Založ si blog

Sima M. a Zuzana S.: Prečo si speváčky a herečky myslia, že rozumejú geopolitike ?

Prečo si herečky a speváčky, herci a speváci myslia, že tomu rozumejú ? Poznal som viacerých umelcov. Spoločné pre nich bolo to, že boli veľmi zhovorčiví ľudia.. Vlastne v jednom kuse o čomsi vášnivo rozprávali, najčastejšie o politike, ale aj o praktických veciach života: aké auto je najlepšie, kde sa oplatí stavať, – či v Bergu, Rajke alebo v Chorvátskom Grobe…či sa oplatí delená strava, kto je z neprítomných kolegov a kolegýň krava, kto je obyčajný chuj, kde je najbližší ašram, ktorá škola jógy je fasa, ktorá škola je pre deti najlepšia, kam sa pôjde lyžovať, kam k moru, aké plemeno psa práve letí…a pod. životne dôležité informácie.

Presvedčivé táranie sa menilo na ešte presvedčivejšie v závislosti od množstva alkoholu a fajčiva. Normálnemu človeku sa to ťažko dalo zniesť. Medzi roztáranými umelcami som zostával iba z úcty k rodine, príp. z iných neodkladných dôvodov. Najhoršie ale bolo, ak sa témou rozhovorov stala politika. Domáca lebo zahraničná – to je jedno, lebo gitarista, barová či folková speváčka, saxofonista, miestny najlepší interpret piesní F.Sinatru a i. rozumeli všetkému a mali vďaka dobrým kamarátom informácie z tej najlepšej ruky. Od večere do polnoci som bol svedkom založenia niekoľkých politických strán, resp. aspoň ich prípravných výborov. Alebo som videl a počul, ako sa tá či oná vládna alebo opozičná strana do troch dní rozpadnú. Ako ten či onen politik kradne ale že kradne v stámiliónoch eur, ako podpláca políciu a súdy, ako je napojený na CIA, FSB, SIS, Mosad a pod. A ako ho napriek tomu onedlho navštívia kukláči z NAKA…

Neviem, odkiaľ sa v umelcoch, – výtvarníkoch, hercoch ale najmä v popíkových hudobníkoch berie tá odvaha, tá jasnozrivosť, aby okamžite ku akémukoľvek politickému problému vedeli a chceli zaujať svoj jasný a principiálny postoj. Hudobníci za pár minút po odznení správy v rozhlase vedeli, kto a prečo pripravil o život Kuciaka, Lučanského…resp. obratom vedeli, kde je pravda v prípade vojny v Iraku, Sýrii, Kosove, na Ukrajine. A obratom ruky už hútali o takom či onakom charitatívnom koncerte na pomoc trpiacim na Donbase, v Buči, Bachmute príp. na charitatívnej akcii na pomoc ľuďom, postihnutým zemetrasením na pobreží Turecka či v Sýrii. Už sa aj žeravili iphony, dohodovali sponzorov, odhadovali náklady a nenápadný skrytý zisk z inak samozrejme veľmi neziskovej, filantropickej umeleckej akcie.

Na toto všetko som si spomenul, keď som začul, že v Starej tržnici v Bratislave sa odohrá charitatívna hudobná akcia na počesť hrdinského ukrajinského ľudu napadnutého krutými ruskými hrdlorezmi. Akcia našich hudobníkov, skalopevne presvedčených o pravde kyjevských banderovcov, by mala zabezpečiť nejaké tie charitatívne prostriedky na charitatívne ukrajinské drony, ktoré potom budú nasadené do charitatívnych akcií na donbaskom bojisku. Našim umelcom stačili oficiálne správy z našich mimoriadne objektívnych médií a do minúty vedeli, na čej strane je pravda, koho treba podporiť a koho zhodiť pod čiernu zem. Naši umelci ihneď vedeli, ktoré civilné obete stoja za úctu a ktoré za opovrhnutie.

Koncert na podporu ukrajinských hrdinov v čase výročia vojenskej operácie OS RF na UA sa od komunity bratislavských kaviarenských umelcov dal očakávať. Čo sa nedalo očakávať a z čoho som tak trochu smutný, sú mená dvoch speváčok, – účastníčok tejto charitatívnej akcie – speváčky Z.Smatanovej a speváčky S.Magušinovej. – Dámy, -tak už aj vy ? To ste už aj vy na tom až takto ? To fakt ? Tak už aj vám je jasné, že obete vojny na Ukrajine sú biele a čierne, úctyhodné a odsúdeniahodné ? To fakt .- Zuzana ? To fakt , – Sima ?

Je mi z vás smutno, milé dámy. Hovorím iba za seba. Je mi z vás smutno. A jediné slovo, ktoré sa mi tlačí do úst je „škoda“. Vy z toho iste budete mať svojím spôso´bom zisk – a vidíte: mne na um prichádza len tá škoda.

-Škoda. Škoda-preškoda.

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2830302x
Priemerná čítanosť článkov: 3729x

Autor blogu

Kategórie