Založ si blog

Pošleme liberálnych extrémistov na smetisko dejín

V septembrových voľbách kandiduje viacero vlasteneckých pro-slovensky orientovaných ľavicových alebo národniarskych strán. Sú to strany, ktoré sa opierajú o cyrilometodskú kresťanskú tradíciu Slovenska a Slovákov. Sú to strany, ktoré nadväzujú na prácu národných buditeľov Fándlyho, Bernoláka, Kollára, Hollého, ktoré pokračujú v boji za slovenské Slovensko, započatom štúrovcami Štúrom , Hurbanom, Hodžom, J.Kráľom, J.Franciscim, Daxnerom a i. Sú to strany, ktoré sú pokračovaním snáh S.Hurbana Vajanského, Andreja Hlinku, Martina Rázusa a politického autonomistického hnutia, vedúceho k premene čechoslovakistického štátu, neuznávajúceho slovenskú svojbytnosť najprv na Česko-Slovensko /jeseň 1938/ a neskôr /14.3.1939/ k vyhláseniu prvej Slovenskej republiky.

Prvá SR vznikla v podmienkach, keď demokracie v dnešnej podobe vlastne v Európe ani neexistovali. Reflektovala vtedajšie predstavy o kresťanskom sociálnom štáte, opierajúce sa o pápežskú encykliku De rerum novarum. Režim v prvej SR bol silno autoritatívny. -Kde však vo vtedajšej Európe taký nebol ? Prvá SR musela počas 2.sv.vojny robiť ťažké, niektoré až osudové kompromisy s dominujúcou kontinentálnou veľmocou-Nemeckom. Zvlášť bolestivé boli tie, ktoré sa týkali židovských obyvateľov a tiež zapojenia slovenskej armády do boja proti boľševickému ZSSR. Keď tlak na slovenskú vládu zo strany Nemecka prerástol do okupácie, povstala veľká časť Slovákov zo zbraňou v ruke proti Nemcom. Povstanie bolo potlačené, no ukázalo vôľu Slovákov brániť svoj vlastný štát a svoju slobodu pred germánskou okupáciou.

Na túto tradíciu, na históriu boja proti germánskym a i. okupantom nadvazujú v súčasnosti pro-slovenské strany ľavicovej alebo národniarskej ľudovej orientácie. Teda strany ako Smer SSD, Hlas SD, SNS, Republika a príp. aj Sme rodina. Voči týmto stranám sa formuje blok extrémne liberálnych, extrémne proti-národných, kozmopolitných, nekriticky euroatlantických strán ako je SASKA, PS, Demokrati, Modrý Híd a pod. Sú to strany, čo kolaborovali a kolaborujú so západným kapitálom a jeho politickou reprezentáciou.

Kolaborantské, extrémne kozmopolitné a extrémne liberálne strany sú zradou slovenských národných a ľavicových tradícií. Slováci sú ľudia práce, nie ľudia kapitálu. Slováci sú hrdí na svoj jazyk, kultúru, tradície. Podstata slovenskosti je v oddanosti dedovizni a spoliehaní sa na plody vlastnej práce. Slovákom bola, je a bude cudzie liberalistické nadbiehanie extrémne kozmopolitným multikulti, LGBTI a gender ideológiám, ideológiám umelého miešania rás, bezduchého konzumu, protikresťanského novodobého pohanstva a iným liberálnym vplyvom.

Slováci, tak ako v minulosti budú voliť pro-slovenské strany. Slováci budú voliť v duchu tradícií svojich predkov. Slováci pošlú liberálnych extrémistov na smetisko dejín.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

brazília, záplavy

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol už na najmenej 75

06.05.2024 08:32

Ďalších 103 osôb je nezvestných. Záplavy po sebe zanechali rozsiahlu skazu.

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana', varuje ISW

06.05.2024 06:45, aktualizované: 08:01

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2853807x
Priemerná čítanosť článkov: 3735x

Autor blogu

Kategórie