Založ si blog

Zelenského sloboda pre Krym

Zelenskyj a jeho tajomník Bezpečnostnej rady Danilov pred Veľkou nocou oboznámil „mesto a svet“ so spôsobom, akým si predstavujú oslobodzovanie a slobodný život na Kryme potom ako sa znovu dostanú pod nadvládu Kyjeva. Banderovci majú pre „Krymčaninov“ samé chrumkavé perspektívy:

  • Do oslobodzovania zapoja ukropi čo najviac himarsov, húfnic M-777, ťažkých 200 mm diel, samovražedných dronov s náložami, bombardovacích lietadiel, tankov s muníciou s ochudobneným uránom…Ostreľovanie miest a dedín týmito zbraňami má zjavne „eliminovať“ nielen vojsko ale aj s Rusmi kolaborujúce miestne obyvateľstvo.
  • Verchovna rada v Kyjeve definitívne zruší status Krymskej republiky, ktorá vznikla skôr, než prvá Ukrajinská republika.
  • Všetci obyvatelia ruskej národnosti, ktorí sa po 2014 presťahovali na Krym alebo vlastnia ruské pasy, budú deportovaní do Ruska.
  • Všetci obyvatelia Krymu prejdú hĺbkovými policajnými previerkami. Osoby, ktoré boli v čase 2014-2023 verejne činné /politicky, publikačne, občiansky, kariérovo/, budú zadržané, súdené a odsúdené.
  • Všetky osoby, ktoré nejakým spôsobom prejavili súhlas so samostatnosťou Krymu /napr. účasťou v referende, do ktorého išlo 90% Krymčanov/ a jeho pričlenením k RF, budú zbavené občianskych práv: najmä práva na výkon verejných a vedúcich funkcií, práva voliť a byť volený a pod. Pre tento účel sa preskúmajú všetky zachované dokumenty z krymských referend.
  • Do škôl bude opäť zavedená ako vyučovací jazyk ukrajinčina,-bez ohľadu na to, že väčšinu obyvateľov Krymu tvoria etnickí Rusi.
  • Tatári, ktorí prejavili loyálny postoj ku Kyjevu, budú pozitívne diskriminovaní, teda dostanú väčšie práva, než by vyplývalo z ich podielu na celkovej populácii Krymu.
  • Úrady vytvoria podmienky pre návrat Ukrajincov, čo po 2014 z Krymu odišli a materiálne stimuly /byty…/ na to, aby sa na Krym presťahovali z iných častí Ukrajiny takí Ukrajinci, ktorí prejavili chrabrosť v boji a budú chcieť pracovať na obnove ukrajinského charakteru Krymu.
  • Všetky majetkoprávne akty, najmä kúpno-predajné zmluvy a zmeny vlastníctva hnuteľných vecí a nehnuteľností uzavreté po 2014 budú zrušené či vyhlásené za neplatné. Vily a hotely, ktoré patrili do 2014 vtedajším a súčasným kyjevským elitám, budú vrátené do vlastníctva týchto vlastníkov. /Vrátený bude teda aj apartmán prezidenta Zelenského/.
  • Mesto Sevastopol, ktoré od svojho založenia ruskou imperiálnou admiralitou, bude premenované. Predbežne na „Objekt No.6“ a neskôr na iný vhodný názov. Napríklad na „Port Bandera“. Vo vojenskom prístave postavia sochu – repliku krížnika Moskva, ktorý bol po výbuchu munície poškodený a pri pokuse odvliecť ho do prístavu sa potopil.
  • Najdlhší most v Európe, ktorý Krym spája s kontinentálnym Ruskom a Euroáziou po súši, bude úplne zbúraný. Prostredie, v ktorom stál, bude dôkladne rekultivované.
  • Vojenské, prístavné, hotelové a rehabilitačno-ozdravné zariadenia , sanatóriá a klinky, ktoré využívalo ruské námorníctvo a ruskí podnikatelia sa dostanú do rúk Ukrajincov alebo do rúk zahraničných priateľov. Ukrajina aj tým prejaví vďaku USA, Veľkej Británii a EU za pomoc a podporu, ktoré Ukrajine vo vojne proti Rusku poskytli.

Materiál kyjevskej vlády má 12 bodov a je oveľa rozsiahlejší, než to, čo publikovali naše médiá. Je aj rozsiahlejší než tento článok, ktoré jednotlivé body pre nedostatok priestoru skôr parafrázuje.

V minulosti sa na sociálnych sieťach banderovci vyhrážali, že Krymčanov utopia v ich vlastnej krvi, namotajú na pásy tankov, udupú pod zem a pod. Podľa materiálu pána Danilova to až také zlé nebude.

Tak či onak, Krym čakajú búrlivé časy „denacifikácie“ , derusifikácie, populačných zmien a osídľovania ostrova Ukrajincami a ich zahraničnými priateľmi.

Obyvatelia Krymu sa na to už určite veľmi tešia.

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

Slovenskí slniečkári už vyzbierali na SMRTIACE zbrane milión ! /Hurá ?/

18.04.2024

A ešte sa s tým chvascú. Verejnoprávna RTVS je celá bez seba, že môže propagovať akciu, ktorá sa sama považuje za protivládnu. Slovenskí slniečkári -súkromné osoby ale najmä vedenia a majitelia bohatých esetiackych firiem majú z čoho dávať. A tak dávajú. Dávajú peniaze na tank, na ručný raketomet, na sadu delostreleckých nábojov. Dávajú peniaze na zbrane pre [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 758
Celková čítanosť: 2827671x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie