Založ si blog

Vybuchne ropovod do Maďarska ?

Nie, nebojte sa -žiadne verejné ohrozenie, žiadna poplašná správa. Iba logická otázka na margo vystúpenia jedného ukrajinského ministra.

Ukrajinská ministerka energetiky Elena Zerkaľová kritizovala Maďarsko za to, že zablokovalo v EU šiesty balík sankcií proti Ruskej federácii. Verejne sa spýtala Maďarov, či vzali do svojich úvah aj to, že hoci EU ropu z Ruska sankciami nezastavila, môže ju ešte zastaviť všeličo iné, Napríklad havária na príslušnej vetve ropovodu „Družba“ , ktorým sa ropa z Ruska do Maďarska CEZ UKRAJINU dostáva.

Čo myslíte-vážení priatelia, nie je toto, čo prehlásil minister ukrajinskej vlády jasné vydieranie ba priam gangsterské výpaľníctvo ?

A na druhej strane, -je vydieraním to, keď sa žiada, aby Rusko zrušilo protiopatrenia za západné sankcie a Rusi hovoria-dobre, ale zrušte vy súčasne tiež sankcie, ktorými boli tieto proti-sankcie vyvolané ?! Čo je nenormálne na tom, keď od toho, čo na vás mieri pištolou no sťažuje sa, že mierite na neho vy tiež, požadujete, aby svoju pištol sklonil spolu s tým, ako skloníte vy tú svoju ? /Ide o žiadosť Západu, aby RF povolila cez svoje vojenské línie vývoz ukrajinského obilia a RF hovorí-áno, povolíme,- ale potom aj vy na čas vývozu obilia zrušte tie sankcie, ktoré zablokovanie obilia v Rusmi ovládaných prístavoch vyvolali/.

Zaujímavé, ako sa úplne jasné veci, také ako že 1+1=2 v čase vojnovej propagandy v „našich“ médiách prekrúcajú. Miesto reality sa našim ľuďom ponúka absurdita, miesto pravdy neúplná pravda, miesto informácie dezinformácia. Ak by takto, ako dnes pracujú novinári, teda bez profesionálnych mravných noriem, pracovali aj ľudia v iných profesiách, potom by v nemocniciach začali umierať pacienti, ktorí ešte mohli žiť, na cestách by kamionisti šrotovali osobné autá s posádkou, ktoré im na ceste zavadzali, dodávatelia elektriny by inkasovali peniaze ale elektrinu by nedodávali…a pod. Lebo ak v tej či onej miere kupujeme noviny, sledujem rádio či tv, platíme cez koncesné poplatky alebo cez ceny tovarov a služieb, z reklamy ktorých sa noviny, rádiá a televízie živia-potom od masmédií očakávame adekvátnu kvalitnú protihodnotu. A tou je PRAVDA A NIČ VIAC NEŽ PRAVDA. Za ne-falšované peniaze pravdivá a úplná informácia. To je fér.

Samozrejme, nie sme v tom my-konzumenti mediálnych informácií na Slovensku iba jediní, čo sú na svete takto- občas aj neférovo- mediálnymi informáciami postihnutí. Tak je to napr. aj v Poľsku. Poľský vojnový korešpondent Marcin Wyrwal /onet.pl/ sa dnes verejne posťažoval, že pri ceste na donbaský front vždy čelí dvom paralelným realitám. V prvej z nich -tej mediálnej, Ukrajina hrdinsky bojuje a nad Ruskom na celej čiare vyhráva. V tej druhej-ktorú Marcin vidí na vlastné oči na Donbase, je to práve naopak: ozbrojené sily RF, DNR a LNR pomaly postupujú, ukrajinské sily, zložené vo veľkej miere z nevycvičených, vojensky negramotných, zle ozbrojených a ešte aj zle vedených mobilizantov , neraz už aj v dôchodkovom veku,- prehrávajú. Marcin sa snaží písať o stave na frontoch pravdu,- no médiách mu to neuverejňujú. A aby mu uverejnili aspoň čosi, z čoho má prostriedky na živobytie, musí do informačného balastu primiešavať pravdu po štipkách, ako vzácne cudzokrajné korenie.

A tak je to aj s blogerom. Aby sa mu článok „nestratil,“ musí špekulovať. Musí sa hrať na Ezopa či iného bájkara, – lebo ak to s pravdou preženie,- oznámia mu, že „toto teda nie“-tá jeho /samozrejme, že subjektívna pravda, -lebo ve´ď u ľudí iná ani nie je/ „obhajuje agresiu a podporuje zlo“ . Strašný úsudok,-a pritom rovnako subjektívny, ako ten článok, na ktorý sa onen strašidelný úsudok vzťahuje.

Najmilosrdnejšou formou dezinformovania je absentovanie informovania. Týka sa to zrejme aj ukrajinských vyhrážok voči „maďarskému“ plynovodu. Pokúsil som sa tu teraz absenciu zameniť za nenápadnú prezentáciu. Podarí sa mi to urobiť ? A urobím to ne-ná-pad-ne ?

PS: Dnes som ,ako inak opäť zašiel aj na polo-ilegálnu stránku „cyril blog“ a v archíve som našiel nový interesantný článok o Rómoch, Matovičovi a novom indickom pardon americkom veľvyslancovi na Slovensku Gautamovi A.Ramovi. Kliknite si tam – oplatí sa.

PSPS: Dozvedel som sa, že už si nekliknete. Overil som si to-a naozaj. Nepriatelia slobody slova sa o to postarali. Cyril sa zdá byť bojovník. On sa asi nevzdá a nájde si cestu.

Duely kandidátov, aj keď manipulované RTVS, na výhre Pellegriniho nič nezmenia. Harabin však ÁNO.

28.03.2024

Darmo sa kdejaká Lacová bude snažiť, aby skákaním do reči, prerušovaním Pellegriniho, či poskytovaním dvoj-trojminútových monológov a pritakávaním Korčokovi niečo zmenila. Nezmení. Prezidentský súboj v druhom finálnom kole vyhrá Peter Pellegrini. – Iba ak by… Pellegrini bol podľa mňa v dnešnom súboji finalistov oveľa vecnejší, pro-sociálnejší, [...]

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

27.03.2024

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, [...]

Čaro nechceného na včerajšej TB Šutaja-Eštoka

26.03.2024

Včera mal TB k aktuálnej bezpečnostnej situácii /po masakre v Crocuse/ slovenský minister vnútra Šutaj-Eštok. V súvislosti s najväčšími kresťanskými sviatkami – Veľkou nocou oznámil, že polícia prijme zvýšené opatrenia, zamerané na prevenciu terorizmu na veľkých náboženských zhromaždeniach. TB narušila jedna pani z televízie Markíza, ktorá zabudla, že je [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 743
Celková čítanosť: 2761216x
Priemerná čítanosť článkov: 3716x

Autor blogu

Kategórie