Založ si blog

Matovič dnes dostal od Danka riadnu nakladačku

Matovič mal dnes šancu predstúpiť pred slovenskú verejnosť vo dvoch vysoko sledovaných televíznych vystúpeniach. To je čosi, čo sa môže pritrafiť už iba Šimečkovi, príp. Pellegrinimu. Ale nie o tom chcem napísať pár slov.

Dnes -chcem výnimočne pochváliť naše televízie za to, že ľuďom dali možnosť podrobnejšie nahliadnuť do duše takých osôbok, akými je Matovič. Že umožnili nahliadnuť im do matovičovskej fabriky na konfabulácie, na lži, na cigánstva. A chcem tiež pochváliť dr. A. Danka, že verejnosti pomohol Matoviča verejne diagnostikovať.

Matovič ako vždy tak aj dnes zahltil svoj prejav ničím nepodloženými obvineniami svojich politických súperov z korupcie, z kradnutia, zo zlodejín, z mafiánstva. Bez dôkazov, bez právoplatných rozhodnutí súdu, len tak na základe jeho pocitov alebo ním iniciovaných triviálnych trestných oznámení. Dal som si tú prácu a Matovičove bezdôkazové obvinenia som si pozorne zaznamenával. Za 30 minút čistého času som narátal 27 žalovateľných útokov na česť a dobré meno iných politikov, najmä politikov zo Smeru, Hlasu, LSNS, Republiky a SNS. Každú chvíľu v povetrí lietali nejaké kradnutia, nejaké nekalé kšefty, nejaké milióny, stámilióny, miliardy. Veď to poznáte. – Toto je vnútorný svet I.Matoviča. Bludisko tých najsilnejší obvinení, v ktorom v roku 2020 zblúdila štvrtina inak celkom normálnych občanov.

S „pacientom“ ako je Matovič je ťažké normálne diskutovať. Máloktorý chlap dokáže obsedieť pri jednom stole s človekom, čo bez zaváhania o ňom hovorí, že je hlupák, že je zlodej či mafián. Mimo záber kamery by takýto človek dostal od priemerného Slováka už dávno jednu dve po papuli. Neviem ako po skončení vysielania, ale počas priameho prenosu dr. Danko Matovičovi ani jednu nevylepil. Naopak, s elegantným nadhľadom a pokojom sa na matovičovské slovné záchvaty ironicky usmieval. Úsmev striedal úškrn, irónia striedala sarkazmus. Na matovičovské prekáranie á la „kapitán Danko“ odpovedal dr. Danko spomienkou na Matovičov „vantajmkstajm“, ale zväčša iba súcitnou mimikou tváre či mávnutím ruky.

Danko dnes ukázal, ako ísť na „pacienta“, akým je Matovič. Cesta k jeho denunciácii nevedie cez sofistikovanú protiargumentáciu. Racionalita diskutéra je v podmienkach televízie, ktorá splošťuje realitu na hajlajty, neúspešná. Tobôž, ak je diskutér introvert, hovorí ticho hoci rýchlo a hltá slová. /Možno viete, koho mám na mysli…/. S Matovičom treba rázne a smelo. Treba mocným hlasom prekričať jeho invektívy a treba sa držať jednoduchých každému zrozumiteľných právd.

Matovič je „obyčajný človek“. Je to politický standupista, ľudový rozprávač. Spolovice táraj, spolovice hochštapler. V styku s občanmi, čo sa na neho prídu pozrieť ako na celebritu, ako na kuriozitu do nejakého kulturáku v okresnom meste môže so svojimi táraninami o nakradnutých miliónoch a miliardách a smeráckej či národniarskej mafii jednoduchších obyčajných ľudí zaujať. Dokáže ich „papuľou utrepať“. Veď je to jeho profesia. Matovič je na hádky a škriepky, na konfliktné situácie trénovaný. Jeho obyčajnosť je natrénovaná. Ak sa však obyčajný človek Matovič stretne s rovnako štylizovanou obyčajnosťou aj u svojho oponenta, ak tento oponent súka z rukáva protiobvinenia a podáva ich zrozumiteľným ľudovým jazykom, – potom je Matovič v úzkych. Dostáva sa do afektu zlosti, tvár má stiahnutú jedovitosťou, zúrivosťou.

Toto sa dnes podarilo dr. Dankovi. Matovič dnes od neho na Markíze dostal poriadnu nakladačku. Dr. Danko neporazil Matoviča nejakými ktovie ako premúdrenými rečami. Natĺkol mu jednoduchými argumentmi, podanými ľudovou rečou. Vyslovenými s eleganciou, úsmevom a nadhľadom.

Úsmev, irónia, ľudová reč a jednoduchá hlasná, občas aj humorná protiargumentácia – to je tá správna „terapia“ aká platí na „pacienta“ Matoviča. To je tá správna škótska sprcha, ktorá lieči.

PRETO, – keď už pre nič iné, tak aspoň kvôli tomu, aby sme na chorobu menom „Matovič“ mali v NRSR účinný protiliek, treba nám mať v NRSR anti-matovičovskú protilátku. Protilátku zvanú SNS. Bolo by dobré, aby si to Slováci vo vlastnom záujme v čo najväčšom počte uvedomili a volili v septembri dr. Andreja Danka a jeho Slovenskú národnú stranu.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Volodymyr Zelenskyj

Oligarcha, ktorý podporoval Zelenského, je podozrivý z prípravy vraždy

08.05.2024 22:04

Vlani Kolomojskému urobili domovú prehliadku a vzali do vyšetrovacej väzby pre ekonomickú trestnú činnosť.

Boeing 747

A opäť Boeing. Stroju sa pri pristávaní nevysunul predok podvozku

08.05.2024 21:18

Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy.

plenkovič

Chorvátsku bude vládnuť aj krajná pravica. Plenkovič sa dohodol s Penavom

08.05.2024 20:40

Hnutie za vlasť povedie ministerstvo poľnohospodárstva a aj nové ministerstvo demografie.

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2857740x
Priemerná čítanosť článkov: 3740x

Autor blogu

Kategórie