Založ si blog

Peter Šťastný, buď aspoň trochu chlap !

Hokej ho nenaučili hrať v kapitalistickej Kanade, ale na socialistickom Slovensko. Po pár krátkych rokoch úspechov v Slovane a búrlivých nočných akciách, ktoré s jeho údajným kresťanským katolíckym svetonázorom nemajú veľa spoločné využil ponuku väčších peňazí a odišiel spolu s bratom za more.

Keď sa jeho hokejová kariéra chýlila k záveru, chytil sa záchranného lana politiky. Spolu s bratom Mariánom sa stal vierozvestcom kapitalizmu v zaostalej krajine postkomunistických barbarov. Stal sa hovorcom všetkých kanadskoamerických emigrantských podnikateľských sedmoslivkárov. On túžil po vysokých politických úradoch a krajinskí „veľkopodnikatelia“ si zase chceli omočiť gamby do privatizačného hodovania. Viera, ktorú tu chcel šíriť bol primitívny zaslepený paranoidný antikomunizmus. Pod touto zástavou sa dostal na chrbtoch menej rozhľadených voličov KDH až do europarlamentu. Ale tu zlyhal: ako vlastenec, ako odborník, dokonca aj ako znalec angličtiny. Keď potom mladý Pavol Šťastný alias Pol Stejsny nastupoval na MS v drese USA, bol jeho spoločenský krach dokonaný.

V situácii zlyhania sa chytil, ako inak, fixnej idey antikomunizmu. Za všetky neúspechy, ktoré ho stretali, boli vinní súdruhovia, tajní komunisti, bývalí eštebáci. Títo mu nedožičili sladkú politickú odmenu za jeho epochálne hokejové zásluhy…

Zarátal si do nich všeličo. Vraj bez neho by SR možno dodnes hrala v C skupine hokejových MS. Vraj je to jeho zásluha, že úžasná generácia hráčov postkomunistickej Dukly Trenčín a Slovana: Pálffy, Bondra, Cíger, Šatan, Demitra…dosahovala medailové umiestnenia na MS…- Ale komunizmom nasiaknutí Slováci to akosi nechceli a nechcú pochopiť. Nečudo, veď za tým všetkým sú tajní súdruhovia eštebáci, -Široký a potom ten starý, Slovákmi ktovie prečo milovaný Golonka. – Áno, Golonka, to je ten eštebácky diabol, to je ten súdruh. Na toho sa treba zamerať a zoťať ho krosčekom k ľadu.

Peter Šťastný to aj za pomoci mediálneho manipulátora zrealizoval. Pred zrakmi ľudí celého Slovenska povedal „do očí“ Golonkovi, že bol eštebák a súdruh. Myslel si, že touto „smelosťou“ národného hokejového hrdinu Golonku definitívne zničí a na piedestál sa postaví ON. Lenže tu sa veľmi pomýlil. Zabudol, že Golonku prezývali a prezývajú Slováci „ŽILETKA“. Naraziť na žiletku nie je nikdy príjemné. Veľmi to bolí a veľmi to krváca. Golonka dal nadávky do eštebákov a súdruhov na súd a súd trikrát vyhral. Dokázal, že nebol ani eštebák, ani komunista. Golonka nebol a nie je anjel. Veď kto z nás ním je. Golonka bol a je iba ľudový hrdina. Často veľkohubý, vulgárny s komplikovanou kariérou v hokejovom i osobnom živote. V starobratislavskej čechoslováčtine večne frfľajúci na nízky dôchodok. Taký obyčajný populárny, ohováraný i obdivovaný Jožko Golonka.

Rozsudok padol. Teraz je na rade ten, čo súd prehral – Peter Šťastný. Mal by si uvedomiť, čo je jeho chlapská povinnosť. Mal by prestať zakrúcať s dr. Kubinom paragrafy mimoriadnych dovolaní na ústavný súd. Mal by sa prestať zosmiešňovať. Mal by zahrať tak, ako hrával na ľade-vysoko mužne a férovo. Mal by zo Zámoria poslať do redakcie Športu list s ospravedlnením, s tým, že sa pri posudzovaní Golonku a jeho minulosti unáhlil, že sa pomýlil. A bolo by to. Bodka. Slovenský hokej by sa potom mohol hrdiť odkazom oboch veľkých hráčov: Golonku i P.Šťastného.

Vitrína úspechov slovenského hokeja je poloprázdna. V pohode sa do nej vedľa seba pomestí P.Šťastný i J. Golonka. Vitrína je budovaná pre dobrých znášanlivých ľudí a nie pre nespratníkov. – Peter Šťastný, buď chlap, buď ozajstný muž, buď morálne integrovaná osobnosť, buď kresťan-katolík – a ospravedlň sa !

PS: Rozhodnutie Najvyššieho súdu SR v kauze nadávok do súdruhov a do eštebákov by malo byť precedensom aj pre podobné prípady oneskorených „hrdinov“ antikomunistického odboja. Kadejakých tých malých závistlivých lúzerov, čo za svoje neúspechy obviňujú tajných súdruhov. Pre tých, čo bez zaváhania častujú úspešnejších Slovákov nadávkami ako „mafián“, „eštebák“, „súdruh komunista“, „zlodej“…. – Títo kádrováci akosi zabúdajú, že každý takýto verejne vyslovený výrok musí byť podložený. V SR máme dosť archívov, súdnych a policajných záznamov, ktoré by dosvedčovali, kto bol a je zlodej či mafián, kto bol eštebák, kto bol komunista, dokonca kto bol obyčajný radový súdruh a kto bol súdruh vedúci straníckej skupiny, predseda ZO či nedajbože nejaký tajomník.

– Dobrá rada pre hejterov: pokojne pokračujte v nadávaní do zlodejov, do mafiánov, do eštebákov, do boľševikov, fašistov, komunistov, nacistov…-ale vedzte, že tak ako Peter Šťastný, aj vy pri tom môžete naraziť na tvrdú a ostrú ŽILETKU. A potom to bude nepríjemné. Bude to bolieť i poriadne krvácať. Súdny precedens pre takúto zrážku tu teda už máme. Hejteri, -viete čo vás čaká.

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

!!! Epochálny príspevok Plavákovej, Jaurovej /PS/ k rozvoju SR !!!

18.04.2024

Poslankyne a poslanci NRSR za stranu s kurióznym názvom „Progresívne Slovensko“ sa už ďalej nevedia pozerať na to, ako sa Slovensko po ekonomickej a sociálnej stránke rúti do záhuby. Už sa nedokážu dívať na veľkú zadĺženosť štátu, na deficit verejných financií, na vysoké úroky pri predaji štátnych dlhopisov SR na burzách, na nedostatok dotácii pre [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 759
Celková čítanosť: 2828636x
Priemerná čítanosť článkov: 3727x

Autor blogu

Kategórie