Založ si blog

Heger a Čaputová proti rozvodom ?

Heger, Čaputová ale aj Sulík a spol. tvrdia, že referendum o skracovaní volebných období je nežiadúce ba protizákonné. Argumentujú, že vo voľbách sa volí vláda na 4 roky. Na 4 roky a „punktum“. Skracovať toto raz a navždy uzákonené obdobienie je vraj nemožné. Za žiadnych okolností, ani keby sa ukázalo, že omylom voličov vlády nad krajinou zmocnili totálni neschopáci, gauneri, vlastizradcovia.

Zaujímavá predstava o spoločnej vôli ľudu, o inštitucionalizácii spoločenskej zmluvy v podobe právneho aktu. Naši vládni potentáti možno ako jediní v Európe neuznávajú právo tých, čo isté zmluvné vzťahy uzavreli, aby ich v prípade nespokojnosti a škodlivosti rozviazali.

Takže z toho vyplýva, že Heger a Čaputová skôr-neskôr budú tvrdiť . že i manželstvo uzatvárané na neurčito, do smrti, na veky a pod. je akt, ktorého raz a navždy dohodnutý termín nemožno následne korigovať . A to za žiadnych okolností. Rovnako tak možno očakávať, že Heger, Čaputová a spol. budú trvať na tom, že ľudia musia dodržať dohodnuté lehoty obchodných zmlúv. Logicky by nebolo možné odstúpiť ani od tej najškodlivejšej zmluvy s rozšafnou developerskou firmou, s poisťovňou, ktorá sa zdráha plniť zmluvné podmienky, s úžerníckou bankou zvyšujúcou správne poplatky donekonečna, s nájomníkom, ktorý neplatí nájomné a poškodzuje váš prenajatý byt a pod.

Heger a Čaputová majú radi stabilitu právnych vzťahov. Majú radi svet, ktorý skamenel. Heger a Čaputová sú zárukou toho, že pod ich vedením neohrozene a rýchlo dospejeme postupne až do totality s legislatívou na úrovni doby kamennej.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2831655x
Priemerná čítanosť článkov: 3726x

Autor blogu

Kategórie