Založ si blog

Referendum: konflikt Matovič/Heger ako dymová clona

Nepriateľom referendového demokratického riešenia odchodu súčasnej hrôzovlády z politickej scény sa celkom darí odkláňať pozornosť ľudí na taľafatky. Najprv to bol vleklý pseudospor Matoviča so Sulíkom. Potom zas vyslovovanie nedôvery Hegeromatovičovej vláde 76-kou nespokojných poslancov. Potom hysterizovanie okolo štátneho rozpočtu a potom zase znovuspájanie sa tentokrát už zázračne spokojnej 76-ky do nového obludného vládneho novotvaru.

Najnovším trikom na odvrátenie pozornosti občanov SR od referenda je údajné štiepenie v rámci OLaNO a koketovanie Hegera s Remišovou a KDH. Strana s aktuálnymi 6% preferenciami sa najprv rozdelila na budajovcov a matovičovcov/hegerovcov. Teraz sa vraj delí ďalej: na matovičovcov a na hegerovcov. Všetkých Slovákov veľmi zaujíma, čo sa bude s novovzniknutými 2-3% -nými stranami diať. Zrejme zvedú tuhý boj – nie o vstup do parlamentu /na ten treba 5%/ ale aspoň o štátnu podporu na chod strany /na tú treba 3%/. Okolo bitkárov z OLaNO sa tmolí Remišová, Šeliga, M.Kollár, Valášek a jeden takmer zabudnutý spišský vajda, čo sa ako zombie vyhrabal spod smetiska dejín. Jednoducho dráma nad drámu. Slováci ani nedýchajú.

Nečudo, že médiá, ktoré dianie vo vládnej koalícii monitorujú, majú plné klávesnice práce a nestíhajú nič iné. Nemajú čas. Nezostáva im priestor na prezentovanie takej „okrajovej“ témy, akou je všeľudové hlasovanie o doplnení Ústavy SR, akou je referendum. Niet kedy a kde zorganizovať na verejnoprávnej STV či SRo sériu besied na referendovú tému. Treba od rána do večera naháňať Hegera príp. Matoviča a pýtať sa ich na každý pikantný detail z ich aktuálneho súžitia.

Zahmlievacie, odkláňacie písačky o novej 76-ke majú ešte jedno zaujímavé kúzlo. Vsugerovávajú občanom SR, že problémy, ktoré má vyriešiť referendum, nová svadba z rozumu medzi Hegerom, Sulíkom a Kollárom vyrieši ľahšie a rýchlejšie, – slovom „ľavou zadnou“.

Aby bolo jasné, -nepochybujme o tom, že medzi Matovičom a Hegerom sa čosi naozaj deje, že tam prebieha boj o moc a o zvyšok koristi, nahonobenej OLaNOm za takmer 3 roky vládnutia. Boje v podsvetí vždy boli, sú a budú. Na rozdiel od bulváru by sa im ale seriózna mienkotvorná tlač mala venovať iba skratkovito. A nerobiť z nich „jadro pudla“, pár dní pred jednou z najdôležitejších demokratizačných udalostí posledného desaťročia.

Páni novinári, máte dosť dymovníc ? Máte dosť maskáčov ? Máte dosť smeroviek na odvádzanie verejnosti na vedľajšiu koľaj ? Do referenda zostáva deväť dní. Máte dosť zastieracích, maskovacích a odkláňacích tém ?

Asi áno. No aj keby ste ich mali dvojnásobne viac, nepomôže vám to. Ani majiteľom vašich médií. Referendum aj napriek vašej snahe bude – a zúčastní sa ho určite viac ako tých 15% údajne Ficových priaznivcov. Nie je to totiž Ficovo referendum. Je to všeľudové hlasovanie všetkých skutočných Slovákov.

Tak či tak-česť vašej zbytočnej práci, páni mediálni odkláňači !

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2821757x
Priemerná čítanosť článkov: 3723x

Autor blogu

Kategórie