Založ si blog

O karikatúrach a karikaturistoch

Za dve hodiny vyše dvetisíc čitateľov. Taká bola čítanosť článku, v ktorom som dnes jednej osobe odporučil, aby sa venovala po rusky čítaným apelom na česť tých vojakov, ktorí za 8 rokov zabili vyše 200 detí. Na počesť týchto detí je dnes v Donecku rozsiahla Aleja anjelov. /Čo zabité ruské dieťa, to jeden strom…/. A aby nemíňala čas na spochybňovanie cti tých vojakov, ktorí bojujú za prežitie svojho národa, bránia si vlasť proti 40 krajinám NATO a ich spojencom.

Slováci napriek ťažkým časom vedia, kto sú ich bratia a kto sú tí, čo sa tu rozťahujú svojim mumľavým jazykom /akoby v ústach mali stále horúci zemiak/ a ktorí z nich chcú urobiť poslušné pracujúce stádo otrokov. Bez jazyka, bez kultúry, bez tradícií, bez pamäti.

Kedysi, v ťažkých časoch núteného združstevňovania Stredného Slovenska som vo výklade kníhkupectva nášho mestečka pozeral na karikatúry mojich susedov, nakreslené jedným prehnane uvedomelým učiteľom kreslenia. Figúrky mali zosmiešńovať tých „kulakov“, čo napriek 15 hodinám nepretržitého „prehovárania“ na MsNV nepopustili a nepodpísali. Jediné, čo tieto nepodarené obrázky s pracovitými a čestnými chlapmi a báčikmi z lazov spájalo, boli ich mená. Karikatúry z pera boľševického humoristu boli tak preexponované, že predstavovali skôr výsmech celej idey združstevňovania a boli karikatúrou hlúposti karikaturistu samotného. Boli karikatúrou malosti propagandy, ktorá útočila na čestných a pracovitých a chránila neschopných, servilných sluhov tých pánov, čo vtedy na Slovensku vládli.

Nemôžem si pomôcť, ale vždy keď na tomto portáli uvidím obrázky dvoch upachtených servilných babrákov, čo tu do omrzenia akože karikujú vodcu opozície, vždy si spomeniem na tupé kresbičky kariéristického karikaturistu z 50-tych rokov. Na produkcie nekonečne uvedomelého a večne opitého učiteľa kreslenia z nášho malého podhorského mestečka.

Škoda, že k týmto bezduchým propagandistickým obrázkom nie je diskusia. Aspoň diskutéri by to tu okorenili vtipom a humorom, ktorý napr. pánovi D. tak veľmi chýba. A poradili by mu možno aj s jedným veľmi vďačným námetom na pekný obrázok. Ten námet žije v Pezinku a svoje múdrosti vie prečítať aj v ruštine.

PS: Tí, čo ste dnešný blog o tom, akú hanbu robí Slovensku pani Z.Č. nestihli, máte smolu. Už to stiahli aj z archívu. Budete si musieť počkať na knižnú publikáciu „Vymazané blogy“.

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Dobrá správa pre PS, Olano a SaS

16.04.2024

Všimli ste si to ? Koalícii Smer, Hlas a SNS sa podarilo splniť predvolebný sľub o znížení cien potravín, o poklese inflácie a oživení investičnej výstavby. Dobrá správa pre Šimečku, Matoviča, Grohlinga – či nie ? Aspoň trocha útechy pre občanov pred tým, než Kamenický a spol. začnú realizovať tvrdý no nevyhnutný reštrikčný masaker…. Zatiaľ je to [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 757
Celková čítanosť: 2819215x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie