Založ si blog

Palestína povstala proti Izraelu: zajala generála Aloniho ! Akcia je úspešná…

Blízky východ zachvátil vojnový konflikt. Palestínci na lodiach, dronoch, klzákoch, rogalách, po zemi pod zemou tunelmi … a pomocou rakiet udreli na izraelských okupantov. Izrael hlási 760 ranených 41 zajatých izraelských vojakov, 48 padlých izraelských vojakov, stovky nevestných izraelských civilistov, zničenú elektráreň v Aškelone, pouličné boje v izraelských pohraničných mestách a osadách, zničené budeovy v absolútnom centre Tel Avivu…

Ako hlavný tromf ukazujú Palestínčania svetu video, pri ktorom bol zajatý popredný izraelský generál Nimrod Aloni. Mesto Sderot ešte dnes naobed kontrolovali Palestínčania na pickupoch. Palestínske video ukazuje zničenie izraelského tanku Merkava dronom a na iný tank protitankovou riadenou strelou ATGM Kornet ruskej výroby.

Prezident Abbás do sveta deklaroval, že Palestína má právo na sebaobranu proti vraždeniu a lúpežiam zo strany osadníkov a izraelských ozbrojených zložiek.. Palestína má právo vzoprieť sa nezákonnej okupácii svojej tisícročnej domoviny. Všetci slobodomyseľní a spravodliví ľudia dnes musia Palestínu podporiť v ich zákonnom boji za prežitie a za slobodu.

Nepochybujem o tom, že sa tento konflikt skončí ďalším masakrom, ďalším zločinom Izraelcov proti Palestínčanom. Nepochybujem o to, že tzv. civilizovaný svet Západu sa pridá na stranu izraelských zločincov. Nepochybujem o tom, že svetová verejnosť sa bude zase iba pasívne dívať na tisícky zabitých palestínskych bojovníkov, palestínskych civiliov, žien, detí a starcov. Nepochybujem o tom, že EU, ktorá mesiac čo mesiac posiela fašistickému banderovskému režimu na Ukrajinu miliardy eur – nepošle skutočným bojovníkom proti okupácii-Palestíncom, ani náboj, ani euro vojenskej pomoci. Nepochybujem, že hrdinské činy, v ktorých dnes palestínski bojovníci kladú na oltár vlasti svoje životy, nepostačia. No napriek tomu by bolo zbabelé nezdvihnúť hlas na ich podporu.

Zdanlivo nezmyselný boj pár stoviek Palestíncov proti státisícovej supermodernej izraelskej armáde má svoj význam. Palestínci v tomto boji nebojujú iba za seba. Bojujú za transcendentálnu večnú entitu ľudskej civilizovanosti. Bojujú za nadnárodnú hodnotu pravdy a spravodlivosti. Palestínci v tomto zmysle bojujú aj za nás, utláčanú časť Európy, – aj za nás Slovákov. Nech je preto posvätený takýto boj – boj za slobodu, za humanitu a za právo na vlastnú existenciu.

Palestínci bojujú tento boj ako celý národ. Nejde o akciu akejsi teroristickej organizácie /aj keď sa to Západ bude usilovať všemožne to takto falzifikovať/. Ide o boj celého národa proti okupácii. Celý národ nemôže byť teroristický. Teroristami sú tí, čo mu odopierajú právo na existenciu, – hoci Palestíncom toto právo potvrdili viaceré rezolúcie BR OSN a VZ OSN. Medzinárodné právo je na strane Palestíny.

Izraelci súčasné povstanie Palestíncov napokon utopia v krvi. No nezvíťazia. Skôr či neskôr zvíťazí spravodlivosť a sloboda hrdinského ľudu Palestíny.

Občianska „vojna“ včera na Bradle

05.05.2024

Čo je to za človeka, ktorý sa vyberie z BA 100 km iba preto, aby si išiel zapískať a zahulákať na politika, ktorého nenávidí ? Čo je to za nenávisť, ktorá človeka núti obetovať pekný sobotný deň iba kvôli prejavu nenávisti voči inému človeku ? Program spomienkového podujatia na Bradle bol jasný. Dopredu sa vedelo, že tam vystúpia rečníci z vládnej koalície: [...]

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Volodymyr Zelenskyj

Oligarcha, ktorý podporoval Zelenského, je podozrivý z prípravy vraždy

08.05.2024 22:04

Vlani Kolomojskému urobili domovú prehliadku a vzali do vyšetrovacej väzby pre ekonomickú trestnú činnosť.

Boeing 747

A opäť Boeing. Stroju sa pri pristávaní nevysunul predok podvozku

08.05.2024 21:18

Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy.

plenkovič

Chorvátsku bude vládnuť aj krajná pravica. Plenkovič sa dohodol s Penavom

08.05.2024 20:40

Hnutie za vlasť povedie ministerstvo poľnohospodárstva a aj nové ministerstvo demografie.

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 764
Celková čítanosť: 2857663x
Priemerná čítanosť článkov: 3740x

Autor blogu

Kategórie