Založ si blog

„Ticho-teraz hovorím ja !“ – Remišová mala dnes 81,7% času v Jančkárovej relácii…

Dnes dostali Slováci ako zákusok po obede estrádne vystúpenie bábkohoerečky Remišovej. Moderátorka Jančkárová jej poskytla viac ako 4/5 z času určeného na diskusiu s poslancom Smeru Kamenickým-takže priestoru na svoje bonmoty á la “ Roškovej letiská“ mala habadej. Kvázi rovnocenný diskutér Kamenický sa pokúšal občas prerušiť monológ vládnej umelkyne ale jeho pokus bleskovo uzemnila žurnalistická „hviezda“, ficobijka Jančkárová. Remišová následne najprv zakričala na spolubesedníka „Ticho-teraz hovorím ja !“ a potom mu prikázala, aby sa venoval čaju a vode a ticho ju počúval. Že až keď ona skončí, dostane Kamenický priestor na prípadnú reakciu. Estráda ako celá táto vláda. Bolo by to na rehot, keby to všetko nebolo myslené vážne a nebolo také smutné. Veľmi veľmi smutné.

Ešte stručne k inej veci, inému formátu a inému moderátorovi. Nedá mi nezareagovať na polemiku moderátora Bielika s predsedom Smeru SSD R.Ficom v podcaste Pravdy. Bielik chcel vraj pôvodne viesť s Ficom dialóg. Veľmi rýchlo však s ním rozprúdil polemiku.

Bielik, samozvaný ideológ celospoločenských záujmov, neustále vyčítal vodcovi opozície, že je voči súčasnej slovenskej vláde – predstavte si tú drzosť, – v opozícii ! Kritizoval, že Fico miesto predkladania konštruktívnych návrhov na zlepšenie činnosti Hegerovej vlády formuluje voči nej alternatívy, ba dokonca robí všetko pre to, aby padla ! – No predstavte si to, takto škodiť Slovensku, takto ho polarizovať, takto rozbíjať. Bielik vyčíta Ficovi, že sa nestavia za vládne návrhy ani vtedy, keď vraj ide o celospoločenský záujem, – napr. v prípade covidu a vojny na Ukrajine. Toľká smerácka drzosť,- miesto konsenzu na báze vládnej politiky sa opozičná strana usiluje formulovať a presadzovať svoje vlastné, voči vláde opozičné návrhy !

Pán „celospoločensky zodpovedný“ moderátor si zjavne predstavuje ideálne Slovensko tak, že Fico s Matovičom, Sulíkom, Hegerom, Remišovou a spol. dospejú napríklad ku spoločnému stanovisku v nasledovných otázkach:

  • Smer podporí povinné celonárodnéí testovanie výskytu covidu a povinné očkovanie voči covidu, navrhnuté Matovičom, – Smer prestane odkazovať ľuďom, že je na ich slobodnom rozhodnutí, či sa dajú alebo nedajú testovať a očkovať;
  • Smer podporí vývoz slovenských zbraní na Ukrajinu, riadený Jar.Naďom,- Smer prestane robiť maďarskú, rakúsku, írsku…politiku, podľa ktorej miesto vývozu zbraní treba pomôcť Ukrajine humanitárnymi zásielkami a podporou mierovej diplomacie, smerujúcej k okamžitému zastaveniu paľby;
  • Smer vyzve Slovákov, aby podporili Hegerovu politiku, prinášajúcu „iba“ 30%-ný rast cien potravín, sotva 15,5%-nú infláciu a likvidačný rast cien energií,- Smer prestane zvolávať spoločné rokovania výrobcov a distribútorov potravín, zamerané na spoločný boj proti zdražovaniu; Smer prestane uvažovať o cenovej regulácii;
  • Smer verejne vyzve predstaviteľov OČTK napr. pána Čurillu, Šureka, Repu a spol., aby energicky konali proti mafiánom Ficovi a Kaliňákovi a uvrhli ich do vyšetrovacej väzby, – Smer prestane robiť tlačovky, na ktorých podával dôkazy o nezákonnej kriminalizácii opozície-vodcovia Smeru sa verejne priznajú ku svojim zločinom tak, ako sa vo vykonštruovaných procesoch priznali ku svojim „zločinom“ Slánský a spol.
  • Smer konsenzuálne pristúpi k predvolebnej kampani pred najbližšími parlamentnými voľbami t.j. nevypracuje si žiaden alternatívny vládny program ale sa plne podpíše pod program pro-západných, pravicových a liberálnych strán a v súlade s tradíciami spolupráce KSČ s ostatnými zložkami Národného frontu /NF/ bude z parlamentu podporovať vládu prozápadnej liberálnej pravice, – Smer sa zdrží akýchkoľvek krokov, ktoré by smerovali k tomu, aby sa Smer stal víťazom septembrových volieb….

-Takto nejako si asi náš celospoločensky konsenzuálny predstaviteľ „slovenských“ médií predstavuje konštruktívny, nekonfrontačný „DOBRÝ SMER“. Takto nejako by Smer konečne robil dobre: usmerňoval by ľudí k občianskemu pokoju a ku zdravej pasivite slovenskej verejnosti. -Tej verejnosti, ktorá aj zásluhou agresívnej opozičnej politiky Smeru dnes vyjadruje s vládou OLaNO, SaS, Sme rodina a Za ľudí až 85%-nú nespokojnosť.

„Dobrý Smer“ by sa mal spamätať a oddnes robiť všetko preto, aby voľby prehral a aby minimálne 99,9% Slovákov začalo veriť euroatlanticky orientovanej vláde. – Smer by mal urobiť maximum pre celospoločenský konsenzus a preto, aby slovenská verejnosť milovala súčasnú a budúcu pro-americkú vládu. Aby tejto vláde verila, aby ju pokojnou prácou podporovala. – A to bez ohľadu na takú malichernosť, ako sú jej výsledky.

-Dôležitejšie než výsledky a praktický život ľudí sú predsa liberálnodemokratické hodnoty a euroatlantické ideály. Máte nedajbože iný názor ? Tak buďte ticho. Držte hubu a dodržiavajte celospoločenský konsenzus . – Vpred, za konsenzuálne euroatlantizované a pokojné slniečkárske Slovensko !

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2829813x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie