Založ si blog

Naši novinári: priestor pre Matovičovu exhibíciu a rozoštvávanie vlády

Načo sú u nás ešte novinári, načo sú ešte u nás médiá ako Markíza, Joj, ta3 a pod. ? Dnes sa začala parlamentná rozprava k PVV. Okrem vstupného vystúpenia R.Fica sa ani jedna spravodajská tv /máme ich tri/ neunúvala zabezpečiť nonstop priamy prenos z parlamentu…

Prečo ? Lebo väčšiu hodnotu pre tieto tv a ich majiteľov mali aj dva-trikrát reprízované komentáre samozvaných odborníkov, hodnotiace PVV z pravicového, progresivisticko-liberalistického euroatlantického pohľadu. Tieto tri-štyrikrát vyvarené „informácie“ uprednostnili tv pred živým, ničím nerušeným spravodajským prúdom z parlamentu.

Okrem dezinformačných „analýz“ odborníkov sme dnes boli svedkami už len pokusu novinárov z Markízy a Sme zneužiť TB Hlasu SD na rozoštvávanie vládnej koalície. Naivní novinári, ktorí chceli postaviť postoj Smeru SSD voči médiám proti postoju Hlasu SSD sa však nepodaril. Skúsený politik Pellegrini naopak vyjadril Ficovej stopke voči Markíze a spol. pochopenie. Bum bác, to ste to páni z Markízy a spol. dostali od Pellegriniho riadne K.O.

Po otvorení rokovania k PVV sa o ďalšiu zákernosť pokúsil parlamentný šašo Matovič. Postavil sa pred pult, za ktorým sedel premiér R.Fico s jedným zo svojich hlúpych plagátov. Asi chcel vyprovokovať niečo na spôsob predvolebnej bitky pred Úradom vlády. Nikto z politikov na jeho provokačku ale nereagoval. A tak blázon Matovič musel poslúchnuť napomenutie predsedajúceho schôdze a vrátiť sa do svojej somárskej lavice.

Matovič napriek tomu predsa len čosi dosiahol. Dosiahol svojich 10 sekúnd slávy. Počas nich totiž bol on a jeho plagát v zábere televíznej kamery. Ako je to možné ? Exhibície bláznov sa totiž dnes už aj v živých televíznych prenosoch napr. z futbalu riešia okamžitým odklonením záberov kamery na iné, veci /napr. na divákov, hráčov a pod./. Ide o to, aby televízie nedopriali bláznom typu Matoviča ani jednu sekundu pochybnej slávy. – Ak toto platí pre športových bláznov, malo by to platiť aj pre politických bláznov. Osobitne pre chronických bláznov ako je Igor Matovič, pri ktorých sa patologická exhibícia dá predvídať a na ktorú by mali byť kameramani a režisér pripravení.

Hanbím sa za to, že moje doteraz rešpektované médium, v ktorom publikujem aj tento blog, prinieslo z NRSR na titulnej novinovej stránke práve Matovičov patologický výplod. Ak takto bude Pravda pokračovať aj v budúcnosti, nemala by sa čudovať, ak zákaz vstupu do areálu Úradu vlády dostane spolu s Markízou aj ona. Aj Pravda. Bulvár je čosi nechutné. Ak je to navyše politický bulvár, potom je to čosi, čo do spoločnosti slušných a normálnych vôbec ale že vôbec nepatrí.

Páni novinári, skúste hrať aspoň trochu fér. Dajte občanom SR šancu, aby sa dozvedeli životne dôležité informácie o krokoch vlády. Umožnite občanom SR, aby vedeli čo majú napr. v oblasti daní, dôchodkov, sociálnych dávok, zdravotníctva, školstva, dopravy a pod. od štátnych úradov čakať. Dajte priestor občanom na to, aby sa oboznamovali s nekomentovanými, neupravenými úradnými stanoviskami.

A naopak, zbavte občanov trápnych novinárskych pokusov o rozoštvávanie vlády a mediálnu prezentáciu chorých nápadov nevyliečiteľne postihnutého trnavského pacienta.

„Súžitie“ Bombica s Havranom na STVR – možné či nemožné ?

12.06.2024

Nebuďme ako oni. Vymeňme Machaja za niečo, čo má aspoň trochu manažérske schopnosti. Vymieňajme. No netrhajme aj s koreňmi. Bolo by mi totiž smutno za inšpiráciou, akú predstavujú múzy typu Jančkárovej, Frindta, Havrana, Makaru a pod. Keby bolo na mne, ponechal by som im priestor niekde na dvojke alebo v menej exponovanom čase. Nech vyvažujú to, čo prinesú do vysielania [...]

Matovič kritizuje Šimečkovu progresívno-liberálnu totalitu

10.06.2024

„Progresívne Slovensko musí poraziť Smer !“- Takúto protificovskú ideovú a mobilizačnú totalitu kritizoval včera pri rozbore výsledkov volieb do EP predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Podľa neho je takéto uvažovanie a konanie slovenských opozične naladených voličov krátkozraké a škodlivé. – Výnimočne mu musím dať za pravdu. Akékoľvek nesúrodé [...]

Víťazstvo Šimečku, ktoré Smer, Republiku a Hlas nadmieru poteší

09.06.2024

Gratulujem progresívnym liberálom k víťazstvu v eurovoľbách. Konečne sa slniečkárom podarilo vyšolíchať po sérii prehier aspoň jedno víťazstvo. Je to víťazstvo totálneho zjednotenia všetkého, čo malo progresívne ruky a liberálne nohy a čo sa takmer do posledného priaznivca objavilo pri volebných urnách. Je to víťazstvo, za ktoré liberáli z SaS a Demokratov [...]

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 776
Celková čítanosť: 2921826x
Priemerná čítanosť článkov: 3765x

Autor blogu

Kategórie