Založ si blog

Do Hlasu prenikli extrémne proamerickí liberáli

Nie, nejde o obyčajné spojenie silnej strany s okrajovou stranou s cieľom zachrániť pár úbožiakov pred politickou smrťou. Nie nejde o ten miliónik, čo s Druckerom príde do hladného Hlasu. Nejde len o euroatlantické a politicko- bezpečnostné krytie pre bývalé oligarchické krídlo v Smere. Ide o čosi oveľa oveľa dôležitejšie. Ide o ZMENU PROGRAMU.

Nie je dôležité len to, že do Hlasu prídu noví ľudia. Ide o to, AKÍ sú to ľudia a KAM sa v rámci Hlasu vyšplhajú. Ľudia ako Drucker a Cséfalvayová nie sú tí najtuhší národne cítiaci Slováci do piateho kolena. Sú to Slováci momentálnou voľbou. Ale najdôležitejšie je, že to NIE SÚ ĽAVIČIARI, nie sú to žiadni sociálni demokrati, – podľa toho, čo dosiaľ urobili, – skôr NAOPAK.

Drucker je chladný technokrat, ktorý v žolde silných patrónov dokáže ako neľútostný šafár vyžmýkať šťavu aj z tvrdej skaly. Jeho psychologický profil je podobný profilu pána Blinkena. O jeho spoľahlivosti a vernosti nemajú isté sily v pozadí ani tie najmenšie obavy.

Csefalvayová je mladšia azda aj pôvabnejšia akvizícia. Napriek veku má však už toho z hľadiska slovenských národných záujmov na rováši až-až. Do Bugárovej strany ju z liberálnej siete pretlačil F.Šebej. „Maďari“ sa jej báli, ako čs.boľševici v 50-tych rokoch sovietskych poradcov. Po Šebejovi vzala na seba parlamentné funkcie so zameraním na zahraničie a euroatlantické štruktúry. Akékoľvek snahy smeráckych a snsáckych „nacionalistov“ na vyváženejšiu geopolitiku torpédovala už v zárodku. Žiadne sondy smerom na východ do Ruska, do Číny, do Indie…-len aktivity smerom na Západ, do Bruselu a do Washingtonu.

Vrcholom doterajšej kariéry Cséfalvayovej bola iniciácia nákupu amerických F-16 /aj keď si to niektorí menej hĺbaví ľudia z SNS a z okolia Lajčáka prisvojovali ako svoju ideu/, a zahájenie rokovaní o vojenských zmluvách s USA. Zákernučkí novinári pripisujú otcovstvo týchto zmlúv Ficovi a spol. Bolo to presne naopak-keby nie ľudí zo Smeru a SNS, Csefalvayová a Lajčák to zmanipulujú tak, že by boli podpísané už niekedy v roku 2017-2018 a nie až o 4-5 rokov neskôr. Fico a Danko zmluvy odložili ad acta – a to bol začiatok ich politického konca. Zrazu tu bola kuciakiáda a na jej vrchole ultimátum Mostu-Híd: Buď Fico a Kaliňák odídu z vlády, alebo Most odíde z koalície a koalícia skončí. Fico skončil a nastúpil Pellegrini.

Je verejným tajomstvom, že za nútenou výmenou Fica za Pellegriniho nebol iba Bugár ale predovšetkým Csefalvayová a spol. Nuž a teraz táto protificovská „zabijáčka“ prenikla do Hlasu, ku chlapčokovi, z ktorého práve ona onehdy nepriamo spravila premiéra. Kruh sa uzavrel.

Politicki zadanlivo bezvýznamní lúzeri z akejsi Dobrej voľby získajú po vstupe do Hlasu nový život. Csefalvayová a Drucker však získajú oveľa viac. Získajú v Hlase kľúčové pozície. Pomocou nich, aj keď ako početne nevýznamná menšina získajú oni-ťažkí liberáli amerického strihu kľúčové pozície. Lebo nie je dôležité iba to, aké pozície budú mať druckerovci na volebnej listine. Dôležitejšie je, že to budú programotvorné a centrálne riadiace funkcie. Vďaka druckerovcom sa Hlas definitívne ODKLONÍ OD ĽAVICE, od sociálnej demokracie a zakotví vo vodách euroatlantického liberalizmu. Pomocou Csefalvayovej a Druckera budú mať sorosovci z USA na Slovensku spoľahlivejšiu a vplyvnejšiu stranu než bolo a je prepytujem „Progresívne Slovensko“.

Novinári píšu, že sa Dobrá voľba rozplynie v Hlase. Formálne možno áno. Obsahovo to bude naopak: Dobrá voľba pohltí Hlas.

Drucker a Csefalvayová v Hlase ? – Zbohom ľavica, zbohom sociálna demokracia. ZBOHOM seriózna šanca na SPOLUPRÁCU so SMEROM a SNS-o Republike ani nehovoriac. Zbohom nádeje Slovákov na sociálnodemokratickú a pronárodnú vládu. – A čo je najhoršie, zbohom nádeje, že tu budeme mať vládu, ktorá by obnovila v SR aspoň zadanie štátnej suverenity. SR bude ďalej trpieť na protiruské sankcie, bude výrobňou zbraní a munície, logistickým zázemím a dôležitou zásobovacou trasou USA a NATO v ich vojne proti Rusku.

Niekto vraví, že do Hlasu s Druckerom prichádza Penta. OK. Do Hlasu však spolu s Csefalvayovou a spol. prichádza aj Fero Šebej. Suma sumárum dva kone a pár ďalších koníkov /napr. mečiarobijec Kresák, možno aj Lajčák a Korčok/ z tej istej sorosovskej americkej stajne. To bude záprah – potiahne Slovensko rovno do pekla !

Ale aby sme neskončili takto pesimisticky: ak sa vám naznačené perspektívy nepáčia, -ľahká pomoc: miesto Hlasu voľte Smer; miesto LSNS voľte Republiku a miesto malých národniarskych strán a straničiek voľte SNS. Alebo nevoľte. Ale potom sa nečudujte a nefrflite.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2831330x
Priemerná čítanosť článkov: 3725x

Autor blogu

Kategórie