Založ si blog

Nehorázny útok RTVS na Fica, Smer a občianske práva

RTVS sa dopustila dvoch nehorázností. Po prvé, o najväčšej oslave SNP, o mnohotisícovej manifestácii Slovákov vo Zvolene neodvysielala vo svojom spravodajstve ani mäkké „f“. Pritom išlo o akciu, ktorú organizoval Slovenský zväz protifašistických bojovníkov a až v druhom rade strana Smer SSD a iné subjekty. Pritom sa na akcii zúčastnil bývalý prezident Slovenskej republiky a zástupcovia niektorých diplomatických misií v SR a tiež predstavitelia miestnej, mestskej a krajskej samosprávy. Nedať o takejto veľkej a významnej akcii žiadnu informáciu vo verejnoprávnom médiu, ktoré je platené aj tými tisíckami ľudí, čo sa na nej zúčastnili, je nehoráznosť.

Po druhé, – druhá a ešte väčšia a závažnejšia nehoráznosť je zdôvodnenie, aké RTVS použila pri vysvetľovaní svojho počínania. Vraj išlo o čisto stranícku akciu Smeru SSD v rámci predvolebnej propagandistickej kampane. A vraj na stranícke predvolebné aktivity platia isté reglementy. Vraj aj Smer v ich rámci dostane- tak ako iné strany- svoj mediálny priestor.

– Tak toto je teda nehorázne klamstvo. Oslava SNP vo Zvolene, na ktorej sa Smer SSD spolupodieľal nebola žiadna predvolebná stranícka akcia. Na oslavách SNP vo Zvolene sa 1/podieľali aj iné subjekty, 2/ Smer SSD sa na oslavách vo Zvolene zúčastňuje každý rok- či je alebo nie je predvolebná kampaň. Že oslava tohto roku pripadla na obdobie predvolebnej kampane, nie je vina Smeru SSD ale vina Čaputovej a vládnej koalície OLaNO, SaS, Sme rodina, Za ľudí-oni odhlasovali termín volieb na 30.september. Ak by voľby boli na jar alebo v júni, ako žiadal Smer, prišiel by Smer v auguste do Zvolena tak či tak. Už by to potom nebola predvolebná akcia a RTVS by z nej mohla priniesť občanom informácie ?

To, že RTVS nehorázne ignorovala oslavy SNP vo Zvolene a nepriniesla o nich žiadne informácie je podľa môjho právneho názoru trestný čin. Je to porušenie ústavného práva slovenských občanov na slobodné šírenie informácií. Je to porušenie ústavou zaručeného práva na informácie a na slobodu slova. Je to protiprávna cenzúra, ktorá nemá oporu v žiadnom zákone. Generálny riaditeľ RTVS a osoby priamo zodpovedné za do neba volajúcu nehoráznosť zo strany verenoprávneho média musia za to -skôr alebo neskôr – niesť osobnú a aj trestnoprávnu zodpovednosť.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

brazília, záplavy

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol už na najmenej 75

06.05.2024 08:32

Ďalších 103 osôb je nezvestných. Záplavy po sebe zanechali rozsiahlu skazu.

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana', varuje ISW

06.05.2024 06:45, aktualizované: 08:01

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2853824x
Priemerná čítanosť článkov: 3735x

Autor blogu

Kategórie