Založ si blog

O vládnych „grafomaniakoch“ a nevďačných Slovákoch

Grafomaniaci zo stále fakticky fungujúcej vládnej koalície OLaNO/Demokrati/Sme rodina/Za ľudí sa radi oháňajú grafmi a diagramami, na ktorých ilustrujú, koľko peňazí dávali ľuďom“ vlády Smeru/Hlasu a koľko teraz dávajú oni. S týmto plytkým ohlupovákom otravujú Slovákov už pár mesiacov.

A keby len otravovali, – oni ich ešte aj rozčuľujú. Lebo väčšina Slovákov vie, že všetko to mávanie násobne väčšími sociálnymi dávkami pre deti, rodiny či dôchodcov je iba bohapusté chvastúnstvo. Ľudia sami totiž na vlastnej koži cítia, aká je dnešná realita. Žiaden násobne väčší blahobyt, ale skôr pád do väčšej či menšej chudoby.

Vládna koalícia máva grafmi a presviedča občanov, že sa majú stále lepšie a lepšie. No občania sú nevďační a preferencie vládnych strán sú preto nižšie a nižšie. Pro-vládni novinári to vysvetľujú slabou propagáciou vládnych „úspechov“. Preto organizujú pre Matoviča, Hegera, Krajňáka, Remišovú a spol. stále nové a nové prezentácie ich čarokrásnych grafov. No grafy nezaberajú , preferencie klesajú, a tak moderátori organizujú ďalšie prezentácie…atakďalej a takpodobne…až do septembra.

Odporúčam našim pro-vládnym mediálnym propagandistom, aby ďalej ignorovali údaje o inflácii z čias vlád Smeru a inflácii v súčasnosti. Odporúčam im, aby tieto údaje z internetu pre istotu dokonca zmazali. Lebo tie by dnešnú vládu prezradili mnohé, najmä onen rozpor medzi údajne rastúcimi hodnotami sociálnych výdavkov a klesajúcou spokojnosťou občanov so súčasnou vládou.

Inflácia za poslednej vlády Smeru sa pohybovala od 0,17 % /2016/ , cez 1,88 % /2017/, 1,93% /2018/, 2,98% /2019/ po 1,57%. Inflácia v roku 2022, teda za de facto finálnej vlády OLaNO/Demokrati/Sme rodina/SaS/Za ľudí dosiahla 12,8% a vo februári 2023 dokonca 15,4%. Rodičovská a najmä dôchodcovská inflácia, v ktorej sa výrazne prejavuje zdraženie potravín o 30% bola dokonca okolo 20%. Vláda sa vytešuje, že v dôsledku príchodu jari /sezónnych vplyvov/ inflácia klesá o pár desatín %, -no ľudia vedia, ako sa im žije. Všelijako, len lepšie nie. Najmä nie tým 200 tis. dôchodcom, čo sa prepadli do chudoby.

Našťastie pre grafomaniakov Hegera, Matoviča a Krajniaka ich oponenti zo Smeru a Hlasu v diskusiách nevedia tak chytrácky argumenovať ako oni. Nepoužívajú také pekné grafy, nemajú naspamäť naštudované údaje o inflácii. A možno aj majú, ale sú féroví. Vedia, že vysoká inflácia je aj inde v EU a súčasná vláda môže za jej rast maximálne z polovice /priemer eurozóny je okolo 7-8%/.

No veď hej, nikto netvrdí že za vysokou infláciou nie sú dozvuky covidu, nadmerného tlačenia peňazí, sankcií proti Rusku, vojenských výdavkov na Ukrajinu a pod. No veď hej, nikto netvrdí, že súčasná vláda spôsobila nárast inflácie z 1-2% na 15% iba sama.

Čo súčasná vláda spôsobila je, že jej toľko vychvaľované nevídané zvýšenie sociálnych výdavkov na deti, rodiny a dôchodcov nepokrýva ani zďaleka to zvýšenie životných nákladov, ktoré enormná inflácia v r.2022-2023 vyvolala. Za rovnaké peniaze obsahuje spotrebný kôš rodín s deťmi a dôchodcov aj po hegerovsko-matovičovskom grafomaniakálnom zvýšení sociálnych dávok a dôchodkov menej tovaru, než to bolo za vlády Smeru v 2015, 2016…až 2020. Reálne prijmy po odrátaní inflácie a reálna životná úroveň meraná cez paritu kúpnej sily poklesli. A klesajú aj v tomto roku.

-Takže milí novinári-provládni propagandisti, – nie ! Nespokojnosť občanov s vašou milovanou vládou nie je o nedostatočnej propagácii úspechov súčasnej vlády. Je o REÁLNOM zbedačovaní občanov za tejto vlády. Nejde o falošné pocity ľudí, – ide o ich skutočnú materiálnu depriváciu.

Za takýchto okolností má vláda zúžený manévrovací priestor. Buď vláda stiahne z internetu údaje o vývoji inflácie za minulej a za súčasnej vlády alebo sa rozhodne plniť si svoju psiu povinnosť. To znamená, pri pokračujúcom raste životných nákladov pokračovať v nominálnom zvyšovaní sociálnych dávok a dôchodkov. To znamená prestať vydávať nominálne -aj tak iba čiastkové- dorovnávanie inflácie zvyšovaním prídavkov na deti, resp. prijmov rodín s deťmi a zvyšovaním dôchodkov, – za to, čím nie je. To znamená prestať ho prezentovať ako vládny úspech či občianske dobrodenie.

Treba to nazvať férovo: ako psiu povinnosť vlády, ktorá vo svojej krajine enormnú infláciu dopustila.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834799x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie