Založ si blog

Novinári zabudli na miliónové demonštrácie proti vojne vo Vietname v USA v 60-70-tych rokoch ?

Naše servilné novinárske uchá po vyhlásení čiastočnej mobilizácie záložníkov v RF neustále krútia čosi o všelijakých protestoch a vyhýbaní sa tejto povinnosti zo strany mobilizovaných Rusov. Podľa správ z našich médií to teraz v Rusku vyzerá na riadnu kovbojku.

Ako vyzerá masové proti-mobilizačné a protivojnové hnutie, to si však my starší pamätáme z čias vojny USA vo Vietname. Mladé novinárske uchá, ktoré to nezažili a nie sú lenivé, si tie manifestácie, pochody, vzbury a krvavé strety s políciou môžu naklikať na internete. V USA desaťtisíce mladých odvedencov utekalo cez hranice do Kanady, Mexika, Austrálie, či do Európy. A museli v emigrácii stráviť celkom pekný čas-lebo doma im za vyhnutie sa povolávaciemu rozkazu hrozili dlhé roky vojenskej basy. Na univerzitách /Berkeley, Columbijská univerzita…/ došlo ku krvavým vzburám. Mŕtvi a ranení boli aj na iných protestných akciách /tzv. dňoch hanby či pochodoch hanby/. Nepokoje netrvali-tak ako teraz v Rusku dva-tri dni ale takmer 10 rokov. A nezúčastnili sa ich jednotlivci či desiatky, možno i stovky nespokojencov, ale desaťtisíce, státisíce a v jednom prípade až do milióna ľudí. – To boli protesty ! Nie tieto viac-menej individuálne či skupinkové prejavy nespokojnosti, s akými sa pri počte 300 tisíc odvedencov jednoducho muselo a musí rátať. Tak ako z Ukrajiny aj na Slovensko utekalo pred povolaním do armády množstvo mladých mužov, tak je to aj teraz v Rusku. Aj keď v-dovolím si usudzovať, v podstatne menšom rozsahu.

Takže, milí mladí novinári-propagandisti,- uvedomte si, komu svoje mediálne produkty smerujete. Tretina populácie si ešte pamätá onakvejšie protesty proti mobilizáciám a proti vojne. Nezosmiešňujte sa taľafatkami.

Je smutné, že sa na Ukrajine bojuje. Každý normálny človek chce, aby tam čo najskôr zavládol mier. Ku mieru treba ale spravodlivosť, vyváženosť, realizmus oboch strán. Propagandistické zveličovanie médií tomu rozhodne nepomôže. Aj keby bol subjektívny úmysel novinárov aj neviem ako čistý a humánny.

Francúzska facka skutočnej demokracii

08.07.2024

Dohlasované. Vo Francúzsku nezvíťazila le Penová, nezvíťazila autentická vôľa ľudu, ale jej intrigánsky kalk. Zákulisie a dlhé ruky deep statu. Francúzska lekcia pre všetkých, čo veria v liberálnu ľavicu teda v ľavicu podľa strihu bruselskej paneurópskej sociálnodemokratickej/socialistickej strany PES. Francúzske voľby ukázali, že politická pluralita na Západe je iba [...]

Fico a spol. na ÚS drvivo zvíťazili

03.07.2024

Tak a je to dokonané. Dnes v noci zase budú labilnejší členovia Progresívneho Slovenska, SaS a OLaNO zaspávať iba vďaka upokojujúcim tabletkám. ÚS im zasadil úder, ktorý je bolestivejší a strategicky silnejší ako bola volebná porážka I.Korčoka. ÚS až na dve veci, týkajúce sa retroaktivity a jednu vec, týkajúcu sa rovnakého zaobchádzania odobril celú smerácku novelu [...]

Macronovi slniečkári: prehrali voľby a tak hybaj do ulíc !

01.07.2024

Všimli ste si, čo robia liberálni demokrati po volebnej porážke ? Akceptujú demokratický výsledok ? Ale kdeže. Už aj sú v uliciach, už tam hneď robia bordel a útočia na víťazov, či vyhrali iba „omylom“ či podvodom. V Nemecku, v nedávnych eurovoľbách , ale tiež v komunálnych a parlamentných voľbách dosiahla alternatívna strana k vládnucim nemeckým [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 782
Celková čítanosť: 2967189x
Priemerná čítanosť článkov: 3794x

Autor blogu

Kategórie