Založ si blog

Rusko vsadilo na nové zbrane-Ukrajina na Sv. Javelinu

USA včera s veľkou pompou konečne prvý raz úspešne odpálili raketu s hyperzvukovou hlavicou. Tá dosiahla rýchlosť 5 machov. USA sa tak po KĽDR, Indii, Číne a Rusku konečne začlenili do klubu krajín s takýmito raketami. USA je však ešte len v prvej etape vývoja. Dokázali vystreliť čosi, čo letelo hyperzvukovo. Teraz už len treba zvýšiť túto rýchlosť z 5 na 18-20 machov, akou lietajú hlavice z ruských Sarmatov a Poseidonov. A najmä treba dosiahnuť voľnú manévrovateľnosť týchto hlavíc a presný zásah na cieľ. Tak ako to predviedol ruský Sarmat.

USA vedia, že v hyperzvukových zbraniach za RF výrazne zaostávajú. Voči Sarmatom či Poseidonom sú momentálne bezbranní. A tak Rusku neformálne navrhli zakázať hyperzvukové zbrane ako nedovolený protiraketový systém. A ako im odpovedali Rusi ? Jednoducho: „Njet“.

Hitom vojny v Sýrii a Náhornom Karabachu boli bojové, pozorovacie a navádzacie drony. Čiastočne to skúšali aj v bojoch na Ukrajine. Ale už doskúšali. OS RF nasadzujú proti dronom prvý v praktickom boji vyskúšaný LASEROVÝ komplet „ZADIRA“. Ten na rozdiel od laserového kompletu „Peresvet“ cieľ nielen paralyzuje ale už aj ničí. Na vzdialenosť 5 km dokáže za 5 sekúnd cieľ /lietadlo, dron, raketu/ spáliť. Nepriateľské drony zatiaľ spoľahlivo ničili iba drahé komplety PVO Pancir a Tor. Likvidácia dronov laserom bude rýchlejšia a lacnejšia.

OS RF presunuli na ukrajinské bojisko aj rakety S-500 schopné zasahovať akékoľvek existujúce lietadlá a rakety protivníka /vrátane amerických lietadiel najnovšej generácie a amerických, ako už bolo uvedené menej dokonalých hypersonických hlavíc/.

Ukrajinskí bojovníci sa spoliehajú na iné, než pozemské ozbrojené sily. Z iniciatívy ukrajinského ministra obrany Oleksija Reznikova sa v ukrajinských ozbrojených zložkách, najmä v nacbatoch ako Azov, Ajdar, Ľvov a pod. začal uctievať kult Sv.Javeliny resp. vznikol Rád sv.Javeliny. Svätá Javelina je vizuálna kombinácia Panny Márie /Svätej Bohorodičky/ a amerického protiraketového ručného systému Javelin. Na obrázkoch, ktoré sa rozširujú do bojových jednotiek je tradičná Madona, ktorá však má miesto Ježiška na rukách americký protitankový Javelin resp. aspoň samopal. Minister Reznikov má vyobrazenie Sv.Javeliny dokonca na svojom obľúbenom tričku.

Či tento okultizmus /mimochodom medzi ateistickými nacistami veľmi populárny,-veď aj šéf SS H.Himmler bol okultista/ na ruské tanky zaberie, je dosť otázne. Od aktívnej a pasívnej ochrany novšieho ruského tanku T-90M „Perelom“ sa totiž Javeliny odrážajú ako hrach od steny -ak sa k nemu vôbec dostanú.

Vojna je vždy tak trochu aj cvičný polygón pre nové zbrane. Bohužiaľ, tak je to aj na Ukrajine. Bolo by lepšie, keby sa zbrane skúšali naozaj iba na cvičných polygónoch. Verme, že aj k tomu už onedlho dôjde a na ukrajinskej čiernozemi budú miesto kovového šrotu a kráterov zase iba žorne lány pšenice a slnečnice.

Na priloženom obázku, prefotenom z televízie, je ukrajinská Svätá Javelina.

/Autorom foto je autor textu/.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2822946x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie