Založ si blog

Genia loci na Hlbokej prelomí možno exorcista !

Niektoré budovy vyžarujú silný genius loci. Dobrý ale občas aj zlý. V tomto druhom prípade akoby sa v budovách hneď po postavení usídlili zlí duchovia. A tí potom našepkávajú ľuďom, čo tam pracujú, ako majú myslieť a konať. Zlí duchovia tam diktujú čo a ako aj po dlhých rokoch, aj po zmene režimov , aj po zmene účelu využitia budovy, aj po kompletnej personálnej výmene. Genius loci budov so silnou a zlou históriou je neuveriteľne mocná sila.

Jednou z takýchto budov je aj budova bývalého Ústredného výboru Komunistickej strany Slovenska. V sídle ÚV KSS sa duch straníckosti, fanatizmu, poslušnosti cudzím riadiacim centrálam zažral tak silno, že ani po niekoľkonásobnom vymaľovaní a dokonca aj po výmene omietok sa odtiaľ nedostal. Je tam zažratý asi až po tehlu, až po základy. Je tam ako drevokazná huba. Ak by ste to odtiaľ chceli dostať preč, pomohla by asi len demolácia a likvidácia stavebného odpadu špeciálnou firmou za účasti cirkevného exorcistu /vyháňača diabla/.

Pozorný čitateľ iste vidí, ako som všetko to zlo, čo z budovy prichádza, pripísal stavbe samotnej. Nikde som nikoho nekritizoval, tobôž že by som niekoho krivo obvinil. Bože uchovaj.

Nič konkrétne netvrdím. Pohybujem sa prísne na úrovni môjho subjektívneho názoru a môjho vnútorného pocitu a dojmu. O čom píšem, nemusí byť pravda. Aby sa zamedzilo riziku, že na dojme predsa len čosi bude, navrhujem vedeniu pracoviska, sídliaceho dnes v tejto budove využiť služby spomenutého EXORCISTU. – Aj bez búrania. Neviem, koľko takáto služba stojí. Myslím si však, že to bude oveľa menej ako stojí bežná diplomatická recepcia.

Nikoho na nič nenavádzam. Iba skromne radím, úctivo odporúčam. – Páni z Hlbokej, – exorcizmus pomáha, – skúste to !

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2831432x
Priemerná čítanosť článkov: 3726x

Autor blogu

Kategórie