Založ si blog

Topiaci sa Lipšic sa aj slamiek chytá

Pokúsim sa byť čo najstručnejší, lebo hlava protismeráckej mafie Lipšic si veľa pozornosti nezaslúži. Lipšic cíti, že sa slučka okolo neho zužuje a tak sa pokúša o čokoľvek, čo by jeho agóniu predĺžilo.

V boji s víťaznou vládnou koalíciou sa Lipšic v týchto dňoch pokúsil použiť personálne a mediálne zbrane, ktoré má ešte k dispozícii. Po prvé pokúsil sa pomocou „svojich ľudí“ na Mestskom súde Bratislava IV právne nenáležitým spôsobom zaútočiť na personálne rozhodnutia nového ministra vnútra Šutaja Eštoka. Priatelia z bratislavského súdu prijali neodkladné rozhodnutie k kauze postavenia mimo službu zatiaľ u dvoch členov Lipšicovej skupinky /viceprezidenta Kišša a vyšetrovateľa Mašina/. S Lipšicom spojená opozícia a najmä jeho médiá toto vydávajú za epochálny úspech boja proti novej smerácko-hlasistickej neprávosti.

V hluku osláv akosi zanikli dva fakty 1/ ide o prvostupňové rozhodnutie, voči ktorému sa MV SR odvolalo, 2/ odvolanie MV SR voči predbežným rozhodnutiam bude takmer isto úspešné, lebo vecne kompetentný správny súd už konštatoval, že bratislavský súd nielenže nemal právo vydať predbežné opatrenie ale nemal o veci ani rozhodovať. Prečo ? Lebo v danom prípade nešlo o obyčajný pracovnoprávny vzťah ale o o vzťah verejnoprávny /vzťah medzi policajtom a služobným úradom/. Rozhodovať nemal civilný bratislavský mestský súd ale správny súd. To po prvé. A po druhé, predbežné opatrenie sa v sporoch okolo verejnoprávneho vzťahu nemôže uplatniť.

Lipšic zrejme rozložil kampaň proti Šutajovi-Eštokovi na niekoľko etáp. Postavenie čurilovcov mimo službu nebude bratislavský súd riešiť en bloc ale jeden prípad po druhom. Dôvod ? Naťahovať „aféru“ čo najdlhšie a dávkovať mediálny útok proti Šutajovi-Eštokovi a novej vláde až do podoby akejsi chronickej mediálnej mega-kampane.

Lipšic sa včera pokúsil aj o ďalší mediálny trik. Tentokrát priamo voči nenávidenému Smeru , osobitne proti R.Ficovi. Lipšicovi priatelia z kriminalisticko-expertízneho ústavu /manažment ústavu je stále rovnaký ako za čias Matoviča a Mikulca/ vydali stanovisko k páskam, ktoré Fico a spol. asi dva roky využívali proti „hrdinským“ resp. „elitným“ členom Lipšicovej skupinky: Šurekovi a Repovi resp. aj proti „čurilovcom“. Lipšic a jeho médiá /teda vlastne všetky súčasné „slovenské“ mienktovorné médiá: televízie, rádiá, spravodajské portály/ odvčera unisono tvrdia, že „ficovci“ podľa expertízy manipulovali záznamy resp. využívali účelovo zostrihané a upravené záznamy.

-Aká je pravda ? Posudok kriminalisticko-expertízneho ústavu posudzoval záznamy, ktoré neboli originálmi. Išlo o skrátené verzie záznamov, zhotovených vo viacerých kópiách z originálu. Originál nemajú OČTK k dispozícii. Pravdepodobne ho má ako poistku ex-policajt Kučerka žijúci t.č. v bosnianskom úkryte. „Ficovci“ záznamy dlhé niekoľko hodín pre účely TB prirodzene skrátili a vybrali z nich iba pasáže, ktoré boli relevantné. Skracovanie a výber sa robili tak, aby išlo o vecne zmysluplné segmenty. Nikto do záznamu nepridával slová, ktoré osoby na zázname nevyslovili. Nikto s obsahom výpovedí nič nerobil. Ak by to urobil, expertíza by to konštatovala. No v expertíze sa hovorí iba o tom, že záznamy sú výsledkom spojenia dvoch či viac ucelených nahrávok. To sa odráža na zvukovom pozadí a hlasitosti nahrávok. Nič menej a nič viac.

-Žiadnu obsahovú či významovú manipuláciu expertíza neuvádza. Uvádza iba niekým nepopieraný fakt, že 1/nejde o originál, 2/že nejde o celý niekoľkohodinový záznam ale iba o jeho časť, 3/že vybrané segmenty nahrávky pochopiteľne majú inú dikciu, hlasitosť a zvukové pozadie.

– Nuž ak je expertíza Lipšicových priateľov z kriminologického ústavu hlavným obranným nástrojom Lipšica, ak je to tá „osudová slamka“, ktorá má Lipšica zachrániť pred utopením sa vo vlastnoručne vytvorenom mori lží, dezinformácií, konšpirácií a iných protificovských zákerností, – tak potom to s pánom špeciálnym prokurátorom dobre nevyzerá…

Potom teda dovidenia, pán Lipšic. Využite čas, v ktorom sa nová vláda venuje rokovaniu o PVV a schvaľovaniu rozpočtu na r.2024, – pobaľte si svoje caky-paky, šúchajte nožičkami a čakajte na to, pokiaľ vás nová moc nezoberie na zodpovednosť. Alebo využite čas, vezmite nohy na plecia a utekajte smerom na Západ. Ku svojim riadiacim dôstojníkom, tútorom a chlebodarcom.

Ak sa rozhodnete pre druhú možnosť, -potom milý Daniel, – báj báj…

Opozíčnici sa robia sprostejšími, než sú

03.05.2024

Všimol som si , že inokedy také vtipné stáda intelektuálov zo slniečkárskych kaviarní strácajú zmysel pre humor len čo sa vtipkuje na ich účet. Ironici z divadiel a redakcií odrazu nevedia, čo je irónia, čo je hyperbola, čo je sarkazmus – ak sú predmetom posmeškov oni a ich výroky. Vtedy sa bystroumní jasnozriví intelektuáli menia na smrteľne vážnych [...]

USA sankcionujú už aj slovenské firmy

02.05.2024

Vláda prezidenta Bidena, konkrétne ministerstvo financií a ministerstvo zahraničia uvalili na cca 300 svetových firiem sankcie za napomáhanie ruskej ekonomike, najmä zbrojárskemu priemyslu. Ale tiež za to, že tieto firmy pomáhali a pomáhajú obchádzať protiruské americké sankcie. V sankčnom zozname sú v prevažnej miere ruské, čínske, arabské, indické a i. spoločnosti. Sú [...]

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 763
Celková čítanosť: 2848143x
Priemerná čítanosť článkov: 3733x

Autor blogu

Kategórie