Založ si blog

Naďoslava či Bratislava ?

Dočasný Jaroslav Naď, čestný generál a znalec opíc sa v poslednom čase zaoberá postavením pomníka na pamiatku po svojom ministrovaní. Malo by ním byť prekrstenie Kutuzovovej ulice, na ktorej sídli MO SR a GŠ OS SR na inakší, menej ruský názov. Najjasnejšie knieža generál Kutuzov, vojvodca, ktorý vyhnal Napoleona z Ruska je pre Naďa kádrovo nevhodný. Hanbí sa za to, že jeho euroatlantickí partneri musia zásielky určené MO SR smerovať na adresu, ktorá skôr pripomína Putinovu Moskvu než vzorné a spôsobné sídlo pre jednu z mnohých euroatlantických provincií.

Polyhistor Naď navrhuje, aby sa z ulice stalo námestie – konkrétne z Kutuzovovej ulice námestie gen. Viesta. Priezvisko Viest /pôv. z nemeckého Wiest/ bude vraj pre jeho amerických priateľov znieť oveľa príhodnejšie, než napr. „súdruh knieža Kutuzov“/.

Naďov absurdný ba až komický nápad získal medzi našimi rusofóbmi prekvapujúco veľa priaznivcov. Vyrukovali s nepríliš odbornými zdôvodneniami, napr. že Kutuzova s Bratislavou nič nespája a tak by v meste nemal mať nielenže ulicu, ale ani len uličku na nejakom zastrčenom mieste v Prievoze či Podunajských Biskupiciach.

Títo mudráci nie sú veľkými znalcami slovenskej histórie. Kutuzov navštívil Horné Uhorsko nakrátko už v 1800, po bitke pri Zurichu. Všeobecne známe je však najmä to, že sa generál Kutuzov po prehratej bitke pri Slavkove so svojou 30 000 armádou presúval do Ruska v decembri 1805 a januári 1806 cez Slovensko a v Košiciach pobudol takmer týždeň. Navštívil tam silvestrovsko-novoročný bál. Na počesť Kutuzova padlo vtedy za obeť 150 volov. Ďakovný zápis Kutuzova, v ktorom si pochvaľuje svoj pobyt na Hornom Uhorsku je súčasťou košických pamätných listín. A keďže je Bratislava hlavným mestom Slovenska,-tak aj Slovenska.

Nápad z likvidáciou Kutuzovovej ulice nie je vôbec múdry. Čakať však od Naďa´ rozumné stanovisko je ako čakať od vysušeného polena, že rozkvitne. Dúfajme preto, že sa pri tlaku na zrušenie Kutuzovovej ulice samospráva Bratislavy zachová aspoň tak ako sa pri podobnom tlaku na likvidáciu ulice Dr.J.Tisa zachovala samospráva vo Varíne. A že teda nechá o celej veci rozhodnúť Bratislavčanov v mestskom REFERENDE. Pán Vallo je predsa taký liberálny, taký vyslnený demokrat, že by to pre neho a jeho partiu, čo na 100% ovláda všetko, čo má v Bratislave nejakú cenu, nemal byť problém.

Takže – pán Vallo, – ak bude Naď ďalej domŕzať, -nedajte sa. Dajte občanom Bratislavy priestor, aby sa vyjadrili. A ako sa ľudia v Bratislave rozhodnú, nech potom tak aj bude. Nedovoľte však nespratnému a expanzívnemu Naďovi, aby po letke MV SR a po migoch 29 rozhodoval aj o tom, aké ulice majú byť v Bratislave a aké nie. Lebo ak bez vyjadrenia sa občanov na Naďov nahlúply návrh prikývnete, – tak je možno už iba otázkou času, kedy Naď príde z ďalším nápadom a navrhne hlavné mesto Slovenska prekrstiť /znovu/ na Wilsonovo mesto alebo v záchvate egománie dokonca i na prepytujem Naďoslavu.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2836017x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie