Založ si blog

Čaputová sa chce úplne znemožniť

Dnešné vyjadrenia Čaputovej -čo sa dá robiť-stále ešte obyvateľky prezidentského paláca, sú presne také, ako sa čakalo. Teda trucovité a na ženský spôsob aj tak trochu militantné. Je zrejmé, že posledný rok vo funkcii sa bude správať ako urazený márnomyseľník. Bude chodiť po Slovensku ako ohrdená žena, čo chodiac po byte všade búcha dverami a zapára.

Z výrokov, ktoré Čaputová dnes vyriekla v SRo by sa dalo všeličo vybrať a rozobrať ako exemplárny príklad toho, ako sa chce so svojou funkciou rozlúčiť resp. ako sa chce rozlúčiť so slovenskými politikmi a slovenskou verejnosťou. Je viac ako isté, že ak by Smer SSD vyhral voľby hoci aj s impozantným náskokom, urobí Čaputová Ficovi napriek a úlohou začať rozhovory, ktoré povedú ku vzniku novej vlády šéfa Smeru SSD nepoverí. Bude s ním iba diskutovať, či má „koaličný potenciál“. Koaličný potenciál sa ale netvorí v nezáväznej diskusii či vyjadreniach pre médiá. Tvorí sa pri rokovaniach s konkrétnymi politickými partnermi.

Čaputová to vie. Ale just bude konať tak, aby Fico rokovať s potenciálnymi partnermi nemohol. Aby na to nemal čas a ani pouvoir. Je evidentné, že Čaputová bude hľadať všetky možné výhovorky, zádrapky a pseudo-argumenty, aby Ficovi čas a dôvod seriózne rokovať o vláde nedala. Čaputová bude celý proces tvorby novej vlády po septembrových voľbách čo najviac predlžovať – aby tak Odor mohol šíriť svoj a jej pach po Slovensku čo najdlhšie. Je zrejmé, že bude využívať svoje úradné právomoci ale aj neformálne príležitosti, aby svojej rodnej strane „Progresívne Slovensko“ pomohla čo najviac k úspechu v parlamentných voľbách.

Za všetky kaprice spomeniem iba ten, čo najviac zaujal nielen mňa ale aj tvorcov hajlajtov v médiách. Čaputová ako urazená ženička z paneláka dala dnes všetkým najavo, že ona sa s prehrou na ústavnom súde len tak nezmieri, že ona ten paragraf 363 nenechá na pokoji a že tobôž nenechá na pokoji generálneho prokurátora dr.Žilinku. Bude vraj podrobne analyzovať zdôvodnenie rozhodnutia ústavného súdu, ktoré odmietlo Čaputovej návrh na vyhlásenie § 363 za nesúladný s ústavou. Zdá sa jej, že by sa v ňom mohla nájsť nejaká smietka, do ktorej by sa mohla zadrapiť. Keby len zadrapiť ! To je najmenej. Čaputová chce v zdôvodnení ÚS nájsť aspoň náznak kritiky prokurátorskej práce. Chce tam nájsť hoci aj veľmi vzdialený dôvod, ktorý by pri troche obrazotvornosti umožnil disciplinárne potrestať generálneho prokurátora JUDr. M.Žilinku. Diabla v talári. Človeka, ktorý hatí prácu poctivých čurilovcov. Človeka, ktorý je po Ficovi asi druhým najväčším Čaputovej osobným nepriateľom.

Hovorí sa, že kto chce psa biť, palicu si nájde. Čaputovej prvá palica -ústavný súd, – zlyhala. Teraz si chce do ruky vziať druhú palicu, Najvyšší správny súd. Aj jeho personálne obsadenie je viac-menej jej dielo. Čaputová dúfa, že jej aspoň ľudia na Najvyššom správnom súde zostanú povďační a nesklamú…

Čaputová je odhodlaná /za pomoci expertov ako je Mazák, Lipšic, Baránik či Dostál/ hoci aj v poslednej minúte platnosti jej úradnej kompetencie navrhnúť pre dr. Žilinku trest najprísnejší. – Taký, ako je buchnutie dverami, pri ktorom azda aj veraje vyletia zo steny.

Úbohosť ako vyšitá. Nielen preto, že ňou Čaputová opäť dokazuje svoju malosť, svoju neschopnosť rešpektovať iný názor, neschopnosť prehrávať, neschopnosť prijímať kritiku, neschopnosť konať s pokorou, ale aj svoju neschopnosť férovo politicky bojovať a rešpektovať zákon.

Nuž, bude že to na Slovensku ešte veselo. Ešte si toho s našou zlatovlasou palácovou paničkou veľa užijeme. Ešte sa toho jej odoru veľa nadýchame, – pokiaľ nezmizne zo slovenského verejného života. Je jedno kam. Doprajem jej, aby to bolo aj na ten najlukratívnejší bruselský post. Nech sa má dobre. A nech odíde čo najďalej od nás. – Aby sa malo dobre aj naše milované, pekné Slovensko.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Belarus Election

Lukašenko ulovil poľského sudcu. Platil ho ako špióna? Vo Varšave sú v šoku, hovoria o darebákovi a zradcovi

08.05.2024 15:00

Sudca z Varšavy, ktorý utiekol do Minsku, už slúži propagande Lukašenkovho režimu. Zdúchol napriek tomu, že ho sledovala poľská kontrarozviedka?

Bundestag v Berlíne, Spolkový snem

Berlín verzus Bonn. Druhé „hlavné mesto" stojí Nemcov milióny

08.05.2024 14:15

Aj keď sa Nemecko zjednotilo už v októbri 1990, spolková vláda má stále dve pracoviská. V Bonne dodnes sídli šesť zo 14 ministerstiev, druhé sídlo tam má i spolkový kancelár.

okresny sud, Bratislava II, Ba II, Drienova 5

Bombovú hrozbu bratislavským súdom poslal 25-ročný Myjavčan

08.05.2024 14:11

Zadržaný Nikolas H. sa ku skutku priznal.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2857231x
Priemerná čítanosť článkov: 3740x

Autor blogu

Kategórie