Založ si blog

Radšej bez nadpisu, aby sme neurazili nebohú kráľovnú…

Napísal som čosi o starej Angličanke , ktorá včera zomrela. A napísal som aj o tom, aby chamtivci a nenažranci nechodili z lesa s viac ako 2 košíkmi dubákov. A aby po sebe tie odrezky, ktoré pripomínajú to, čo ožranovi vyletí z úst, keď to s pitím preženie., zahrnuli aspoń hrabankou. Aby si krásy lesa mohol užiť aj iný človek, nielen oni. A aby po lese nerevali ako pri operácii bez narkózy. A aby si vzali so sebou všetky smeti, čo tam narobili…

A článok zmizol z očí čitateľov. Lebo som na jeho konci spomenul aj svoj predchádzajúci blog. O jednej panej, čo včera zomrela. Čudné, akoby človek pri hliadkovaní v lese nemohol rozmýšľať aj o inom, ako o ľu´doch, ktorí nevedia, kedy končí kultúrna hríbovačka a kedy už začínajú bohapusté orgie.

Myslel som si, že človek po 1989 môže mať verejne prezentovaný názor /v súlade so zákonmi štátu/ na čokoľvek: na hríbarov i na pätolizačov režimu-toho pred 1989 i toho po ňom, vrátane súčasného. Zase som sa mýlil.

No a čo ? Budem sa mýliť aj naďalej. Lebo ten omyl je v systéme. A my v ňom žijeme.Na ten systém si neslobodno zvykať. Ten systém sa treba snažiť opraviť. Ak na práv raz nevyjde, nevzdajme sa. Treba to skúšať ďalej. Až do konca.-Ozaj, pokiaľ ide o ten koniec-na konci tohto článku si kliknite na dnes napísané dva články tohto blogera. -Ak chcete vedieť, o čo išlo a o čo ide.

Dobrá správa pre PS, Olano a SaS

16.04.2024

Všimli ste si to ? Koalícii Smer, Hlas a SNS sa podarilo splniť predvolebný sľub o znížení cien potravín, o poklese inflácie a oživení investičnej výstavby. Dobrá správa pre Šimečku, Matoviča, Grohlinga – či nie ? Aspoň trocha útechy pre občanov pred tým, než Kamenický a spol. začnú realizovať tvrdý no nevyhnutný reštrikčný masaker…. Zatiaľ je to [...]

Jančkárová – generátor politickej nenávisti

14.04.2024

Každému súdnemu človeku, ktorý sledoval dnešný“moderátorský“ výkon Marty Jančkárovej na STV1 musí byť už jasné, prečo je potrebné spravodajské a publicistické relácie RTVS totálne prekopať, vymeniť v nich dramaturgiu a personál. Jančkárová väčšinu svojho „moderátorského“ času venovala politickej polemike s podpredsedom NRSR a poslancom [...]

Šimečka je najkrajší, najmúdrejší a najlepší hasič

14.04.2024

Dementi /toto nie je oslovenie nikoho dôležitého, toto späťvzatie článku, ktorý tu mal byť ešte do obeda no už nie je…/. Nie je pravda, že pán Šimečka je čosi ako „pyroman“. Nie je pravda, že pán Šimečka chodí do Bruselu zakladať ohníky, v ktorých majú zhorieť peniaze pre SR, – aby potom vyzýval vládu SR hasiť. Pravda je, že pán Šimečka je [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 755
Celková čítanosť: 2810443x
Priemerná čítanosť článkov: 3722x

Autor blogu

Kategórie