Založ si blog

/Ne/mám rada Slovensko

Včera som bol po práci s chystaním dreva na zimu taký unavený, že som si v stave zúženého vedomia sadol k televízoru, vyložil nohy na stoličku a pokúsil sa uspať pomocou RTVS. Vysielali obstarožnú uvrieskanú akože pro-slovenskú reláciu Máme radi Slovensko. Chvíľu som to sledoval a bol by som aj pokojne zaspal, keby ma k životu neprebrala jedna odfarbená staršia blondínka s okuliarmi. Tá na otázku moderátora, čo má nové, odpovedala, že najdôležitejšou vecou, ktorá je pred ňou, je svadba jej dcéry. Fajn, takto by asi odpovedala každá matka. To je normálne.

Menej normálne je, keď v relácii o láske ku Slovensku táto pani tri-štyrikrát zdôraznila, že sa jej dcéra bude vydávať za akéhosi cudzinca – a to prosím v Prahe ! Svadba má byť na úrovni, tak preto bude v Prahe. – No dobre, je síce trochu mimo, ak niekto v pro-slovenskej relácii zdôrazňuje kvality Prahy, ale stáva sa. Veď staré nemecko-česko-židovské mesto Praha naozaj nie je na zahodenie.

Z príjemných driemot ma však napokon táto pani úplne vyhodila vtedy, keď pri pohľade na „slepú mapu Slovenska“ prehlásila, že ona sa v nej nevyzná. Že ona je zvyknutá na tú normálnu mapu Československa. V nej by sa zorientovala raz-dva. – Tak to bol teda vrchol jej prejavu „lásky ku Slovensku“. Bol to naozaj vrchol. Aj jej osobný. Lebo v ďalšom priebehu relácie sa už potom nijako neprejavila. A poznatkovo už vôbec nie.

Zdá sa, že táto pani s účasťou na relácii súhlasila iba preto, aby v náznakoch, kde sa to len dalo, naznačila svoj tuhý čechoslovakistický sentiment. A resentiment voči všetkému, čo je slovenské, suverénne, samostatné. Táto pani, mimochodom pôvodom odkiaľsi z Kysúc či Oravy, narodená v Žiline, prišla do RTVS, aby nám oznámila: /Ne/mám rada Slovensko. Mám rada Československo.

Fajn. Dobre vedieť. Len prečo v RTVS a prečo za naše peniaze. Za peniaze nás Slovákov,-čo denne svojou prácou a životom ukazujeme, že naozaj máme radi naše jediné a jedinečné SLOVENSKO.

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Dobrá správa pre PS, Olano a SaS

16.04.2024

Všimli ste si to ? Koalícii Smer, Hlas a SNS sa podarilo splniť predvolebný sľub o znížení cien potravín, o poklese inflácie a oživení investičnej výstavby. Dobrá správa pre Šimečku, Matoviča, Grohlinga – či nie ? Aspoň trocha útechy pre občanov pred tým, než Kamenický a spol. začnú realizovať tvrdý no nevyhnutný reštrikčný masaker…. Zatiaľ je to [...]

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 757
Celková čítanosť: 2819430x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie