Založ si blog

Kto je vlastne porazený: Putin či Biden ?

Občas tu spomínam perličky zo života starnúceho amerického prezidenta Bidena. Nie všetky, čo sa mu takmer dennodenne pritrafia, -iba skromný výber z nich. Robím tak preto, aby sa nezabudlo, aká hlava je na čele USA. A aby sa tým pripomenulo pozadie, v akom USA prijímajú svoje kvalifikované politické rozhodnutia.

Akokoľvek, chcel som tomu dať v lete pauzu, ale nedá sa. Príhody strýka „slípy Džoa“ sa samé tlačia na displej. No poďme pekne po poriadku.

V amerických médiách /NYT, WP, dokonca Newsweek a i./ v poslednom čase priniesli o Bidenovi viacero historiek. Zoširoka sa opisovali a na fotkách ilustrovali Bidenove tenisky. Sú biele a Biden ich nosí naboso a ku všetkému. Dokonca aj formálnemu čiernemu obleku. Tenisky sú pre neho špeciálne vyrobené a dodávajú mu pri chôdzi istotu. Módna polícia je však z Bidenovho „vkusu“ zhrozená.

Bidenov večný kritik D.Trump si pred pár dňami prišiel na svoje, keď v jednom zo svojich vyjadrení prepieral biely prášok, nájdený v knižnici Bieleho domu. Trump najprv hovoril o tom, že „pravdepodobne heroin“ patrí Bidenovmu synovi Hunterovi, – no pred dvoma -troma dňami vyšiel s teóriou, že heroin patrí priamo J. Bidenovi. Podľa Trumpa je Bidenovo užívanie drog zjavné na tom, ako Biden vystupuje na verejnosti, pri prejavoch. Keď posilnený malým šnupnutím vyjde spoza kulís a začne prejav, vyzerá nezvyčajne čulo. Bodro prednáša svoje výzvy, živo gestikuluje. Postupne však začína ochabovať, až napokon zvädnutý odchádza zo scény. Ibaže ako to len odchádza-motá sa pritom po pódiu, obracia sa k publiku chrbtom, nevie nájsť východ…Podľa Trumpa ide o typické prejavy narkomana potom, čo mu dávka prestala účinkovať.

Nechajme neobjektívneho Trumpa tak ako je. Ide o jeho subjektívne dojmy, ovplyvnené politickým súperením. Objektívnejšie údaje poskytujú Bidenove ukážky správania z jeho aktuálneho turné po Európe. Počas jedného z prejavov vo Fínsku, pri príležitosti stretnutia s lídrami škandinávskych a severských krajín sa Biden milo vyjadril o prítomnej političke z Írska. Naznačujúc svoj vlastný čiastočne írsky pôvod Biden túto Írku nazval vernou dcérou ISLANDu. Nuž veď hej, medzi „Irland“ a „Island“ je iba nepatrný fonetický rozdiel.

Včera Biden svoju návštevu Fínska vyšperkoval obvyklým akrobatickým kúskom. Pri nástupe do lietadla po zadnom malom rebríku predviedol opäť jedno z jeho povestných zakopnutí. Biden bol už podvedome pripravený padnúť z rebríka dolu na zem, – no našťastie sa mu na poslednú chvíľu podarilo vyrovnať rovnováhu a úspešne sa skryť v útrobách lietadla.

Príhoda s rebríkom, ktorý Bidena takmer porazil a potupne zrazil na zem vyznieva paradoxne, keď ju porovnáme s Bidenovými slovami, vyslovenými pár hodín predtým na adresu V.V.Putina. Podľa amerického prezidenta je ruský prezident vo svojej vojne na Ukrajine už dávno definitívne, hanebne porazený.

-Nuž ktovie, či je alebo nie je. Isté však je, že na Bidenovu možno tiež definitívnu porážku nebola potrebná ani vojna, ani diabolské ruské zbrane. Stačil na to iba malý mostík do obyčajného lietadla…

Putin bol včera údajne na hríboch v lesíku vedľa svojej dače. Niečo vraj našiel, ale nie veľa, lebo v Rusku je dosť teplo. U nás na Slovensku konečne spŕchlo-a tak sa mi za hodinku podarilo nájsť 31 dubákov. Nepoviem kde, -aby sa mi do revíra nenavláčili vojaci NATO…

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2836035x
Priemerná čítanosť článkov: 3732x

Autor blogu

Kategórie