Založ si blog

Slovenskí hrdinovia !

Chcem verejne poďakovať obyvateľom tých DESIATOK OBCÍ na Slovensku, ktoré sa v nedávnom referende zúčastnili v počte nad 50%. V týchto obciach bolo REFERENDUM „PLATNÉ“. Tieto obce sú vzorom statočnosti, vlastenectva a občianskej uvedomelosti pre celé 5, 45 -miliónové Slovensko. Občania z miest a obcí, kde ľudia na referendum neprišli alebo prišli len v malom počte, by mali do hrdinských obcí s viac ako 50% referendovou účasťou organizovať poznávacie zájazdy. Mali by tam organizovať NÁRODNÉ PÚTE. Mali by občanom týchto obcí vzdať hold-lebo oni 21.januára na referendum išli a bojovali aj za nich. Zaslúžia si to.

Štatistický úrad SR, riadený vládou SR je dnes taká čudná štatistická rozpočtová organizácia. Bez peňazí vám takmer nič neposkytne. Skúste si na jeho stránke vyhľadať osobitý zoznam obcí, v ktorých bolo referendum úspešné. Vysoko pravdepodobne sa vám to nepodarí. ŠÚ SR by vám takýto zoznam dal, ale nie zadarmo. A tak sa musíme spoľahnúť na idú zdroje, napr. krajské noviny Nitrianskeho samosprávneho kraja. Ten ako jeden z mála poskytol menný zoznam svojich obcí, kde bolo aspoň lokálne „referendum úspešné“. V Nitrianskom samosprávnom kraji ide o tieto HRDINSKÉ OBCE:

Malé Zálužie, Tajná, Rumanová, Kapince, Zlatno, Lovce, Jabloňovce, Jesenské, Vlkas, Michal nad Žitavou, Hajná Nová Ves, Belince, Čeladince, Malé Ripňany, Blesovce, Lužany, Krtovce, Horné Chlebany.

Z iných zdrojov viem, že medzi hrdinské obce patria aj dediny ako gemerská obec Krokava a Ďubákovo, ako obce v bánovskej doline Slatinka nad Bebravou a Čierna Lehota. A do zoznamu hrdinov patrí aj folklórnou architektúrou preslávená obec Čičmany.

V Prešovskom kraji sú údajne /nemám to overené/ desiatky obcí -hrdinov. Spomedzi nich je vraj väčšina takých, kde prevládajú Rusíni. Rusíni sa teda prejavili ako väčší slovenskí vlastenci než etnickí Slováci. Medzi takéto obce -hrdinov patria Ďapalovce, Girovce, Gribov, Petrovce, Potočky, Potoky, Rohožník, Vislava, Hrabová Roztoka, Zboj, Zbojné, Olšinkov, Roškovce, Valentovce, Jalová, Nová Sedlica, Parihuzovce, Pčoliné, Runina, Stakčínska Roztoka…

Etnický faktor sa v referende prejavil dosť výrazne. V obciach s prevahou maďarského obyvateľstva prišlo na referendum málo občanov. Ak aj prišli, patrili skôr k tamojšej slovenskej menšine. Čím viac žije v určitej dedine Maďarov, tým menšia tam bola účasť na referende. Zaujímavé, že čosi podobné platí aj o goralských obciach na Spiši /napr. Lendaku, Ždiari, Tatranskej Javorine/ či na hornej Orave. Úplne katastrofálne však dopadla účasť v obciach so 100%-ným zastúpením Cigánov: napr. v Lomničke, na Luniku IX a pod. V obciach, kde majú početné cigánske osady, dokázala slovenská majorita vytiahnuť referendovú účasť na max. 25-30%. V obciach, kde Cigáni nežijú, poskočila účasť na 35-40%. Krásnym príkladom je liptovská Pribylina s početnou cigánskou osadou a susedná Liptovská Kokava bez cigánskej osady. Rozdiel je cca 10% v prospech vyššej účasti Kokavcov.

Tak či tak, stovky obcí, kde bola účasť na referende nad 40% by si zaslúžili pochvalu. Nuž a obce, kde bola účasť nad 50% a a referendum tam bolo akože „platné“ si zaslúžia titul HRDINSKÁ OBEC. Ústav pamäti národa /ale ten ozajstný, nie s dedičným hriechom od Jana Langoša/ by ich mal zapísať do veľkej knihy Slovenska zlatými písmenami.

Občania hrdinských obcí – Slováci vám za vašu vysokú účasť pri plnení si svojich národných a občianskych povinností ďakujú. A iste sa v budúcnosti budú riadiť vašim príkladom.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2827550x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie