Založ si blog

Páni z PS, SaS, KDH a Oľano chystajú k 17.novembru sériu odvolávaní a pouličné „kontrarevolučné“ atrakcie

Od menovania novej vlády, ktorá vzišla zo septembrových volieb uplynulo 10 dní. Pánom pravičiarom sa táto pomerne krátka doba zdá byť asi príliš dlhá. Nevedia si predstaviť, aby tolerantnejšie posudzovanie vládnutia Ficovcov trvalo obligátnych 100 dní. 100 dní ? Preboha ? Tak dlho ? To by naši proeurópski demokratickí opoziční pravičiari psychicky sotva vydržali. A tak už dnes začínajú s pokusmi o vládny zvrat či prevrat, resp, aspoň s pokusmi o „odstrel“ jednotlivých exponentov novej vládnej koalície.

KDH-áci sa v rámci prvého pokusu o nedemokratickú zmenu vládneho režimu rozhodli odvolávať podpredsedu NRSR dr.Ľ.Blahu. Prečo ? Nuž preto, že kto chce psa biť, palicu si vždy nájde. Nuž preto, že dr.Blaha spáchal podľa KDH smrteľný hriech. Vymenil zástavu EU za slovenskú, dal obraz Čaputovej do skrine a na stenu si zavesil portrét latinsko-amerického revolucionára a bojovníka proti imperializmu USA, Che Guevarovi. Ľ. Blaha týmto porušil jedenáste božie prikázanie-byť poslušný pánom zo Západu. Hrozný zločin. Ľ.Blahu zaň určite čaká zatratenie a večný oheň v pekle.

Progresívci z PS nechcú za KDH-ákmi v odbojovej ficobijskej činnosti zaostať. V tesnom slede za KDH rozbehli ešte väčší pokus o prevrat. Zacielili na jedného z najdôležitejších členov vlády, na ministra vnútra Šutaja -Eštoka. Znepáčili sa im Šutaj-Eštokove praktiky-konkrétne jeho zlozvyk naplno využívať ministerské právomoci, vrátane právomocí v personálnej oblasti.

Rozhnevalo ich, že minister v súlade so zákonom odvolal z funkcie policajného šéfa Hamrana, menovaného predchádzajúcim ministrom. A keby len to. Šutaj-Eštok si na dôvažok dovolil odvolať ešte aj dvoch Hamranových námestníkov a ich kamarátov čurilákov postavil mimo službu. Síce v súlade so zákonom o štátnej službe /“čuriláci“ sú totiž tč. obvinení a minister v tomto prípade nemôže konať inak, len ich postaviť mimo službu/, ale v nesúlade s tým, že čuriláci boli tesne pred nástupom novej vlády označení za akože chránených oznamovateľov. Síce v úplne inej veci, než za akú sú obvinení a stíhaní – ale to je iba taký detail, ktorý právnicky nevzdelaných ľudí nemusí zaujímať…

A ako vidieť z vyjadrení kadejakých opozičných politikov-právnických analfabetov, im posluhujúcich novinárov, publicistov, ba dokonca aj tunajších janizolov, právne aspekty Šutaj-Eštokovho konania ich ani nezaujímajú. Ich zaujíma, iba jedno: ako čo najrýchlejšie zhodiť z moci demokraticky zvolenú vládu. Alebo jej čo najviac už po prvých hodinách v úrade urobiť zle.

Zlomyseľný pokus pravice o vládny prevrat má zreteľný tajming. Odvolávanie Blahu, Šutaj-Eštoka príp. ďalších politikov pár dní po ich volebnom víťazstve je načasované tak, aby politické a mediálne hecovačky vrcholili v čase okolo 17.novembra. Zmyslom právne idiotských nápadov KDH, PS a SaS je totiž práve tento dátum. Konkrétne to, aby sa v tento dátum zišli na námestí SNP v Bratislave príp. aj iných mestách v SR davy nasprostastých študentov zo slniečkárskych vysokých a stredných /možno aj základných/ škôl, davy samozvaných pseudointelektuálov, úradníkov, hipsteríkov s plecniačikmi a frustrovaných po-volebných porazencov. Zmyslom reaktivizácie demokraticky porazenej prozápadnej pravice je pokúsiť sa čo najskôr, pokiaľ možno ešte pred Vianocami iniciovať nedemokratické spoločenské pohyby zvnútra i zvonku nášho štátu, ktoré by smerovali k obnove panstva liberálov a progresívcov, k obnove stavu spred 30.septembra 2023.

Potichúčky, pomaličky sa po slovenských médiách a v NRSR začala plaziť pravicová kontrarevolúcia. Jej aktéri zákerne zneužívajú zaneprázdnenosť novej vlády prípravou programového vyhlásenia vlády. Novú vládu chcú zahlcovať novými a novými pseudo-aférami, novými pokusmi o odvolávanie vládnych politikov z funkcií. Plán je jasný: ak bude NRSR každý týždeň hlasovať o odvolávaní toho či onoho ministra, nebude čas zvolať NRSR na hlasovanie o PVV. Nebude čas, aby nová vláda konečne v plnej miere získala vládne právomoci a konečne začala naplno vládnuť.

Predstava, že Fico a spol. konečne začnú na Slovensku vládnuť je pre opozíciu čosi fatálne katastrofické. Je to hrôza nad hrôzu. Nepochybujme teda, že opozícia využije všetky prostriedky, aj nedemokratické a nezákonné, aby zabránila Ficovcom ujať sa moci. S pokusmi opozície o skorú kontrarevolúciu rátajme ako s hotovou vecou. Konajme preto rýchle a rázne, aby sme kontrarevolučné nedemokratické aktivity už v zárodkoch odrazili.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834224x
Priemerná čítanosť článkov: 3729x

Autor blogu

Kategórie