Založ si blog

Anglická hanba

Dnešné rozhodnutie britského „súdu“, podľa ktorého škótske národné orgány nemôžu vyhlásiť referendum o nezávislosti Škótska bez súhlasu Londýna je veľká hanba Anglicka. Je to dôkaz, že vo Veľkej Británii nedodržiavajú Chartu OSN o práve národov na sebaurčenie. Je to dôkaz o falošnosti Británie: Kosovčanom právo na referendum o nezávislosti priznávajú, no Škótom nie. Je to dôkaz o tom, že v Anglicku skutočná demokracia nie je a vysoko pravdepodobne ani nikdy nebola.

Angličania resp, „Briti“ /ale každý vie že za týmto názvom sú Angličania/ zdôvodňujú rozhodnutie súdu tým, že škótsky parlament, ktorý by referendum o vyhlásení nezávislosti vyhlásil, je vytvorený na základe vôle ústavných orgánov Veľkej Británie. A teda že bez vôle ústavných orgánov UK Škóti referendum vyhlásiť nemôžu. Toto je riadny nezmysel: referendum je prejav vôle ľudu, vôle škótskeho národa, nie iba vôle škótskeho parlamentu. Škótsky národ žiaden britský orgán nevytvoril. Jeho vznik je výsledkom prirodzenej entogenézy . Tak ako je výsledkom etnogenézy národ anglický. Taká je prirodzenosť, ak chcete taká je vôľa božia.

Rozhodnutie Anglicka ďalej ujarmovať Škótov v neželanom podradnom postavení v rámci Veľkej Británie je hanebné. Keby naše ministerstvo zahraničia, keby chlapci ako Káčer a Heger, keby deva Čaputová a keby kadejaké „naše“ ľudskoprávne“ organizácie za niečo stáli,- protestujú voči britskému verdiktu všade kde sa to len dá. Prečo mám taký pocit, že ale protestovať nebudú ?

-Nie je to preto, že nielen vo Veľkej Británii, ale ani v EU, vrátane Slovenska tiež žiadna skutočná demokracia nie je ?

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2822842x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie