Založ si blog

Dnes o 10.00 mi preleteli nízko nad hlavou tri fejky.

Tie fejky sa podobali na tri americké stíhačky z Kuchyne. Pozreli akoby na hroby protifašistických vojakov na Slavíne, uistili sa, že sú naozaj mŕtvi a frngli smerom na Záhorie. Vyzerali ako lietadlá, ale netvrdím to-nechcem mať blog zase vymazaný. Vyzerali ako vzácna návšteva pre Dobrého vojaka Jaroslava Naďa, ale netvrdím to. Bojím sa.

V týchto dňoch sme tu mali aj tri ďalšie vzácne návštevy. Teda my slovenskí daňoví poplatníci nie -my sme to iba zaplatili,- návštevy však mali naši vládni páni. A ešte aké návštevy !

Blondínu Čaputovú navštívila blondína z Améériky, Bidenová. Manželka prezidenta, o ktorom republikáni tvrdia, že svojimi mentálnymi limitmi už predstavuje hrozbu pre bezpečnosť USA.

Edko Heger sa musel uspokojiť aspoň s telemostovou návštevou bývalého komika z Kijeva,- Zelenského. Zelenskij, ako každý komediálny herec, je zvyknutý na standing ovation. A keďže Edko- aj keby sa veľmi snažil, by sám standing ovation nedal, -musel si televízor so Zelenským pustiť v miestnosti s väčším publikom: konkrétne v NRSR. Na podujatí síce chýbala /až na pána Baláža/ jediná opozičná parlamentná strana a drvivá časť opozície vôbec- ale Cigániková, Remišová, Žitňanská, Kolíková, Zemanová a spol. napokon poskytli celkom slušný šťanding ovulejšn.

Najcennejšou návštevou sa mohol celý týždeň chváliť pán Sulík. Hostil akéhosi nemeckého chlapíka, čo sa vzhľadom, intelektom i profesiou podobá na neprávom polozabudnutú slovenskú televíznu hviezdu – Braňa Mojseja. Pre chlapca z chudobnej emigrantskej rodiny je kontakt s kýmsi, koho poznajú všetci návštevníci nemeckých lunaparkov, lacných cukrární a knajpov čímsi výnimočným. Chápeme to. A celkom radi sme sa pánovi Sulíkovi na tú jeho návštevu zložili.

Nechcem sa chváliť, ale v priebehu 24 hodín mi tu zmizlo možno aj 6 blogov. Sedmička je šťastné číslo. – Zmizne teda aj tento siedmy ? Alebo už konečne zmiznem aj ja sám – ako kolega Vajanský ? – Nechám sa prekvapiť.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Dolinková

Ochranná ruka či ultimátum? Smer podržal Dolinkovú, čas má však už len do konca mesiaca

11.05.2024 05:00

Je to šanca ukázať, čo dokáže, povedal predseda zdravotníckeho výboru Vladimír Baláž (Smer).

koláž, fotky, mReportér

Ľuďom pod Tatrami sa naskytol nevšedný pohľad na divú zver priamo v obci. Neboli to ale medvede

11.05.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Na Orave našli mŕtve telo s bodnou ranou, nevylúčili cudzie zavinenie

10.05.2024 18:21

Prípadom sa zaoberajú žilinskí kriminalisti.

Steve Bannon

Trumpov exporadca Bannon neuspel s odvolaním v kauze pohŕdania Kongresom

10.05.2024 16:44

Teraz mu hrozí, že si trest bude musieť odpykať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2860081x
Priemerná čítanosť článkov: 3744x

Autor blogu

Kategórie