Založ si blog

Čaputová dnes „zažiarila“- aspoň podľa jedného čudného prieskumu

Dnes sa z čista jasna na jednej súkromnej televízii ocitol čudný prieskum. Ide o prieskum predvolebných preferencií možných kandidátov na prezidenta. Čudný prieskum, lebo do prezidentských volieb je ešte dosť času a najmä pre, lebo Slovensko dnes žije úplne niečím iným , ako sú prezidentské voľby. Nahodenie prezidentskej témy sa vzhľadom na oveľa aktuálnejšie problémy súčasnej vlády, – napr. vzhľadom na extrémne neskorý termín predčasných volieb a vzhľadom na katastrofálne zdražovanie energií a potravín. – javí ako prekrývanie pálčivých tém podružnou záležitosťou.

Akokoľvek, čudný je aj samotný spôsob realizácie prieskumu verejnej mienky na tému prezidentských volieb. Ochotná agentúra Focus zamerala prieskum na ľudí, ktorých si – až na Čaputovú a možno Harabina,- vycucala z prsta alebo vytiahla z kúzelníckeho klobúka. Vraj týchto ľudí uviedli ako možných prezidentských kandidátov respondenti, – no ja tomu neverím. Myslím si, že ide o jednu z legiend, aké Focus na maskovanie takýchto zárobkových projektov použila. Zoznam Čaputovej protikandidátov je riadne divý. Sú v ňom všetci čo len trochu známi slovenskí politici. A čuduj sa svete – všetci v porovnaní s Čaputovou výsledkovo riadne zhoreli.

Svete čuduj sa, zhorel napr. aj Pellegrini, ktorý v dvoch posledných prieskumoch popularity Čaputovú dosť jasne porazil. Zhorel aj Fico, hoci ten v poslednom meraní popularity Čaputovej poriadne dýcha na chrbát. Na nepríliš seriózne pozadie tohto „prieskumu“ upozornil v debate na tv Markíza aj Sulík. Vyšlo mu, že podľa výsledkov asi polovica opýtaných odpovedala alternatívou „neviem“. Ak na čosi polovica respondentov odpovie slovíčkom „neviem“, potom téma prieskumu nie je príliš zmysluplná.

Prečo sa takýto čudný prieskum vlastne robil ? Odpoveď dáva jedna čudná súvislosť: výsledky prieskumu sa na Markíze sotva mihli – a ajhľa, už sa na ne slovenské provládne médiá vrhli ako hladní vlci. Napr. Pravda ich použila ako hajlajt iba pár minút po prezentácii na Markíze. – To budí dojem vopred dohodnutej mediálnej kampane. Kýmsi pripravenej a kýmsi zaplatenej.

Ktože to tu rozbieha kampaň ? Ktože to tu o dušu presviedča občanov, že „Jedine Čaputová“ ? Ktože nás tu chce presvedčiť o tom, že si občania želajú iba ju ? – Do súboru takýchto rečníckych otázok pekne zapadá aj vec, na ktorú nedávno upozornil bloger ferro. Všimol si, že pri besede s Dzurindom skúsený moderátor ta3 Bielik poznamenal, že kandidovať za prezidentku bude asi iba Čaputová, lebo proti jej prezidentskému majestátu sa sotvakto postaví.

Tak či onak, marketingový PR tím Čaputovej pochopil, že Čaputovej lavírovanie okolo úradníckej vlády a termínu predčasných volieb jej znižuje preferencie. A tak siahol po tomto „veľmi validnom“ prieskume verejnej mienky. Jeho hlavným cieľom bolo vsugerovať občanom, že Čaputová je mimoriadne obľúbená politička, že jej ako hlave štátu na Slovensku niet páru. Že je „koza“ = GOAT ´= Greatest Of All Times.

Čaputová je podľa najnovšieho prieskumu správny človek na správnom mieste. Tak to aspoň hovorí prieskum agentúry Focus. A my veríme .

Naozaj veríme ? – Nuž, ja teda nie.

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2830620x
Priemerná čítanosť článkov: 3729x

Autor blogu

Kategórie