Založ si blog

Chrabrý skutok hrdinských banderovcov

Informácií o najnovšom útoku hrdinských banderovcov na krymský most je už dnes ráno dosť aj v našich médiách. Preto len niekoľko konštatovaní:

  • Útok na krymský most uskutočnili banderovci pravdepodobne raketami dlhého doletu /Storm Shadow, Himars…?/ teda raketami dodanými NATO pod podmienkou, že nebudú útočiť na ciele v hĺbke ruského územia a na civilné ciele. Alternatívne sa uvažuje o útoku vodnými dronmi, dodanými z V.Británie. Posledný variant hovorí o použití trhaviny záškodníkmi, ktorí sa k mostu dostali vodnými skútrami z niektorej z lodí NATO, zakotvených v medzinárodných vodách.
  • Útok poškodil povrch vozovky na autoceste pri Kerči medzi dvoma piliermi; železničná trať, piliere a konštrukcia vozovky zostali neporušené.
  • Raketa dopadla na jedno z aut dlhej kolóny turistov, ktorí sa v noci po moste pohybovali, pretože v nedeľu dochádza k pravidelnej výmene turistických turnusov /tak ako u nás/ z Krymu a na Krym; v aute zahynuli manželia z belgorodskej oblasti-dovolenku na Kryme si ešte užiť nestihli; ich 14-ročná dcéra zomrela v nemocnici; príbuzní tejto rodiny išli v aute hneď za nimi; nič sa im nestalo, no boli bezprostrednými svedkami smrti nešťastnej rodiny.
  • Ruskí turisti tento rok navštevujú Krym v nevídanom počte. Kvôli návalu turistov sa na oboch koncoch mosta tvoria pravidelné zápchy. Rusi sú si vedomí rizika udalosti, aká sa dnes v noci stala; napriek tomu či just preto na Kryme dovolenkujú: jednak preto, že majú prah strachu vyššie ako Západoeurópania a jednak preto, že tým prejavujú čosi ako vlastenecké odhodlanie.
  • Útok na most nenarušil pravidelné dodávky na Krym, či už PHM, vody, potravín a pod.; zásobovanie a pohyb turistov na Krym dočasne bežia po dlhšej trase cez Donbas.
  • Nikto azda ani na chvíľu nepochybuje, že by zbabelí Rusi v odpovedi na chrabrý čin hrdinských banderovcov nemohli raketami alebo strategickým letectvom za pár minút vymazať z povrchu zeme celú vládnu štvrť a námestie „Majdan“ v Kyjeve; zatiaľ to neurobili a asi ani neurobia; zrejme sa v odvete zamerajú zase len na zákerné útoky na čisto vojenské ciele a na objekty, kde sa prijali rozhodnutia aj za tento nočný čin ukrajinskej chrabrosti.
  • Hrdinský čin banderovcov z dnešnej noci je ukážkou toho, že sa Ukrajinci napriek zlyhaniu vo veľkej ukrajinskej protiofenzíve predsa len dokážu vypnúť k veľkým činom: miesto prielomu na fronte dokážu zaútočiť na kolóny ruských dovolenkárov-turistov; v praxi sa tým napĺňajú slová hlavného veliteľa OS UA gen. Zalužného že budú Rusov zabíjať vždy a všade, pokiaľ sa Krym nedostane do rúk Kyjeva.
  • Centrum informačných a psychologických operácií -propagandistická zložka ukrajinskej tajnej služby /CIPSO/SBU/ sa dnes ešte ku hrdinstvu banderovcov neprihlási /a presne to sa už aj dnes v Kyjeve deje/. Miesto toho vymyslí verziu, podľa ktorej za útokom na krymský most nestáli Ukrajinci ale krymskí partizáni alebo neznáma „ruská oslobodzovacia armáda“ príp. že udalosť signalizuje frakčné boje vo vnútri kremeľskej mocenskej elity. Prejde ale pár mesiacov a v Kyjeve sa smelo prihlásia aj k dnešnému nočnému hrdinstvu.
  • Naše médiá, neraz ešte hrdinskejšie protirusky naladené než samotní banderovci už začínajú písať o tom, ako udatní Ukrajinci urobili z Krymu ostrov. No, trochu predbehli vývoj, pretože po cestnej časti mosta núdzovo premávajú ruské vojenské vozidlá a premávka vlakov na železničnej časti mosta už funguje v plnom grafikone. Okrem toho sa na Krym dá dostať cez ruský Mariupol – teda po súši. Krym je dnes spojený s pevninou, ovládanou Rusmi. Nuž čo, trochu tým novinárom v niektorých našich redakciách uletela fantázia a následne aj prsty na klávesnici…

Západné a naše médiá dnes budú o úspešnom údere banderovcov iste písať ako o vojenskom čine mimoriadneho strategického významu. O čine, ktorý teraz už azda definitívne zlomí Putinovi väzy a privedie Zelenského vojsko ku konečnému víťazstvu. Samozrejme, nájdu sa výnimky. Kadejakí americkí disidenti, vyhodením agenti CIA, mladí Kennedyovia …alebo ruskou ambasádou platení trolovia, ficovia, blahovia… a podobná háveď, ktorá bude nočné hrdinstvo banderovcov očierňovať. Ba možno sa zase ozve aj pápež František a skromne zaprotestuje. Tak ako zaprotestoval predvčerom, keď u Zelenského vyjadril nesúhlas s uväznením cirkevného vodcu mníchov pravoslávnej cirkvi, vyhnaných orgánmi SBU z Kyjevsko-pečorskej lavry- vyše tisícročnej bašty pravoslávia vo Východnej Európe.

Putinovi psi možno zabrešú-karavána NATO však pôjde ďalej. Drang nach Osten. Vpred, stále viac a viac na Východ. Good job, chlopci !

Ruská rodina, ktorú na krymskom moste zabili ukrajinskí hrdinovia.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835869x
Priemerná čítanosť článkov: 3731x

Autor blogu

Kategórie