Založ si blog

Do väzenia patrí Kiska a Matovič-nie Fico a Kotleba

Kiska a Matovič spáchali viacero daňových deliktov. Kiska sa dopustil viacerých neprávostí. Napríklad v oblasti nehnuteľností. Súd mu prikázal neprávom získané nehnuteľnosti vrátiť, no nedokázal mu úmysel kradnúť. A tak do väzenia neputoval. Aj škôlkár však vie, že Kiska konal proti zákonom úmyselne. Poďme ale k niečomu menej zložitému. K čomusi, čo pochopí každý podnikateľ živnostník . Kiska si v časoch svojho podnikania dal do daňových nákladov na chod svojej cestovnej kancelárie náklady na svoju predvolebnú kampaň. Aj škôlkár pritom vie, že s dosiahnutím prijmov z cestovky náklady na prezidentskú kampaň nijako nesúvisia. Kiska pod tlakom daniarov dane doplatil a zaplatil aj sankcie. Tým sa priznal ku svojmu deliktu. Tvrdil však, že to bol delikt nezámerný. Aj škôlkár vie, že Kiska klame. Uverí mu aspoň súd, ktorý ho nezadlho čaká ?

Matovič sa sa tiež dopustil viacerých daňových deliktov. Matovič je tvorivý podvodník. Na rozkrytie jeho kauz by sme potrebovali oveľa širší priestor, než poskytuje tento blog. Preto opäť siahneme aspoň k tomu najzrozumiteľnejšiemu. K prípadu, keď si Matovič dal do daňových nákladov fiktívne služobné jazdy jeho mamičky. Tá vraj v záujme Matovičovej firmy v pomerne vyššom veku najazdila v rozsahu 600 km denne. Aj škôlkár vie, že je to klasický podvod malého chamtivého podvodníčka. Keby to bolo napr. 16 km denne-no tak povedzme. Ale 600 km denne ? To je teda riadna trnafská nenažratosť. Daňový orgán konštatoval, že sa Matovič dopustil daňového deliktu. Ibaže to konštatoval až príliš neskoro. Matovič využil svoju politickú aktivitu a zariadil to tak, aby bol delikt v čase odhalenia už premlčaný. Aj škôlkár vie, že to Matoviča nezbavuje morálnej viny, skôr naopak. Aj škôlkár vie, že by o tejto Matovičovej vine mala v tomto prípade vedieť široká verejnosť, najmä ak je Matovič verejne činná osoba – a svete čuduj sa,- dokonca vraj „protikorupčný politik“.

Politicky činnou osobou, poslancom parlamentu bol aj iný politik,-M.Kotleba. Ten sa ako zákonodarca s nepríliš početným poslaneckým klubom boril neraz s problémom, na ktorého zákonodarné riešenie nemal dosť poslaneckých hlasov. A tak využil aspoň apeláciu pred očami verejnosti. Protestoval proti nezmyselnému zákonu na „boj s extrémizmom“, trestajúcemu ľudí za absurdné vonkajškové prejavy akože extrémizmu napr. za používanie „fašistických“ pozdravov, písmen a číslic. V rámci charity daroval šek so „zakázanými číslicami“. Prečo ? Aby poukázal na hlúposť takéhoto zákona a hlúposť OČTK a sudcov, ktorí tento hlúpy zákon hlúpo presadzujú v praxi. Najmä v čase, keď sa okolo nás objavujú skutočné, reálne fašistické praktiky – dokonca na vládnej úrovni a nikto z OČTK proti nim nekoná. Nespravodlivý súd ale konal, – a pána Kotlebu odsúdil. Síce podmienečne-ale de facto „nepodmienečne“, lebo mu nepodmienečne v dôsledku toho zanikol poslanecký mandát.

R.Fico ako predseda vlády vytváral zákonné podmienky na zber informácií o nezákonnej činnosti tých či oných orgánov, tých či oných ľudí. Aj takých ľudí, ako boli dańoví delikventi Kiska a Matovič. Ke´d R.Fico zistil, že ide o delikty, ktoré sa vďaka chytračeniu týchto delikventov buď premlčujú alebo trestnoprávne riešia naschvál pomaly a na verejnosti vďaka predajným novinárom sa informácie o tom neobjavujú-rozhodol sa konať vo verejnom záujme. – A predložil základné informácie o týchto deliktoch verejnosti sám, na tlačových besedách. R.Fico takto konal, lebo delikventmi boli resp. sú verejne činné osoby – politici Kiska a Matovič. Fico takto chcel upozorniť na morálnu narušenosť oboch politikov, ktorí na jednej strane kážu iným o morálke a na strane druhej sami konajú nemorálne.

No a čo sa nestalo ? Absurdita nad absurditu. Možný daňový trestný čin Kisku sa nie a nie začať súdne prerokovávať. Daňový delikt Matoviča zostáva kvôli premlčaniu nepotrestaný – a ten, kto na tieto nespravodlivosti verejnosť VO VEREJNOM ZÁUJME upozornil má ísť tento týždeň do väzenia ! Dokonca do tzv. „mučiarne“, ktorou nazývajú kolúznu väzbu všetci, ktorí ňou v posledných dvoch rokoch ako de facto politickí väzni prešli. Absurdita nad absurditu. Zločinci, ktorí spáchali delikty sú na slobode-a ľudia, ktorí na to upozornili, idú do väzenia. Absurdita nad absurditu. Alebo jednoduchšie povedané, poriadne hrozné svinstvo !

Ja viem, že sa dnes na svete konajú ešte väčšie svinstvá. Nie ďaleko od nás umierajú nevinní ľudia. Severoatlantickí pomätenci posielajú zbrane, aby umieranie nevinných trvalo čo najdlhšie. Hrozí nám dokonca – možno už v máji,- tretia svetová, jadrová a preto asi posledná vojna. Hrozí nám, že onedlho všetci zahynieme. Aby sme však neskapínali ako psi, ale umierali dôstojne ako ľudia, treba nám do poslednej chvíle držať glanc. Treba si do poslednej chvále uchovať v srdci cit pre spravodlivosť. Ak chcete, tak pre všeľudskú alebo božiu spravodlivosť.

Boj, ktorý sa v súčasnosti na Slovensku odohráva je bojom za práva opozície, bojom za pluralitu štátnych inštitúcií, bojom za právny štát a bojom za demokraciu. U nás to zatiaľ nie je boj krvavý. Ale principiálne je to boj rovnaký, aký sa odohráva aj na východ od nás. Oba zápasy sú bojom dobra so zlom, oba sú vzájomne previazané. A tak bojujme. My tu na Slovensku a naši ideoví spolubojovníci na východe. Náš boj je spravodlivý.- Víťazstvo bude naše.

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2829895x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie