Založ si blog

Milostná predohra Borisa Kollára

Na pozadí úspešne sa vyvíjajúcej petičnej akcie na vyhlásenie referenda o predčasných voľbách minulý týždeň Boris Kollár vyhlásil, že „ak sa SaS a OĽaNO nedohodnú na pokračovaní koalície“ podá on resp. jeho hnutie Sme rodina v NRSR návrh na schválenie ústavného zákona o predčasnom ukončení tohto volebného obdobia a teda de facto návrh na koniec tejto vlády a na vypísanie nových parlamentných volieb.

Boris Kollár týmto návrhom začal akúsi milostnú predohru v rámci koalície. Predohru, akú robia hysterickí milenci. Začal vydierať svojich „milostných partnerov“.-Ak mi nezabezpečíte ešte takmer dvojročné voľkanie si na vládnych a parlamentných postoch, – rozbijem našu spoločnú rodinu, rozvediem sa. Cieľom tejto akcie nie je samozrejme to, aby 1/ zákon navrhol a v NR SR presadil , 2/ a boli predčasné voľby. Cieľom je nátlak na jeho partnerov, aby sa za každú cenu dohodli, -lebo bude zle.

Boris Kollár však začal milostnú predohru aj s opozíciou. Najmä s tou, ktorá cíti, že by v nových voľbách dosiahla dobrý výsledok a že by sa mohla po nich podieľať na vládnej moci. Boris Kollár im navyše ponúka zvodný návrh, že by vo vláde, ktorá by po nových voľbách vznikla, mohli kohabitovať aj s ním . S dobrákom, ktorý bol voči zlej minulej vláde „vždy“ kritický a „povalil“ ju, keď „už toho mal dosť“.

Boris Kollár začal milostnú predohru aj s občanmi, voličmi. Návrhom zákona o skrátení utrpenia pod touto vládou chce v prípade skutočných predčasných volieb ukradnúť slávu Smeru SD a jeho referendu. Zároveň sa chce pozaliečať opozičnému voličovi a naznačiť mu, že Sme rodina síce bola „chvíľu“ vo vláde, ale bola v nej kritická, tvrdá, zásadová – takmer „opozičná“.

Boris Kollár rozbehol svojim návrhom na event. predčasné voľby cez parlament akúsi „milostnú predohru“. Predohru, ktorá je zacielená na všetkých troch jeho politických „milostných“ partnerov: koalíciu, opozíciu i voličov – občanov SR. Boris Kollár momentálne predvádza milostnú predohru. – Predtým, než všetkých týchto svojich partnerov -ako je u tohto kanca zvykom, – poriadne oj…be.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2826699x
Priemerná čítanosť článkov: 3729x

Autor blogu

Kategórie