Založ si blog

Ministerka Šimkovičová sa bude smiať onedlho možno ešte lepšie

Malí nevzdelaní do seba zaľúbení kaviarenskí pseudointelektuáli a ich nedoštudované deti sa radi pasujú do role pánov naďšágošúrov, ktorí ironizujú slovenskú bedač, čo pobehuje po ulici v krpcoch a smrdí pečenými zemiačikmi a kapustou. Sluhovia cudzích pánov si liečia svoje servilácke komplexy tým, že zo slobodných Slovákov robia „sedlácku“ spodinu. A tak, ako páni po tisíc rokov zosmiešňovali slovenský pospolitý ľud, pokúšajú sa ich imitovať a zosmiešňujú ich tiež. Robia to dokonca aj vtedy, keď sami ešte pred pár rokmi medzi tento ľud patrili. Ba práve vtedy to robia dvakrát tak intenzívne.

Takýto dávno obohrávaný no stále ešte našou „panskou“ prozápadnou politickou a mediálnou elitou používaný vzorec liečenia si vlastných komplexov sa dal na Slovensku vo väčšej miere očakávať po porážke samozvanej slovenskej „elity“ v septembrových voľbách. A naozaj, už po pár hodinách od momentu vytvorenia ľavicovej a národnej slovenskej vlády sa zakomplexovaní pseudovzdelanci a kvázi-humoristi začali ozývať. Na verejnosť začali vyprdkávať svoju „panskú iróniu“. Za pomoci médií začali zosmiešňovať tých akože zadubených krpčiarov, čo sa vďaka hlúpym masám slovenských voličov ujali moci.

Terčom výsmechu sa stali najmä vládni nominanti za SNS. SNS bola už v minulosti ich obľúbený terč a tak sa nenamáhali a zaútočili na tento podľa nich ľahký terč aj teraz. Začali to s vtipkovaním na účet populárneho tribúna spod Poľany-pána Ing. Huliaka. Progresívni polovzdelanci na neho postupne /do rôznych verejných diskusií/ nasadali dve svoje environmentálne „esá“. Nevyšlo im to-Ing. Huliak ich šokoval znalosťou ekologickej problematiky, znalosťou o lesných ekosystémoch, o skutočnej činnosti mimovládok a o legislatíve v oblasti životného prostredia. Keď sa na post ministra životného prostredia dostal pán Taraba, po preštudovaní jeho CV-čka, jazykových znalostí, vzdelania nadobudnutého na dvoch našich a jednej zahraničnej VŠ to už ani neskúšali. Zamerali teda svoj ostrovtip aspoň na štátneho tajomníka Filipa Kuffu. Ten sa im zdal byť ľahší terč, lebo podobne ako Huliak aj on hovoril autentickou vidieckou slovenčinou. Mäkčil akoby bol ešte dakde v 19.storočí. Bohužiaľ, pri podrobnejšom pohľade na jeho vzdelanie museli kaviarenskí mudrlanti stiahnuť chvost. Kuffa ich-prevažne nedoštudovaných flákačov, -prevyšoval poctivým formálnym vzdelaním a vecným štýlom vyjadrovania. Zase narazili…

Do tretice všetkého dobrého. Kaviarenskí dandyovia sa rozhodli skúsiť to so zosmiešňovaním aspoň pri snsáckej blondínke – ministerke kultúry Dr.Šimkovičovej. Prostredníctvom svojich ľudí, ktorými sa to na ministerstve kultúry vďaka minulým dvom vládam len tak hemží sa im podarilo získať a na verejnosti prezentovať osobný list, ktorý Šimkovičová poslala svojmu českému ministerskému partnerovi.

Šimkovičovej list sa končene ukázal ako tá správna „trefa“. Proti-slovenské protivládne médiá ho ozdobili demagogickými dezinformačnými komentármi „odborníkov“ na slovenskú gramatiku a štylistiku. Samozvaní arbitri elegancie v Šimkovičovej texte červenou ceruzkou vyznačili akože chyby a nedostatky. Našli ich – to je prekvapenie-celé červené more. A už aj sa po kaviarňach, po redakciách liberálnych médií, medzi slniečkárskym študentstvom a po nimi živených sociálnych sieťach začalo masové pochechtávanie. Začal sa festival nahlúplej zábavy. Samé hahaha a hihihi. Jednoducho konečne sa začala „sranda“, ktorá je pre volebnou porážkou ubolené progresívne a liberálne duše taká blahodarná.

Nuž, hahaha hihihi posmievačikovia – koľkí z vás ste ten Šimkovičovej text naozaj čítali ? Koľkí z vás ste ho čítali s porozumením : Koľkí z vás viete, čo sú to historické jazykovedné reálie /napr. pôvodné označovanie „spoločného“ štátu ako štátu Česko-Slovensko ?/ Koľkí z vás viete, čo je to uvoľnený neoficiálny štýl ? Koľkí z vás viete, čo sú to príznakové slová a príznakové slovné spojenia ? Podľa mňa to viete iba máloktorí. A aj tí, čo to poznáte si radšej zahryznete do jazyka a spolu s ostatnými /z politických dôvodov/ robíte radšej hahaha a hihihi.

Suma sumárum, -netvrdím, že v texte dr. Šimkovičovej nie sú nejaké slabšie miesta či dokonca chyby. Sú. Ibaže ich tam určite nie je viac, ako bolo v obdobných neoficiálnych písomnostiach napísaných predchádzajúcimi „vašimi“ ministerkami Milanovou a Hroncovou. Oficiálne texty, ktoré sa z ich podpisom dostali na verejnosť nie sú pravdivý obraz ich schopností. Tieto texty boli už upravené úradnými korektormi a jazykovými redaktormi.

Škoda je sa tomuto ďalej venovať. Každý čo len trochu zorientovaný človek vie, o čo išlo a o čo ide. Vôbec nejde o nejakí jazykové nedostatky. Vôbec nejde o štylistiku. Ide o niečo úplne iné. – O neskrotnú túžbu polovzdelanej pseudointelektuálnej „kaviarne“ liečiť si bolesť z porážky lacným ironizovaním víťazov.

Nuž doprajme pravicovým liberálno-progresívnym lúzerom trochu toho liečivého hahaha hihihi. Nech sa zasmejú. Dúfajme, že keď sa nová vláda rozbehne, už nebudú mať na smiech veľa príležitostí. Dúfajme, že potom sa budú smiať tí, čo túto vládu volili. – A ako je známe, kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2835174x
Priemerná čítanosť článkov: 3730x

Autor blogu

Kategórie