Založ si blog

Pellegrini, Šimečka a Dzurinda: králi bilbordov.

Včera som si autom prešiel cestu z Bratislavy do Popradu. Celkom zaujímavá študijná cesta. Okolie autostrád a asfaltiek voňalo voľbami. Predvolebné bilbordy trčali zo zeme ako huby po daždi. Aj keď druhovo to bolo pomerne jednotvárne.

Na trase Bratislava-Poprad jasne dominovali dvaja resp. traja „dubáci“: Bilbordovú propagandistickú súťaž s prevahou vyhráva Pellegrini. Na bojovnom červenom papieri nekompromisné sľuby o znížení cien potravín a energií a o finančnom postihu politikov za ich chyby a omyly. Na druhom mieste v tesnom závese tmavým strniskom obrastený Šimečka najmladší, garantujúci zlepšenie pre všetky vrstvy obyvateľstva. /Ak bude PS vládnuť, dobre bude vraj aj dôchodcom, ako to nedávno naznačil expert PS na konečné riešenie dôchodcovskej otázky, pán inžinier Hellebrandt/. Tretím do partie je na stupienku víťazov pekne upravený starček Dzurinda. S uhrančivými očami spišského vajdu sľubuje vernosť EU a NATO. V mene konglomerátu politických veteránov zo zoskupenia Modrých, Mostov a Hídov. Tento Dzurindov konglomerát je ako cibuľa, lebo „modrí“ sa ďalej delia na pôvodných dzurindovcov a na kiskoidných „zaľudných“ Kollárovcov. Most – Híd sú potom tiež dve partie: slovenskí „mostári“ a maďarskí „hidáci“.

Bilbordová kampaň v rozsahu, v akom ju prezentujú Pellegrini, Šimečka najmladší a Dzurinda stojí nemálo peňazí. Zaujímavé je, že si takýto nie najlacnejší špás môžu dovoliť práve strany, čo nemajú v pokladnici žiadne príspevky za hlasy z minulých volieb. Až na malú výnimku Hlasu nemajú ani členskú základňu produkujúcu príjmy z členského. Musia sa teda spoliehať na bankové pôžičky a bohatých sponzorov.

Ukazuje sa, že o dôveru zo strany bohatých sponzorov a bánk nemá Šimečka najmladší, Dzurinda či Pellegrini núdzu. Zostáva veriť, že dôveru, ktorú do Šimečku, Dzurindu a Pellegriniho bankári a boháči investovali, po voľbách svojou vládnou politikou nesklamú.

-A čo dôvera radových voličov ? Neviem, toto nie je nepodstatných veciach volieb, toto je o tých, čo kampane financujú a čo rozhodujú o víťazoch…

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2849648x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie