Založ si blog

Likviduje Fico podnikateľov ?

Podľa politikov opozície a podľa novinárov, čo im slúžia, tak áno. Ako ? Napríklad tak, že Ficova vláda obnovila paušálnu daň z prijmu aj pre spiace firmy resp. pre firmy vykazujúce akože stratu. Alebo napríklad aj tak, že zvýšila zdravotné odvody za zamestnanca o 1%, teda v priemere o niečo vyše 150 eur na zamestnanca ročne. -Hrôza, že ?

Podľa hlupáčikov z opozície sa tým u nás dramaticky zvýši nezamestnanosť príp. zamestnávatelia odmietnu zvyšovať platy svojim zamestnancom. Páni opozičníci asi zabudli, kde žijú. Zabudli na to, že u nás už de facto nie je žiadna nezamestnanosť. Nezamestnaní sú dnes v SR v drvivej väčšine iba nezamestnateľní ľudia /nevzdelaní a nemotivovaní Rómovia, osoby ktoré nechcú alebo nemôžu za prácou cestovať, špeciálne rodinné prípady, asociáli, bezdomovci, ľudia uprednostňujúci prácu na čierno a pod/. Podniky sa bijú o kvalifikovanú pracovnú silu a „preťahujú“ si ju prostredníctvom vyšších miezd či benefitov z iných firiem. Nestačí to, -preto chýbajúcich ľudí nahrádzajú gastarbeiteri z Ukrajiny, Srbska, Rumunska…dokonca Ázie. Iba debil bude tvrdiť, že v takejto situácii kvôli cca 150 eurám na rok bude slovenský podnikateľ prepúšťať. Ak by to aj urobil, po jeho pracovníkoch siahnu iní „hladní“ zamestnávatelia.

Kvôli konsolidačným opatreniam Ficovej vlády k nám vraj odmietnu chodiť investori zo zahraničia. Ďalší nezmysel. Slovensko je v porovnaní s potenciálnou konkurenciou v hľadaní investorov stále dosť vyhľadávané. Dokonca aj pokiaľ ide o lokality bez diaľnic. Príkladom sú viaceré nové akvizície na Gemeri a na Východe, no najmä čínska mega-investícia do baterkárne pri Šuranoch. SR je atraktívna kvalifikovanou pracovnou silou, cenami energií, lokalizáciou a z nej vyplývajúcou logistikou, sieťou možných subdodávateľov, relatívne nízkymi mzdami, nízkym výskytom štrajkov, sociálnym zmierom atď.

Slovensku veria aj finanční investori. Napriek strašidlu bankových odvodov. Dve renomované ratingové agentúry /Moodys, Standard&Poors/ napriek katastrofálnemu stavu slovenských financií novej Ficovej vláde veria. Veria, že hoci pomalšie ale aj tak bude Fico financie postupne konsolidovať. Včera oznámila svoje nové hodnotenie Slovenska aj ratingová agentúra Fitch. Ako jediná z troch agentúr rating SR znížila. Zdôvodnila to stavom financií, zapríčinených nie novou vládou ale troma poslednými vládami z minulosti /Matovič, Heger, Odor/. Napriek zníženiu na A- má však aj rating Fitch-u stabilný výhľad.

Pre opozičných politikov a novinárskych diverzantov prišlo zníženie ratingu od Fitcha /mimochodom, zaujímavo načasované , vzhľadom na súčasné opozično-koaličné prekáračky…/ v pravý čas. Vrhli sa naň ako na mannu nebeskú – a lížu a lížu. Nespomínajú už dva ratingy z minulého mesiaca, ktoré naznačujú dôveru v schopnosť SR zvládnuť svoje problémy. Rýpu sa s pôžitkom iba v tom jednom ratingu z troch, -v tom, ktorý im dáva nádej, že Ficovi a spol. pribudnú pri predaji štátnych CP isté problémy.

Nič nie je úbohejšie, ako keď opozičný politický subjekt, neschopný priniesť krajine alternatívnu a POZITÍVNU víziu, neustále zveličuje ekonomické, sociálne, politické a i. problémy vo svojej vlasti. Nič nie je poľutovaniahodnejšie, ako keď opozícia /ktorá nedávno priviedla SR na kraj priepasti/ vyťahuje proti vláde každý problémik, každú smietku. Nič nie je odpudzujúcejšie, keď sa opozícia dokonca podieľa na produkovaním takýchto „problémikov“ či „smietok“. Napríklad žalobami v Bruseli.

Ešte šťastie, že Fico a spol. majú s takouto opozíciou dlhodobé skúsenosti. Ešte šťastie, že vedia, ako takýchto ľudí uzemniť. Čím ? Nuž najmä reálnymi výsledkami svojej práce,- práce zameranej na úspešnú konsolidáciu a rozvoj nášho štátu.

Ďalší Čaputovej škandál s vyznamenaniami-azda už posledný…

01.05.2024

Včera slovenský prezident /prezidentka/ zase -ako kedysi v Bystrici, rozdal pár plieškov. Nie ako kompenzáciu za nezbúranie Bystrice, nie ako v roku 1944. – Avšak tí, čo si teraz pliešky pripnú hruď, s ničením Slovenska majú mnohé spoločné. Takmer bez výnimky ide o politické figúrky, ktoré škodili kde mohli, len aby zabránili vzniku samostatného Slovenska. Kto sú [...]

Hystéria=program „našej“ opozície

27.04.2024

PS,SaS a spol. sa po aprílovom volebnom K.O. už trochu pozviechali a hneď na budúci týždeň chystajú jedinú vec, ktorú vedia: stretávku bratislavských „raplov“, hysterikov na jednom z centrálnych námestí. Každému aspoň trochu politicky gramotnému človeku je jasné, že ide o súčasť opozičnej predvolebnej kampane do eurovolieb. A pretože opozičné strany svojim [...]

Slovensko NIE je „Západ“

25.04.2024

Medzi slniečkármi, progresívnymi liberálmi ale aj u niektorých pseudo-konzervatívnych“ kádehákov sa v poslednom čase stalo módou sezóny zdôrazňovať, že Slovensko je vraj „Západ“. Slovensko je vraj EU, Slovensko je vraj NATO – a preto je vraj Západ. Nič iné, než pravý nefalšovaný politicky, ideologický ale vraj aj geografický, historický, [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 761
Celková čítanosť: 2841612x
Priemerná čítanosť článkov: 3734x

Autor blogu

Kategórie