Založ si blog

Chudáčik malý zelený pán…

Videli ste tú fotografiu zo slávnostnej recepcie lídrov euroatlantických krajín v jednom pobaltskom meste ? Fotografiu zverejnilo viacero svetových agentúr a mihla sa tuším aj cez naše médiá. Ale naozaj len mihla, lebo niekto v pozadí si zrejme uvedomil jej symbolický význam.

O čo ide ? Na fotke vidieť dámy v slávnostných róbach, pánov v čiernych formálnych oblekoch. Všetci spolu družne debatujú a jeden na druhého sa usmievajú. V popredí pred veselou nóbl spoločnosťou postáva osamelý malý pán v zelenom rybárskom či poľovníckom mundúre. Má zachmúrenú tvár, stojí osamelo, sám-bez toho, aby s niekým komunikoval. Stojí tam ako permoník, či záhradný trpaslík. Ako figúrka, ktorú si tam páni vzali ako čosi na spôsob dekorácie alebo ako talizman pre šťastie.

Malý zelený pán pôsobí v prostredí veľkých euroatlantických bossov ako čosi nenáležité. Ako keby si tam páni pozvali medzi seba jedného zo sluhov. Akoby tam pozvali víťaza súťaže lokajov . Nositeľa titulu „Sluha roka“ -za vzorné služby. Akoby mu páni povedali – dnes sa správaj medzi nami ako jeden z nás. -Zelený pánko, rovnako ako veľkí bossovia však vedia, že to tak nie je. Že je medzi nimi historicky daná stavovská, ba možno až rasová priepasť.

Vďaka benevolencii pánov zo Západu prežíva malý pán v zelenom mundúre dva výnimočné dni. Keď sa z euroatlantickej slávnosti vráti domov, bude mať o čom rozprávať svojim krajanom. Ľudkovia v jeho domovine aspoň na chvíľu nadobudnú pocit hrdosti – a s ešte väčšou vervou sa pustia do plnenia svojich služobných povinností.

. No veď o to ide….

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835884x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie