujú Putina. Šoféri najprv pri skupinke chvíľu zastali, no potom ju nasilu vyvliekli z cesty na chodník a tam ešte aj trochu do zadku nakopali.
  • Redaktori BBC boli šokovaní zistením, že donbaské obyvateľstvo obviňuje za ostreľovanie svojich domov Zelenského a nie Putina. Vysvetlili to svojim čitateľom tým, že v oblasti možno stále sledovať ruský rozhlas a televíziu…

Na druhej strane sme sa ale z našich médií dozvedeli, že Nemci okrem snímok policajných výsluchov v interiéroch budov /pomocou výnimočných satelitov jednej súkromnej americkej firmy/ majú aj rovnako unikátne odposluchy rozhovorov medzi ruskými vojakmi, z ktorých vyplýva, že vojaci môžu strielať aj po osobách v civilnom ošatení. Nemci zbytočne zaplatili za nahrávky čohosi, čo je dávno známe. Rusi ihneď potom, čo Zelenskij rozdal desaťtisíce zbraní náhodným záujemcom-civilom upozornili na to, že každý civil so zbraňou bude považovaný za legitímny terč príslušníkov armády RF. Civil so zbraňou nie je na rozdiel od uniformovaného vojaka chránený ženevskými konvenciami a môže byť likvidovaný ako nebezpečný terorista. Akoukoľvek armádou: ruskou, americkou, nigérijskou, fínskou či slovenskou.

S geniálnym objavom prišla aj agentúra AFP. Podľa nej veľká časť Afriky asi podlieha drvivej ruskej mediálnej propagande – lebo odmieta sankcionovať Rusko a bežní Afričania nemajú problém verejne prejavovať sympatie k Rusku. Šokantné, no nie ?!

Podľa niektorých amerických vojenských predstaviteľov môže Ukrajina vojnu s Ruskom za istých okolností absolútne vyhrať. Áno je to pravda. Ako hrdí slovenskí vlastenci dodávame, že za istých okolností by vojnu s USA vyhralo aj Slovensko.

Takže asi tak.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

ukrajina

ONLINE: Pistorius: Rusi vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2827636x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie