Založ si blog

Referendum: najlepšiu kampaň v jeho prospech robí Hegerova vláda !

Dočasná vláda Edka Hegera a jeho partičky robí referendu najúčinnejšiu kampaň v dejinách slovenskej politiky. Organizátorov referenda ich propaganda pritom nestojí ani euro. Stačí len sedieť, čítať či sledovať médiá a človek dostáva v prospech referenda jeden argument za druhým.

Dnešný monológ Edka Hegera v SRo – to bol ohňostroj neschopnosti, klamstiev, fráz a táranín. Edkovi by mali zakázať budúci čas. Potom by nevedel čo vravieť a konečne by stíchol. „Problémy sa chystáme riešiť“ – to je motto tohto človiečika, ktorý schopnosťami nedorástol ani na vedúceho referenta, nieto premiéra štátu. Jeho obľúbenou výhovorkou je, že naše firmy krachujú síce kvôli drastickému rastu cien energií,-ale to len preto, lebo nepožiadali vládu o finančné kompenzácie. Napríklad riaditeľ Slovalco nechal asi radšej svoju firmu zavrieť, než aby poslal požiadavku na príslušné ministerstvo. Samozrejme pekne na príslušnom tlačive, na ktorom sa takéto žiadosti podávajú. A bol asi taký lenivý či sprostý, že o pomoc nepožiadal ani ministra hospodárstva, ktorý s ním neraz tohto roku stál pred kamerami.

Edko Heger požaduje od národa trpezlivosť, chce novú 76 a novú vládu, aby mohol po troch rokoch hegeromatovičovskej vlády začať upratovať. Edko Heger chce začínať. Edko Heger nechápe, – že začínať už nemôže, – LEBO KONČÍ. Dúfajme , že raz a navždy. Končí, lebo kvôli nemu končia bohužiaľ aj mnohé slovenské firmy. Mnohé možno tiež navždy.

Po uzavretí žiarskej hlinikárne končí kvôli neschopnej vláde strojárska firma v Medzilaborciach. Gastropodnikatelia avizujú koniec podnikania jeden za druhým. Nepotrvá dlho a na úrady práce budú prichádzať stovky nových nezamestnaných.

V Starých Horách včera ľudia z obce a zo ZMOS blokovali cestu na Donovaly na protest ku katastrofálnemu rastu nákladov obcí a miest ale aj súkromných osôb na energie.

Ambulantní lekári hrozia, že od februára začnú rozväzovať zmluvy s poisťovňami a ako lekári v nezmluvnom vzťahu budú vyberať od svojich pacientov reálne platby. Zazmluvnení lekári budú vyberať aspoň po 20 eur, – akože na energie.

Učitelia a riaditelia zo stoviek slovenských škôl odkazujú rodičom svojich žiakov , aby ich teplejšie obliekali, lebo v priestoroch škôl pre nich nevedia zabezpečiť požadovanú interiérovú teplotu.

Obyčajní občania a malí a strední podnikatelia dostávajú z rádií a televízie protichodné rady na to, čo urobiť so zálohovými faktúrami, ktoré im dodávatelia elektriny a plynu posielajú. Jedni politici im radia, faktúry ignorovať a čakať na nové, s nižšími zálohovými tzv. predpisovými sumami, iní politici zase varujú pred trhaním faktúr a radia ich zaplatiť a následne žiadať o vrátenie peňazí na základe vládnych odporúčaní. Plynári a elektrikári prehlasujú, že oni o žiadnom zákonnom spôsobe korektúry faktúr nevedia. Vládni úradníci sa dušujú, že vec je v štádiu´ riešenia. No a celé to je, povedané slovami Borisa Kollára, jedna veľká psychiatria.

Inflácia v novembri a decembri dosiahla 15,4 %. Priemerná inflácia za 2022 dosiahla 12,8% a aj v 2023 bude dvojciferná. Verejný dlh SR v prepočte na obyvateľa po nástupe súčasnej vlády stúpol z asi 7 tisíc na vyše 13 tisíc eur. Ceny potravín boli v decembri o 29% vyššie ako predvlani. Sám Edko Heger tieto veselé ukazovatele dnes v SRo priklincoval konštatovaním, že SR bude mať asi najvyšší deficit štátneho rozpočtu spomedzi všetkých krajín EU.

Minister obrany Naď má iné problémy. Avizuje ďalšie dodávky zbraní , ďalšie Zuzany a Boženy na Ukrajinu. Minister hospodárstva Hirman je na plánovanej dovolenke v Dubaji, no jeho hovorkyňa nás ubezpečuje, že aj tam bezpochyby na nás -pospolitý ľud, -myslí a na diaľku rozdáva pokyny svojim podriadeným.

Prezidentka problémy svojich spoluobčanov citlivo vníma. Preto asi rokuje so Zelenským. Lebi ten nám asi v našich problémoch určite účinne pomôže. Napríklad tak, že nám ponúkne možnosť darovať mu ďalšie zbrane, lieky a peniaze. Zelenskyj tiež Čaputovej ponúka skvelú možnosť zapojiť sa do jeho medzinárodnej propagandistickej hry na spravodlivý mier a parceláciu Ruskej federácie.

Samé dobré správy, že ? – A preto – Slováci, ak chcete skrátiť obdobie, v ktorom vám ešte súčasná vláda bude pripravovať takéto a podobné milé darčeky, postavte sa na nohy. Ak chcete toto trápenie skrátiť aspoň na polovicu, môžete tak onedlho urobiť. Všetko je vo vašich rukách. Stačí ísť 21.januára na referendum a schváliť možnosť, ktorá povedie ku koncu Matovičov, Sulíkov, Remišových a spol.

Stačí urobiť to, čo sa od občiansky vyzretého Slováka očakáva. Ísť na referendum a pomôcť tak sebe, svojej rodine, svojej firme, -a svojej slovenskej domovine.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2822815x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie