Založ si blog

Príde poľská armáda na Ukrajinu ? /Americký plán B/

Podľa oficiálnych informácií riaditeľa Služby vonkajšej rozviedky Ruskej federácie Sergeja Naryškina sa v Poľsku začali veľké presuny vojsk, súvisiace s už proklamovaným úsilím Poľska o „ochranu historických poľských území pred ruskou agresiou“. Poliaci sa v úzkej koordinácii s USA rozhodli vstúpiť do vojenského konfliktu na Ukrajine priamo-prostredníctvom svojich ozbrojených síl – tzv. „mierových“ zborov. Rozsah poľského záboru by mal byť približne v tej podobe, v akej bolo toto územie súčasťou predvojnového fašistického Pilsudského resp. Beckovho Poľska.

Obsadenie ôsmych západoukrajinských oblastí /Halič=Ľvov, Volyň, Žitomir, Vinica, Ivano-Frankovsk, Rovno, Chmeľnickij a Ternopoľ/ Poľskom nemá byť realizované prostredníctvom mandátu NATO. Členské štáty NATO nebudú mať teda povinnosť prijsť Poľsku na pomoc v súlade s 5.článkom zmluvy NATO. Kto však bude dobrovoľne chcieť, môže svojimi ozbrojenými silami poľskú „mierovú“ akciu podporiť. Predpokladá sa, že by to malo byť Pobaltie a Dánsko. A ako súčasť poľských síl aj USA.

Nepriamou podporou Poľsku by mala byť simultánna „mierová“ misia Rumunska na územie Moldavska, ukrajinskej Bukoviny /Černovická oblasť/ a Podnesterska. Otvorená zostáva otázka Podkarpatskej Rusi. Ma´darsko v súčasnosti nie je v pozícii, aby jej vlastnú „mierovú“ misiu do Užgorodu /Ungvár/, Mukačeva /Munkács/ a Beregova /Beregháza/ USA podporili. Je preto možné, že istú okupačnú šancu tu bude mať aj Slovensko.

Aby bol obraz o vojenskej aktivite v počiatočnej fáze Tretej svetovej vojny kompletný, pripomeňme už prebiehajúcu veľkú ofenzívu Turecka na severe Iraku, zameranú na anexiu celého irackého a sýrskeho Kurdistanu.

Európa a svet ako sme ho poznali po 2.sv.vojne a o akom sme si mysleli, že je a zostane nemenný, sa dal do geopolitického pohybu. Geopolitické status quo z roku 1945 prestalo existovať v 1990. Dnešné vojnové udalosti sú pokračovaním zmien z 1990. Ako povedal V.Putin, všetko to začalo s najväčšou geopolitickou katastrofou druhej polovice 20.storočia – s rozpadom ZSSR. Súčasné zmeny geopolitickú situáciu z 1990 buď reštituujú alebo ju totálne poprú a my sa ocitneme v novej situácii, aj ke´d s mnohými staronovými démonmi. Príklad takýchto démonov ? Posilnenie britsko-amerického koňa v Strednej a Východnej Európe – Poľska by obnovilo takmer zabudnutú rivalitu Poľska s NEMECKOM. Nemecký kôň – Rumunsko by sa síce tiež posilnilo /Moldavskom, Podnesterskom, Bukovinou/, no v porovnaní so ziskami Poľska /pretendujúceho navyše na Kaliningrad, teda zvyšky bývalého NEMECKÉHO Východného Pruska/ by to bola oveľa menej výživná kaša.

Ešte nedávno sa hovorilo, že máj bude horúci. No prosím,- máj tu ešte ani nie je a už to v Európe /bohužiaľ tej našej stredo-východnej/ vrie. Ukrajina napriek bezprecedntným dodávkam zbraní z NATO a napriek obrovskej početnej prevahe na donbaskom fronte,- stojí pred vojenským kolapsom. USA si ale z hľadiska svojej pozície globálnej superveľmoci nemôžu dovoliť konflikt na Ukrajine s Ruskom /a nepriamo aj Čínou, Indiou…/ prehrať. Preto sa USA pokúsia o plán B, o remízu s Ruskom. Preto nasadia do veľmocenskej hry nového koňa – Poľsko /príp. Rumunsko/. Ibaže to už bude prekročenie červenej línie strategickej hrozby pre Rusko. A ako včera povedal V.Putin, odpoveď Ruska bude bleskorýchla, ničivá a zameraná nie iba na centrá riadenia v Poľsku, ale aj na globálne riadiace centrum v USA.

A sme doma. Ak si Poliaci a USA svoju akciu na Západe Ukrajiny v poslednej chvíli nerozmyslia, príp. ak sa o rozdelení Ukrajiny tajne nedohodnú s Ruskom, potom, dovi a dopo. A dovidenia v pekle, priatelia…

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2827653x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie