Založ si blog

Blog nie je bezmocný: Poďakovanie obrancom Slavína

Pred dvoma-troma týždňami sme tu zvádzali boj o Slavín. Tri články venované tejto téme mali čítanosť vyše 10 tis. ľudí, -čo štvor-päťnásobne prevyšovalo počet signatárov petície za „zhasnutie Slavína“ a „prehodnotenie jeho postavenia“. V blogu sme navrhli, aby 24.februára, teda v deň, keď mali osvetlenie Slavína zhasnúť, prišli na Slavín občania čo s tým nesúhlasia a svojimi vlastnými svietidlami Slavín ďalej osvetľovali. Občania prišli, no svietenie, našťastie, nebolo potrebné.

Mesto totiž zmenilo koncepciu protestu proti RF a spolu s inými budovami sa pokúsilo aj Slavín nezhasnúť ale naopak osvetliť na modrožlto. Príliš sa mu to na Slavíne nepodarilo, lebo spodnú žltú farbu zmenili svietidlá tam prítomných občanov na červenú. Suma sumárum, inteligentný odpor antifašistov zabránil pohane Slavína a ukázal, že pokiaľ sa silám zla postavia sily dobra, zlo musí cúvnuť.

Príbeh s osvetlením Slavína má však aj iný poučný rozmer. Ukazuje, že i dobré slovo má svoju moc. Blog, vytvorený v pravej chvíli dokáže ľudí povzbudiť, inšpirovať, zjednocovať. Bohužiaľ, nie často a bohužiaľ nie bezhranične. Iba tu a tam. Ale aj to poteší a povzbudí do ďalšej práce.

Blog nemusí byť samoúčelná grafomanská produkcia. Tu a tam to môže byť aj ponuka nápadov a povzbudenie pre občanov, ktorým by bez blogov napr. aj stránkach týchto novín natláčali iba jednofarebné, jednochuťové euroatlantické fástfúdové žrádlo. Blogera poteší, keď zistí, že jeho slovo občas padlo na úrodnú pôdu a podnietilo ľudí k občianskej aktivite.

Blogovanie je totiž predovšetkým rozsievanie myšlienok a stimulovanie ľudí k demokratickej vlasteneckej aktivite. Takej, akej sme boli svedkami pred týždňom na Slavíne. -Občania, slovenské sestry a bratia, ďakujem vám za ňu. Ďakujem vám za to, že Slavín nezhasol. A že pravda z neho naďalej svieti do ďaleka. Do celého nášho milovaného Slovenska.

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 761
Celková čítanosť: 2841325x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie