Založ si blog

Slováčikovia – trestný rozkaz nie je rozhodnutie súdneho senátu

Právny názor jedného jediného sudcu ŠTS sa v našich protificovských /teda takmer vo všetkých/ médiách vydáva za rozhodnutie súdu. Za súdny rozsudok. V prípade Kažimíra sa neprávoplatný trestný príkaz prezentuje ako keby nejaký súdny senát po starostlivom zvažovaní a kolotoči súdnych zasadnutí, – potom, čo sa vyjadril prokurátor, čo sa vyjadrili obhajcovia a hlavne potom, čo sa na súde mal možnosť vyjadriť a brániť samotný obžalovaný, vyhlásil rozsudok.

Lenže toto všetko sa neudialo. Žiaden súdny proces s Kažimírom nebol. To iba jeden samosudca /ktovie prečo je jeho meno dosť utajované/ od svojho pracovného stola, po akože preštudovaní podkladov vydal trestný rozkaz. Ak by bol Kažimír vinný, tak veľmi mierny rozkaz.

Prečo až taký mierny, že naň musel pro forma reagovať aj prokurátor a voči príkazu sa odvolal ? Nuž mierny bol. No nebol mierny kvôli tomu, že sudca chcel byť na Kažimíra dobrý, -ale naopak, lebo chcel byť na neho veľmi zlý, -ba až likvidačný. Uznanie viny, hoci aj vtedy ak by trestom bolo len zaplatenie jedného eura, totiž v Kažimírovom prípade znamená nutnosť vzdať sa funkcie guvernéra NBS a samozrejme znamená i s tým spojenú spoločenskú potupu a koniec ev. politickej kariéry.

Lipšicovi a spol. /nazdávam sa, že ideový projekt tejto protificovskej nehoráznosti vznikol v hlave automobilového zabijaka Lipšica/ išlo práve o toto – vymyslieť čosi, čo by Kažimíra zbavilo funkcie, čo by ho osobne, kariérovo, politicky a spoločensky zničilo – a čo by v predvolebnej kampani mimoriadne poškodilo reputáciu Hlasu SD , predovšetkým však Smeru SSD. -Konečne by sa ukázalo, že Matovič a Lipšic majú pravdu – že špičky Smeru boli a sú skrz naskrz korupčné a zlodejské.

Skutočnosť je iná. Ak by Kažimír nejakú korupciu reálne spáchal a sudca ŠTS by na to mal aj verejne obhájiteľné dôkazy, musela by trestná vec ísť pred normálny súd, pred miniminálne trojčlenný súdny senát. Muselo by sa konať mnoho pojednávaní, slovo by musel dostať nielen prokurátor ale aj obhajcovia a obžalovaný. Médiá by o tom museli informovať. Trvalo by to všetko určitý čas. Áno – Kažimír by po čase /dávno po voľbách/ mohol byť uznaný vinným a mohol by dostať oveľa prísnejší trest než je 100 tis. eur. Lenže súdny proces proti Kažimírovi by sa mohol vyvinúť aj neželaným smerom. Kažimír by sa mohol úspešne obhájiť. To by bol potom propagandistický gól Lipšica a Matoviča a spol. do vlastnej bránky. A tak sa vymyslela iná finta : Kažimíra akože odsúdiť aj bez štandardného súdu a využiť jeho neprávoplatné odsúdenie v proti-ficovskej predvolebnej propagande. Mocnej propagande – akej sme svedkami v týchto dňoch.

Do mohutnej propagandy, zneužívajúcej akože súdny verdikt nad ex-ficovcom Kažimírom na politiku proti Ficovi a jeho Smeru sa zapojili de facto všetky mienkotvorné médiá. Nielen Denník N, Sme, Trend…ale aj Pravda. Všetci unisono na titulkoch /v texte nie, ale kto ho číta…/ vydávajú trestný príkaz ako plnohodnotný súdny rozsudok. Aktívne do pogromu, do lynčovania Kažimíra sa zapájajú aj politici stále fungujúcej vládnej koalície /OLaNO, Demokrati, Saska, Za ľudí a čiastočne aj Sme rodina/ ale tiež jej kryptospojenci z neparlamentných pro-amerických strán typu Progresívneho Slovenska a KDH.

Spomedzi mnohých propagandistov vynikol včera dočasný oný – Edko Heger. Ten ako živá reklama v štýle protificovskej demonštrácie pred údajnou vilou ex-ministra Počiatka na francúzskej Riviére urobil tlačovku pred NBS. Len preto, aby verejnosti odhalil svoje želanie: nech Kažimír cez dvere do NBS ešte raz vyjde a nech sa naspäť nikdy nevráti ! – Bože, koľká úbohosť, koľká duchovná malosť tohto dlháńa so „sexy“ úsmevom…Bože ako hlboko klesol tento skrachovaný americký kazateľ…

Vrcholom politického nevkusu bola ale reakcia Čaputovej. Táto pseudo-právnička, ktorá nevie čo je to prezumpcia neviny vyzvala Kažimíra, aby sa po trestnom rozkaze samosudcu vzdal funkcie guvernéra NBS. To je teda do neba volajúce politické grobianstvo. To je arogancia. To je nechutný nátlak na ústavne samostatný inštitút guvernéra Národnej banky Slovenska ! – To je teda hnus. A to je ďalší dôvod na Čaputovej abdikáciu z funkcie prezidenta !

