Založ si blog

Texty inšpirované predvečerom 75.výročia Víťazného februára

M.Dzurinda kedysi napísal peknú báseň na oslavu 25.februára, Dňa víťazstva československého pracujúceho ľudu nad buržoáziou. Ja nie som zďaleka taký umný básnik. Víťazný február preto oslávim cudzím perím. Textami, čo som dnes našiel vo svojej poštovej schránke. Nech sa páči:

  • Trenčín má najdrahšie parkovanie v celom býv. Československu. – Ako je na tom v porovnaní s býv. Uhorskom ?
  • Na čele Slovenska sú traja ústavní činitelia. Po prečítaní ich dnešného spoločného vyhlásenia už viem, z akého ústavu k nám prišli.
  • Faux pas: keď sa tupému vyhrážajú ostrými nábojmi.
  • Poslanci Za ľudí sú ex definitione „záludní“.
  • Istý druh žien politikov „žerie“: najmä tých so stabilne vyšším “ postavenÝm“.
  • Naše médiá dnes boli mimoriadne medionosné: konečne som mal čas vypnúť ich a robiť okolo domu ako včela med/i/onosná.
  • Vedia po dnešku ešte naše deti, akú farbu má naša slovenská zástava ?

Na papieriku sú aj ďalšie výroky. Tie by ale odporovali etickému kódexu blogovania. Obsahujú slová, ktoré u nás môže verejne vysloviť alebo napísať iba „diplomat“, pán minister zahraničných vecí a európskych záležitostí. Nie taký prepytujem bloger ako ja.

„Súžitie“ Bombica s Havranom na STVR – možné či nemožné ?

12.06.2024

Nebuďme ako oni. Vymeňme Machaja za niečo, čo má aspoň trochu manažérske schopnosti. Vymieňajme. No netrhajme aj s koreňmi. Bolo by mi totiž smutno za inšpiráciou, akú predstavujú múzy typu Jančkárovej, Frindta, Havrana, Makaru a pod. Keby bolo na mne, ponechal by som im priestor niekde na dvojke alebo v menej exponovanom čase. Nech vyvažujú to, čo prinesú do vysielania [...]

Matovič kritizuje Šimečkovu progresívno-liberálnu totalitu

10.06.2024

„Progresívne Slovensko musí poraziť Smer !“- Takúto protificovskú ideovú a mobilizačnú totalitu kritizoval včera pri rozbore výsledkov volieb do EP predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Podľa neho je takéto uvažovanie a konanie slovenských opozične naladených voličov krátkozraké a škodlivé. – Výnimočne mu musím dať za pravdu. Akékoľvek nesúrodé [...]

Víťazstvo Šimečku, ktoré Smer, Republiku a Hlas nadmieru poteší

09.06.2024

Gratulujem progresívnym liberálom k víťazstvu v eurovoľbách. Konečne sa slniečkárom podarilo vyšolíchať po sérii prehier aspoň jedno víťazstvo. Je to víťazstvo totálneho zjednotenia všetkého, čo malo progresívne ruky a liberálne nohy a čo sa takmer do posledného priaznivca objavilo pri volebných urnách. Je to víťazstvo, za ktoré liberáli z SaS a Demokratov [...]

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do palácu odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 08:20

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 776
Celková čítanosť: 2922568x
Priemerná čítanosť článkov: 3766x

Autor blogu

Kategórie