Založ si blog

Prečo treba v RTVS urobiť poriadok

Prečo ? Lebo RTVS nie je seriózna verejnoprávna inštitúcia, ale šíriteľka gýča a v oblasti správ a publicistiky je to obyčajný bulvár a generátor hoaxov a fejkov. Miesto desiatok dôvodov ako pars pro toto iba jeden postreh z dnešných večerných televíznych novín na stv1.

Dnes zasadala koaličná rada súčasnej vládnej koalície. Schvaľovala prvý náčrt programového vyhlásenia vlády /PVV/, ktorý bude pre smer vývoja SR v najbližších 4 rokoch určujúci. Človek by čakal, že sa takáto dôležitá informácia dostane na čelo televízneho spravodajstva a že jej redaktori STV1 venujú primerané pozornosť. – Presne toto by človek čakal od normálnej verejnoprávnej televízie. Na Slovensku by sa ale ničoho podobného nedočkal. V STV1 mávajú a aj dnes mali inú prioritu.

Novinárske esá s STV1 dnes predradili informácii o koaličnej rade a PVV inú bombu. Niekoľko minút sa v humornom, ironicky-výsmešnom štýle venovali okrajovej poznámke podpredsedu NRSR dr. Danka o tom, že by možno stálo za úvahu ponúkať v slovenských reštauráciách tzv. národné menu. Okrajovej poznámky dr. Danka sa už dávnejšie chopili všetci proti-slovenskí zakomplexovaní nedoukovia, Už druhý či tretí deň sa na sociálnych sieťach, v redakčných komentároch či glosách venujú národnému menu ako vrcholnej srande roku 2023.

Keď sa na národnom menu zabávajú adolescenti či nedoukovia na sociálnej sieti, nesvedčí to o ich vysokom IQ, ale v poriadku, na voľačom sa aj títo mentálni atléti zabávať musia. Keď sa ale takáto taľafatka dostáva ako hajlajt do STV1, teda do hlavných správ oficiálneho informačného média, potom je to duchovná úbohosť príslušných verejnoprávnych novinárov. Potom je to smutné zrkadlo ich profesionality.

Nuž, nech sa naši páni novinári nečudujú, že sa v RTVS i na ich pracoviskách zanedlho začne upratovať. Lebo ak sa verejnoprávne médium zasvinilo takýmto úbohým bulvárom, upratovať treba. Vo verejnom záujme treba. Dôsledne a nekompromisne. A bez ohľadu na poplašné kotkodákanie, ktoré takéto upratovanie v našom či celoeurópskom kuríne spôsobí.

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Opozícia sa nám rozdelila na normálnu a extrémistickú, začína koalično-opozičné prímerie ?

19.04.2024

Všimli ste si to ? Na prehru v prezidentských voľbách reaguje opozícia dvoma spôsobmi. Na jednej strane sa KDH ale paradoxne aj OLaNO čiastočne normalizuje, upúšťa od konfrontácie s vládou na život a na smrť a na druhej strane sa PS a SaS ďalej radikalizuje a mení na až extrémne nepriateľskú protivládnu a protislovenskú silu. KDH začalo so zmenou postoja listom pre [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 760
Celková čítanosť: 2834048x
Priemerná čítanosť článkov: 3729x

Autor blogu

Kategórie