Založ si blog

Niečo sa udeje

Nasadili na Rusko najviac sankcií v histórii ľudstva. Cieľ ? Zbedačiť Rusko, zlikvidovať mu tyl na úspešnú realizáciu špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Vyvolať v Rusku občianske nepokoje, štrajky, demonštrácie. Odstrániť od moci Putina…

Putin má ale aj po vyše roku vojnovej ekonomiky, uťahovania opaskov, obmedzenia niektorých formálnych slobôd stále takmer 85%-nú podporu obyvateľstva.

V Nemecku sú nevídané štrajky. V doprave, v priemysle, v službách. Lebo reálne prijmy Nemcov klesajú, vysoké vojenské výdavky, protiruské sankcie, drahé energie a umelé pumpovanie peňazí do ekonomiky zvyšuje nezamestnanosť a bankový systém začína haprovať.

Vo Francúzsku sú v uliciach milióny ľudí. Väčšie mestá /Paríž, Bordeau, Lyon…/ svietia do noci od horiacich aut, obchodov, barikád. Francúzi odmietajú ísť do dôchodku neskôr. Neveria Macronovej vláde. Vedia, že rastúce sociálne náklady sa skrátením života ľudí v dôchodku nezmenia. Žiadajú vziať peniaze na dôchodky a sociálne zabezpečenie z výdavkov na armádu a z obnovy normálnych obchodných vzťahov s Ruskom a Čínou.

V Izraeli ľudia odmietajú fašizáciu štátu, odmietajú beztrestnosť vládnych korupčníkov, odmietajú vládou riadené súdnictvo, militantnú religiozitu a vyhrocovanie vzťahov s arabskou menšinou. Žiadajú obnovu predchádzajúcich vzťahov s Ruskom.

V USA občania rekordne nízko /iba z 38%/ veria svojmu prezidentovi. Búria sa proti kriminalizácii „opozičných“ republikánov, najmä ich neformálneho vodcu D.Trumpa. Žiadajú obnovu demokratických práv a prechod od jednostrannej podpory vojny na Ukrajine ku podpore mierových diplomatických riešení a ku normalizácii vzťahov s Ruskom.

Niečo sa vo svete deje. Niečo sa chystá. – Čo to bude ?

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2829688x
Priemerná čítanosť článkov: 3728x

Autor blogu

Kategórie