Založ si blog

Referendum: strach, strach strach

Neuveriteľné, ako sa referenda boja vládni politici a mediálne a mocenské kruhy, čo sú za nimi. Zo strachu dali preč už dva články. To len za včerajšok a dnešok. A to rátam iba moje blogy. Podobne zmizli z titulky v posledných dňoch aj príspevky iných autorov.

Prečo sa tak boja ? Čo ich vystrašilo ? Nuž, povráva sa, že sú to výsledky interných, verejnosti neprístupných a teda viac-menej objektívnych prieskumov verejnej mienky. Údaje z nich ukázali pre nich veľmi nebezpečné čísla. Záujem o referendum je veľký, oveľa väčší ako pri v minulosti neúspešných referendách. Jednoducho horor. Teraz vystrašení „súdruhovia“ z prostredia vlády a prezidentského paláca hľadajú, kde urobili chybu.

Veď sa snažili: referendum ignorovali /prezidentka/, bagatelizovali, zakrývali zástupnými témami, zdôrazňovali jeho vysoké náklady, kládli mu do cesty technické prekážky /vláda/, označovali ho za Ficovu agendu, za jeho snahu vyhnúť sa „base“, za zbytočné, za škodlivé /politici OLaNO, SaS, PS a pod,/, za právne nezáväznú nejasnú akciu pre dezolátov, hlupákov, pre negramotných vidiečanov a pod. /“experti, komentátori, moderátori, provládni novinári/. – A nepomohlo to. Počet záujemcov o referendum neklesol. Naopak. Stúpol tak, že vládni nepriatelia referenda dostali strach.

A tak teraz siahajú už aj po nepolitických praktikách. Cenzurujú, vyhadzujú, mažú príspevky s pozitívnym, odporúčacím pro-referendovým charakterom.

STRACH MENOM REFERENDUM obchádza Slovensko. Vydesení cenzori so spotenými rukami siahajú po slobode slova a slobode prejavu. Hrozí, že 21.januára demokracia vyhrá. Hrozí, že sa dlho utláčaní Slováci legálne vzbúria. Že si vyvzdorujú demokratizáciu, väčší podiel na riadení štátu. Hrozí, že pôjdu na referendum. Just pôjdu, napriek hanobeniu, napriek zosmiešňovaniu-pôjdu. Lebo vedia, že je to vec ich osobnej cti. Že je to posledná možnosť povedať áno demokracii, áno slobodnému Slovensku.

Natruc všetkým, – Slováci na referendum pôjdu. Lebo sa neboja. Strach nechávajú tým, čo tu tri roky nivočili Slovákom zdravie, podnikanie, tradičné priateľstvo s ruským ľudom, čo brali dôchodcom z penaženiek eurá a kupovali za ne zbrane, aby tak predlžovali vojnové útrapy na Ukrajine.

Natruc všetkým,- na referendum Slováci pôjdu. Nech sa tí vo vláde aj poondia od strachu.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2825770x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie