Založ si blog

Ako „utekala“ I.Trumpová pred komunizmom

O mŕtvych len dobre. S prípadnými klamstvami, ktoré sa sa objavili v našich médiách v súvislosti so smrťou ex-manželky bývalého prezidenta USA v našich médiách napokon nebohá Ivana Zelníčková-Trumpová naozaj nemá nič spoločné. Tie by jej „kádrový profil“ stojac pri bráne do neba nemali zaťažiť ani v najmenšom. Ak klamal, tak klamal niekto iný.

Kto ? A v čom ? Nuž niekoľko polovzdelaných upachtených redaktoríkov, snažiacich sa urobiť zo smrti milionárky malú či väčšiu politiku. Nuž a keď ju už ONI ZAČALI robiť, skúsme v nej v rovnakom štýle pokračovať. V nekrológoch I.T. sa objavilo niekoľko evidentne politicky ladených tvrdení. Spomeňme iba niektoré, u ktorých je ich pravdivosť prinajmenej sporná.

Po prvé, o I.T. sa uvádza, že sa narodila v Zlíne. Ona však má v rodnom liste napísaný GOTTWALDOV. Veď ani Horehroncom, čo sa narodili v Švermove, nepíšu teraz na úmrtné listy, že sa narodili v Telgarte.

Po druhé, Zlín či Gottwaldov je súčasť tzv. moravského Slovenska. Časti, v ktorej Moravské Slovácko prechádza do Valašska. I.Z. sa teda možno narodila ako MORAVANKA /ak už rovno nie ako Moravská Slovenka/ a nie ako Česka. Ale pripúšťam, že ona sa cítila byť Českou a nie Moravankou. Ak áno, tak potom nič proti jej voľbe.

Po tretie, vraj jej od mala ČSSR- pri jej ambíciách- bola rodná krajina primalá. Ona od mala chcela byť vraj „milionárka“. Ktovie, či tento čudný životný sen bol vec jej ambícií, húževnatosti, tvrdosti a cieľavedomosti alebo mamonárskej výchovy, najmä zo strany otca-„pána architekta“. Opakujem,-ktovie.

Po štvrté, americký bulvár vraj píše, že príčinou jej smrti bolo náhle zlyhanie srdca. Na infarkte myokardu nie je nič bulvárne. Srdcovo-cievne ochorenia sú v našej populácií najčastejšou genetickou predispozíciou na ukončenie našej životnej púti. Naše médiá tu však taktne zamlčali celú správu, ktorú americký bulvár priniesol. Podľa nej sa šušká, že príčinou náhleho srdcového zlyhania bol ALKOHOL. Osamelá, kedysi pekná a vplyvná žena jednoducho nevedela to, čo nevie mnoho žien,- normálne, dôstojne a s pokorou starnúť. A tak si pomáhala, ako vedela. Nekritizujem I.T.-kritizujem tie „naše“ médiá, ktoré niečo naškrtnú, ale potom to nedopovedia. Ktovie, či by takto taktne postupovali aj vtedy, keby nešlo o „americkú“ ale nejakú východnú celebritu.

No a po piate a predovšetkým: redaktorík RTVS v rozpore s biografickými údajmi v iných médiách /aj v Pravde/ dnes na plnú „hubu“ oznámil, že I.T. v dôsledku nespokojnosti s režimom z komunistického Československa“ utiekla na kapitalistický Západ. A toto už je teda na 99% zjavná lož. I.T. podľa oficiálnych údajov nikam utekať nemusela. Na Západ sa dostala LEGÁLNE. Pro forma sa vydala za rakúskeho lyžiara-trénera-servismana /s ktorým mala „platonický vzťah“/. Obratom získala rakúsky pas a mohla slobodne cestovať nielen po celom Západe /vrátane pre ňu osudových USA/, ale aj do svojej pôvodnej vlasti-k rodičom. Prípadne k pánovi umelcovi Štaidlovi. Takýchto „manželstiev kvôli pasu“ bolo vtedy v ČSSR, osobitne medzi peknými devami, speváčkami, herečkami, manekýnkami veľa. Komunistickému režimu neslúžilo ku cti, že ženy takto „klamali“ , aby sa dostali z jeho područia do veľkého sveta. To je fakt. Ale fakt je aj to, že to nebol žiaden politicky motivovaný hrdinský útek na Západ, ale len chytrácka finta, neoficiálne dohodnutý kompromis s „komunistickým režimom“. Suma sumarum,- I.T. nebola žiadna antikomunistická bojovníčka, ale len jedna z mnohých chytráčok, vyskytujúcich sa vo vtedajšej „rozvinutej socialistickej spoločnosti“.

Ivana Trumpová si za svoje podnikateľské úspechy zaslúži obdiv. Spomienka na jej dielo bude pre ľudí s podobnými hmotnými životnými hodnotami ako mala ona, iste inšpiratívna. Nemala by však inšpirovať malých snaživcov v našich médiách, aby z nej v honbe za politickým kapitálom urobili čosi, čo nikdy nebola. Len preto, aby sami pred svojimi nadriadenými vyzerali ako udatní bojovníci proti antkomunizmu. Oni- tridsaťroční „žurnalisti“- tridsaťtri rokov po porážke komunizmu…

Ako to teda vlastne chcete, pani Miriam Lexmanová ?

27.03.2024

Pani Miriam Lexmanová, europoslankyňa za KDH včera vyjadrila veľkú nespokojnosť s tempom rozvoja infraštruktúry spájajúcej centrá ekonomického rozvoja so slovenským vidiekom. Pani Lexmanová svoje vyjadrenie okorenila starým fórom o tom, že my Slováci sme pri výstavbe ciest, mostov a pod. takí pomalí a neschopní, – že kým my ešte len klepkáme na základný kameň, [...]

Čaro nechceného na včerajšej TB Šutaja-Eštoka

26.03.2024

Včera mal TB k aktuálnej bezpečnostnej situácii /po masakre v Crocuse/ slovenský minister vnútra Šutaj-Eštok. V súvislosti s najväčšími kresťanskými sviatkami – Veľkou nocou oznámil, že polícia prijme zvýšené opatrenia, zamerané na prevenciu terorizmu na veľkých náboženských zhromaždeniach. TB narušila jedna pani z televízie Markíza, ktorá zabudla, že je [...]

Prečo nejaký admin nemaže prítomnosť novinárov-aktivistov na TB vládnej koalície ?

25.03.2024

Nápad mazať politicky nepríjemné články je skvelý. Pre autora blogov osobitne príjemný, najmä ak sa to deje neférovo. Ja mám s tým len dnes trojnásobnú skúsenosť. Napriek tomu nereptám. Dokonca odporúčam, aby sa mazanie čiže cenzúra v médiách ešte viac rozšírila. Napríklad aj na novinárov-aktivistov, ktorí zabudnú, čo je ich profesionálna povinnosť a [...]

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 742
Celková čítanosť: 2760344x
Priemerná čítanosť článkov: 3720x

Autor blogu

Kategórie