Neférová protificovská propagandistická predvolebná kampaň – u Slovákov, čo majú aspoň maturitu a funkčný sedliacky rozum,- nemá žiaden účinok. Práve naopak. Bohužiaľ, na Slovensku nežijú iba Slováci ale aj potomkovia tých, čo boli nadmerne postihnutí tisícročnou porobou, otroctvom, poddanstvom, lokajstvom a nahlúplym nadbiehaním vrchnosti. Títo ľudkovia, čo čítajú iba titulky a nie celý článok, títo slováčikovia so silným zmyslom pre závisť a pre nenávisť voči úspešnejším po informácii, že ten „oligarcha“ Kažimír bol odsúdený za korupciu doslova chňapli. Tak ako chňapli pred troma rokmi po naivnom matovičovskom „dôkaze“ o zlodejinách ficovca Počiatka. Hlúposť sa na Slovensko vracia. Bohužiaľ.

Ťažko uveriť, že lacné triky Matoviča, Lipšica a spol. znovu zaberajú. Málo ale zaberajú. Istá mentálne nie príliš obdarená skupina spoluobčanov, plná závisti a nenávisti, po Kažimírovi doslova vyštartovala. Nie je to veľká skupina, sotva 5%-ná ale na parlamentné pokračovanie Matovičovej eseročky zvanej OLaNO to postačí. A ak by Matovičovi podarila atómovka s 500 eurami za volebnú účasť, bolo by to nie 5% ale azda zase aj 25%. Asociáli by u nás rozhodli o novej vláde. Bohužiaľ.

Pre hlupáčikov /nie Slovákov ale iba mentálne maličkých slováčikov/ na záver jedna ilustrácia. Stalo sa mi, že počas jazdy po diaľnici, keď som svoje auto spomalil, lebo mi to kázala dopravná značka, vrazil do mňa odzadu chlapík na firemnom nákladiaku. Chudák za volantom zadriemal – vracal sa totiž zo služobnej cesty – na otočku Snina-Blansko-Snina… Policajná dôstojníčka, ktorú som zoči-voči nikdy nevidel sa pokúsila prípad ukončiť čo najrýchlejšie – trestným rozkazom. Vraj som bol vinný, lebo som /podľa výpovede šoféra zo Sniny/ prudko zabrzdil a on chudák už nedokázal na to zareagovať. Bol to nezmysel, preto som sa odvolal. Úspešne. Po prerokovaní za mojej účasti a na základe odborných posudkov súdnych znalcov som bol zbavený obvinenia a loptička viny skončila na strane nešťastníka, čo na diaľnici vo svojom nákladiaku podriemkával.

– Takže tak, milí spoluobčania: nemýľte si trestný rozkaz s plnohodnotným rozsudkom súdu. Nemýľte si človeka, o ktorom sa v trestnom rozkaze hovorí ako vinnom s právoplatne odsúdeným a vinným. Nedajte sa chytiť do pasce mediálnym propagandistom a politikom s čudným právnym povedomím. Napríklad s takým, aké má aj pani Čaputová z Pezinka.

PS:

Práve som dočítal iný klamúci titulok novín. Bohužiaľ, je v Pravde. Píše sa v ňom, že poslanec Gyimesi /zákerne sa uvádza, že ide o Matovičovho poslanca, hoci je možné, že on už ním de facto ani nie je/ BUDE NA SÚDE ČELI´T ŽALOBE. V texte sa dozvieme, že v kauze ide iba o urazenosť akéhosi p.Rigóa. Teda nejde o žiaden hrdelný zločin.

Dozvieme sa však hlavne to, že o žiadnu žalobu zatiaľ nejde. Pán Rigó zatiaľ iba chce podať na OČTK podnet na trestné stíhanie Gyimesiho za urážku. Ak Rigó podnet podá, OČTK ho môže odmietnuť, lebo Gyimesiho konanie nemusí niesť znaky trestného činu. Ak ho OČTK prijmú, po vyšetrovaní môžu a nemusia na Gyimesiho sformulovať obvinenie. Potom sa vec v podobe súdnej žaloby konečne môže ale aj nemusí dostať na súd. Následne súd prvej inštancie môže ale aj nemusí Gyimesiho odsúdiť. No a potom odvolací súd môže ale nemusí odsúdenie potvrdiť. Až v týchto chvíľach /čo bude o 2-3 roky/ sa pán Gyimesi musí začať obávať žaloby zo strany Rigóa a jej dôsledkov…

– Ako vidieť, „naše“ médiá minimálne vo svojich titulkoch /a slováčikovia čítajú iba titulky/ bohapusto klamú a zámerne dezinformujú. – A o toto ide aj v prípade dezinformácií okolo „odsúdenia Kažimíra“. – Ide o mediálnu manipuláciu. Ide o novinársky hnus.

-Už je asi jasné, o čo mi išlo a ide. Ak však nie, tak potom pardon. Tak to je potom chyba nie vo vysielači, ale v kvalite prijímača. Bohužiaľ.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834290x
Priemerná čítanosť článkov: 3729x

Autor blogu

Kategórie