Založ si blog

Biden sa zdrúzgal na schodoch, Duda pochválil hrdinstvo ruských vojakov…

Poľská stretávka predstaviteľov krajín EU a NATO na darcovskej konferencii, kompletujúcej balíčky zbraní pre tzv. Ukrajinu sa skončila. Pre Slovensko veľmi dobre, lebo naša zlatovlasá prezidentka stála na záverečnej fotke bukurešstskej skupiny po pravici Bidena, kým elegantná brunetka z Maďarska sa musela uspokojiť so slabo viditeľným miestom v poslednom /“somárskom“/ rade. Raz darmo, starší páni ako Biden či pápež František majú klasický vkus. Blondínky sú blondínky.

Stretávka dopadla úspešne. Ukrajina v najbližších mesiacoch dostane kompletnú vzorku všetkých možných zbraní, vyrábaných na Západe. Z každého typu azda aj po 5 – 10 kusov. Bude to také veselé frontové pele-mele. Veľmi osviežujúce.

Veselé či osviežujúce boli aj niektoré perličky zo zákulisia stretnutí. Zaujímavé, že sa neocitli na stránkach našich médií, aj keď sa to najmä na stránky bulváru priam žiadalo. Takže zahrajme sa na bulvár a dajme aspoň dve pikošky.

Prvá. Prihodila sa poľskému prezidentovi Dudovi. V ňom sa pod dojmom množstva prejavov a pochopiteľnej únavy zobudila v mysli archetypálna asociácia človeka, ktorý sa narodil a do školy chodil za čias socializmu. A tak sa stalo, že keď chválil ľud Ukrajiny, nezabudol zdôrazniť, že na tom, že ľud Ukrajiny ešte stále žije, má nezabudnuteľnú zásluhu aj HRDINSTVO RUSKÝCH VOJAKOV. Duda mal výnimočne pravdu. Svätú pravdu.

Druhá- Prihodila sa americkému prezidentovi J.Bidenovi. Tento motkavý džentlmen mal na verejnosti minimum prejavov naživo. Jeho verejná prezentácia sa obmedzila na kladenie vencov, cupitanie z chrámov ku pamätníkom, spoločné fotenie a spoločné objímanie. A tak sa stalo, že bulvárni novinári nemali čo fotiť a o čom písať. Predsa – úplne na konci pobytu Bidena v Poľsku si však aj oni prišli na svoje. Biden pri nastupovaní do svojho lietadla už asi nezvládol záťaž z dlhého mostíka a zhruba v dvoch tretinách zakopol a zdrúzgal sa na brucho. Potom sa pokúsil pokračovať v ceste nahor plazením ale napokon sa mu podarilo postaviť sa na nohy a kyvkajúc sa zo strany na stranu zmiznúť v spásonosných útrobách lietadla.

Nuž tak, americkí lekári mali po nedávnej prehliadke Bidenovho zdravotného stavu pravdu. Biden keď aj spadne, znovu sa zodvihne a motká sa po svete ďalej. – Raz darmo. – Bidenovo psychické a fyzické zdravie zodpovedá požiadavkám, kladeným na osobu, vykonávajúcu funkciu prezidenta Spojených štátov amerických.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2822905x
Priemerná čítanosť článkov: 3724x

Autor blogu

Kategórie